Acasă Cum sa... Cum să reglați, setați și alte trucuri pe Galaxy A51 și Galaxy...

Cum să reglați, setați și alte trucuri pe Galaxy A51 și Galaxy A71

Samsung a lansat două excelente telefoane din seria Galaxy A (2020), Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71. Vă tentează unul dintre aceste două smartphone-uri? Dacă da, atunci cu sfaturile de mai jos, puteți să setați și să adaptați dispozitivul la propriile preferințe. În plus știți imediat unde să căutați, să găsiți și să folosiți câteva trucuri ce vă pot ajuta în utilizarea unuia sau altuia dintre aceste două telefoane.

Galaxy A51 este pe piață de câteva săptămâni, iar Galaxy A71 aterizează și în tot mai multe magazine. Acum sunt din ce în ce mai mulți utilizatori noi cu unul dintre dispozitive. Dacă recent ai avut un Galaxy diferit și ai trecut acum la Galaxy A51 sau A71, atunci probabil că știi unele lucruri. Cine a  cumpărat un smartphone Samsung Galaxy pentru prima dată – sau nu a avut unul de mult timp – în primul rând trebuie să se descurce cu interfața One UI. Nu este lucru dificil și, cu sfaturile de mai jos va fi și mai ușor.

Configurare inițială, condiții și amprente

La fel ca orice alt smartphone, trebuie să configurați mai întâi pe Galaxy A51 și Galaxy A71 înainte de utilizare. Acest proces vorbește de fapt de la sine. Vom evidenția câteva lucruri, prin intermediul GalaxyClub. De exemplu, dispozitivul vă solicită din timp procedura de a accepta termenii licenței. Acest lucru este într-adevăr necesar, dar puteți ignora în siguranță opțiunea de mai jos – Trimiteți date de diagnostic – dacă doriți să partajați cât mai puține date.

Dacă în timpul instalării sunteți întrebat dacă și cum doriți să vă protejați telefonul, vă recomandăm să utilizați senzorul de amprentă. Este posibil să nu fie cel mai rapid mod Samsung folosit vreodată, dar cu câteva trucuri merge bine. Trebuie să faci două lucruri. În primul rând: înregistrați o amprentă a unui deget de la fiecare mână. Se întâmplă adesea să țineți dispozitivul cu cealaltă mână, dar indiferent de motiv este un lucru foarte util.

Și în al doilea rând: înregistrați-vă amprenta cea mai utilizată de două ori. Preferi să deblochezi Galaxy A51 / Galaxy A71 cu degetul mare al mâinii cu care îl ții? Înregistrați această amprentă de două ori. Cu cât dispozitivul stochează mai multe informații despre această amprentă, cu atât mai rapid și mai precis funcționează recunoașterea.

După ce ai făcut acest lucru trebuie să vă adăugați un cont Samsung. Unitatea necesită două opțiuni să ia în considerare: Utilizați serviciul personalizat și primiți știri și oferte. Nu trebuie să bifați nici una și să apăsați imediat pe De acord. Cu ambele opțiuni sunteți de acord cu formele de publicitate.

Personalizați ecranul de pornire

În ciuda faptului că atât Galaxy A51 cât și Galaxy A71 au ecrane destul de mari, nu există prea multe lucruri care să se potrivească standard la ambele. Găsiți meniul Setări glisând în jos de la marginea superioară a ecranului și alegeți „Roata dințată” din partea dreaptă sus. Acum accesați Afișare și atingeți Dimensiunea și aspectul textului. Puteți alege un font mai mic sau mai mare, în funcție de cum doriți să citiți textele.

De asemenea, veți găsi opțiunea Time-out screen în același  meniu Display, unde alegeți cât timp va rămâne ecranul pornit dacă nu îl utilizați. Mai jos, este opțiunea Ecran de pornire. Acolo puteți alege, printre altele, câte aplicații și pictograme sunt afișate pe ecranul de start și în ecranul de aplicații.

Afișați procentul de încărcare a bateriei

Este un lucru foarte util să puteți vedea întotdeauna cât mai aveți din baterie. Dar Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71 nu arată acest lucru ca standard. Intrați în Setări, accesați Notificări și alegeți  Bara de stare. Acolo puteți găsi acum comutatorul Baterie. Activați-l astfel încât procentul exact al bateriei să fie afișat pe ecran.

Modul întunecat

La fel ca toate celelalte telefoane Samsung care au Android 9 și Galaxy A51 și Galaxy A71 au, de asemenea, mult lăudatul mod Dark (anterior modul Night). Vei găsi acest lucru între comenzile rapide din partea de sus a ecranului de notificare. În poziția Întuneric totul devine întunecat, sau cel puțin mai întunecat. Acest lucru este foarte bun dacă folosiți smartphone-ul seara. Multe persoane folosesc pur și simplu acest mod indiferent de ora din zi. În plus, în acest mod ecranul AMOLED folosește mai puțină energie dacă trebuie să afișeze mai puțin alb. Prin urmare, setarea Dark Mode este bună și pentru baterie.

