Acasă Electrocasnice Robot pentru curățenie Samsung Navibot SR8855

Robot pentru curățenie Samsung Navibot SR8855

Puţine treburi casnice sunt atât de detestate cum este aspiratul. Gătitul poate fi plăcut, tunsul ierbii vă scoate la soare, curăţarea băii este rapidă. Dar, aspiratul este o treabă plină de praf, care durează mult şi care trebuie făcută mult prea des ca să mai poată fi ceva interesant. Cu alte cuvinte, dacă ar exista un robot care s-o facă în locul nostru, am profita imediat. O, ce zi minunată! Ce avem noi aici? Ei bine, nu este chiar primul robot aspirator care ajunge pe rafturi şi nici primul produs de Samsung, dar totuşi este fabricat de Samsung.

Samsung Navibot SR8855 este un dispozitiv mic, circular care aleargă prin casa dumneavoastră, navigând automat şi curăţând podeaua pe măsură ce înaintează. Are încorporat o perie convenţională, cilindrică, perii laterale pentru a înlătura praful din colţuri şi foloseşte o combinaţie de senzori şi camere pentru a se ghida. Spre deosebire de iRobot Roomba, care este fără îndoială, cel mai cunoscut dispozitiv de acest gen, navibot-ul realizează o hartă a camerelor şi găseşte calea cea mai rapidă pentru a face curăţenie.

În această privinţă, seamănă cu primele aspiratoare robot, Trilobite de la Electrolux, care nu se mai găsesc pe piaţă. Având dimensiunile 360x360x105 mm, SR8855 este mai mare decât Roomba, iar asta înseamnă că are mai puţine şanse de a încăpea sub paturi şi canapele sau printre picioarele scaunelor. Totuşi, această dimensiune vine cu funcţii suplimentare.

În comparaţie cu Roomba care utilizează două perii contra-rotative cilindrice, mai predispuse să se încurce în cabluri sau ciucurii de la covoare, acest navibot are două perii rotative înspre interior,care ajută la scoaterea mizeriei din colţuri, şi un rotor tradiţional dedesubt. Teoretic, nici navibot-ul nu scapă de problema încurcării între cabluri sau în covor. Are o staţie de reîncărcare – procesul de reîncărcare durează aproximativ o oră.

Samsung Navibot SR8855 -1- ilovesamsungro

Ceea ce îl face pe SR8855 atât de inteligent, este faptul că se întoarce la staţia de reîncărcare când nu mai are energie, se încarcă şi se întoarce la locul unde a rămas cu curăţenia. Aşadar, dacă locuiţi într-o casă foarte mare şi stiţi că va dura o zi întreagă să faceţi curăţenie, îl puteţi lăsa să funcţioneze chiar dacă nu sunteţi acasă, iar la întoarece întrega casă va fi curată. Ceea ce face atât de atrăgător acest navibot este idea că puteţi îl lăsa să funcţionze singur.

Puteţi să setaţi ora la care doriţi ca dispozitivul să îşi înceapă treaba. Din păcate, are doar o setare, iar asta înseamnă că nu poate fi oprit pe perioada weekend-ului. (bineînţeles, puteţi să îl opriţi cu totul).

Acest navibot este foarte bine construit, o bandă groasă cauciucată protejându-i marginile în caz că se loveşte de ceva. Performanţa este potrivită pentru suprafeţe plane, iar recipientul pentru colectarea mizeriei este suficient de voluminos pentru a acoperi o suprafaţă mare. Dacă aveţi animale sau cineva are părul lung, acest dispozitiv se va chinui să scoată tot părul de pe covor. Ceea ce este mai problematic însă, este faptul că SR8855 se descurcă foarte greu în cazul obstacolelor şi marginilor.

Deci, dacă aveţi un apartament cu o suprafaţa deschisă sau o casă cu puţine scări ( navibot-ul poate detecta scările dar nu le poate curăţa) SR8855 ar putea fi util pentru curăţarea în mare parte atunci când sunteţi plecaţi, oferindu-vă posibilitatea de a da doar pe ici colo cu un aspirator când vă întoarceţi.

Pentru orice altă situaţie, SR8855 nu are niciun sens. Totuşi, pentru a ajunge în toate colţurile şi cotloanele casei dumneavoastră veţi avea nevoie de un al doilea aspirator şi să nu uităm nici că este foarte scump.

Samsung Navibot SR8855

CUPRINS

Navibot-ul SR8855 de la Samsung utilizează o tehnolgie inteligentă şi este grozav în asigurarea unei curăţări în mare fără să fiţi nevoiţi să ridicaţi un deget.

Stiri

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...