Opriți și schimbați butonul de pornire / oprire a funcției

Dacă aveți pentru prima dată un smartphone Samsung Galaxy A51 sau A71 și doriți să-l dezactivați seara, de exemplu, descoperiți că butonul On / Off nu face asta în mod implicit. Butonul pentru oprirea dispozitivului poate fi găsit acum în software. Glisați ecranul de notificare, iar acesta este în dreapta sus, lângă rotița dințată pentru Setări. Atingeți-l și puteți alege în continuare modul Dezactivare, Restart și Alarmare.

De asemenea, verificați aici opțiunea din partea de jos a ecranului, tasta laterală Setări. Atingeți-l și puteți, de exemplu, să setați butonul  On / Off pentru a fi folosit din nou pentru a opri telefonul. În Reținere, selectați opțiunea Meniu dezactivare. Acum, butonul funcționează la fel cum ai fost obișnuit cu telefoanele anterioare Samsung.

Porniți rapid camera

În trecut, puteți porni aparatul foto rapid pe telefoanele Samsung apăsând de două ori  tasta Acasă. Acum că noile modele nu mai au un buton Acasă, acest rol a fost preluat de butonul On / Off. Pe Galaxy A51 și Galaxy A71 porniți camera standard, dacă apăsați de două ori succesiv butonul On / Off . Desigur, acest lucru funcționează mai ales când ecranul este oprit. Deci, puteți face întotdeauna fotografii super rapide, deoarece nu trebuie să vă deblocați mai întâi telefonul.

Aplicații pe întregul ecran?

După un timp, veți observa cu Galaxy A51 sau A71 că multe aplicații nu folosesc ecranul complet. O bara este adesea lăsată neagră pe partea afișajului, unde se află și gaura camerei frontale. Vrei ca o aplicație să utilizeze întregul ecran? Mergeți la Setări, Afișaj și alegeți  aplicațiile pe ecran complet. Puteți alege ce aplicații să ruleze întotdeauna întregul ecran.

Gesturi

În mod implicit, aceste două smartphone-uri au o bară de navigare în partea de jos a ecranului. Este drăguț și clar și funcționează excelent. Dar cine dorește poate naviga diferit. În meniul Afișaj veți găsi, de asemenea, opțiunea Bara de navigare. Alegeți acest lucru și puteți face o serie de alegeri. Nu numai că puteți inversa ordinea butoanelor de navigare, dar puteți opta și pentru Gesturi Full Screen.

Dacă este setat acest lucru, bara de navigare va dispărea de pe ecran. Acum efectuați acțiunile de navigare prin gesturi. Puteți alege să glisați doar din marginea de jos sau, de asemenea, din partea laterală a ecranului. Încercați și alegeți ceea ce vă place.

Capturi de ecran la Galaxy A51 și Galaxy A71

Pe Samsung Galaxy A51 și A71 puteți face capturi de ecran foarte ușor. Apăsați On / Off și Volume Down simultan și gata. Nu trebuie să țineți apăsat butoanele mai mult timp – doar apăsarea în același timp este suficientă. După cum s-ar putea să vă fi obișnuit cu alte telefoane Samsung, puteți apoi să decupați, descrieți și partajați ecranul dvs. Dar, de asemenea, puteți derula pagina / documentul și puteți adăuga mai multe imagini de ecran. Acest lucru funcționează simplu și eficient.

Ecranul de margine

O caracteristică care nu este pe Samsung Galaxy A50, dar este acum pe Galaxy A51 și A71 este ecranul Edge. Ecranul Samsung Edge este cel mai cunoscut pentru dispozitivele mai scumpe cu muchii curbe ale ecranului. Galaxy A51 și A71 au un ecran plat, dar au încă  funcția Windows Edge. Chiar și pe un ecran atât de plat aceste panouri sunt destul de la îndemână. Funcția este activată în mod implicit, dar o puteți face întotdeauna prin  Setări -> Afișare -> Ecran Edge.

Cu o  fereastră Edge pe ecran, atingeți rotița din partea stângă jos pentru a alege ce ferestre doriți să utilizați. Selecția inteligentă (pentru a putea întotdeauna să creați rapid GIF-uri), Instrumente (riglă și busolă!) și Clipboard (copiere-lipire din ecranul tău Edge). Odată selectat, comutați între diferitele ferestre pe ecran.

Repornirea lui Galaxy A51 și A71

Să presupunem că Galaxy A51 sau A71 s-au închis din anumite motive necunoscute. Nu se întâmplă des – dar poate într-o zi vă loviți de această situație. Și pentru că nu puteți scoate bateria, vă confruntați cu întrebarea: cum pot reporni dispozitivul? Acest lucru se poate realiza întotdeauna prin menținerea butonului On / Off simultan cu  butonul de reducere a volumului pentru aproximativ șapte secunde. Nu trebuie să aștepți niciodată până când bateria este complet goală.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...