Acasă Electrocasnice Robot pentru curățenie Samsung Navibot SR8855

Robot pentru curățenie Samsung Navibot SR8855

Puţine treburi casnice sunt atât de detestate cum este aspiratul. Gătitul poate fi plăcut, tunsul ierbii vă scoate la soare, curăţarea băii este rapidă. Dar, aspiratul este o treabă plină de praf, care durează mult şi care trebuie făcută mult prea des ca să mai poată fi ceva interesant. Cu alte cuvinte, dacă ar exista un robot care s-o facă în locul nostru, am profita imediat. O, ce zi minunată! Ce avem noi aici? Ei bine, nu este chiar primul robot aspirator care ajunge pe rafturi şi nici primul produs de Samsung, dar totuşi este fabricat de Samsung.

Samsung Navibot SR8855 este un dispozitiv mic, circular care aleargă prin casa dumneavoastră, navigând automat şi curăţând podeaua pe măsură ce înaintează. Are încorporat o perie convenţională, cilindrică, perii laterale pentru a înlătura praful din colţuri şi foloseşte o combinaţie de senzori şi camere pentru a se ghida. Spre deosebire de iRobot Roomba, care este fără îndoială, cel mai cunoscut dispozitiv de acest gen, navibot-ul realizează o hartă a camerelor şi găseşte calea cea mai rapidă pentru a face curăţenie.

În această privinţă, seamănă cu primele aspiratoare robot, Trilobite de la Electrolux, care nu se mai găsesc pe piaţă. Având dimensiunile 360x360x105 mm, SR8855 este mai mare decât Roomba, iar asta înseamnă că are mai puţine şanse de a încăpea sub paturi şi canapele sau printre picioarele scaunelor. Totuşi, această dimensiune vine cu funcţii suplimentare.

În comparaţie cu Roomba care utilizează două perii contra-rotative cilindrice, mai predispuse să se încurce în cabluri sau ciucurii de la covoare, acest navibot are două perii rotative înspre interior,care ajută la scoaterea mizeriei din colţuri, şi un rotor tradiţional dedesubt. Teoretic, nici navibot-ul nu scapă de problema încurcării între cabluri sau în covor. Are o staţie de reîncărcare – procesul de reîncărcare durează aproximativ o oră.

Samsung Navibot SR8855 -1- ilovesamsungro

Ceea ce îl face pe SR8855 atât de inteligent, este faptul că se întoarce la staţia de reîncărcare când nu mai are energie, se încarcă şi se întoarce la locul unde a rămas cu curăţenia. Aşadar, dacă locuiţi într-o casă foarte mare şi stiţi că va dura o zi întreagă să faceţi curăţenie, îl puteţi lăsa să funcţioneze chiar dacă nu sunteţi acasă, iar la întoarece întrega casă va fi curată. Ceea ce face atât de atrăgător acest navibot este idea că puteţi îl lăsa să funcţionze singur.

Puteţi să setaţi ora la care doriţi ca dispozitivul să îşi înceapă treaba. Din păcate, are doar o setare, iar asta înseamnă că nu poate fi oprit pe perioada weekend-ului. (bineînţeles, puteţi să îl opriţi cu totul).

Acest navibot este foarte bine construit, o bandă groasă cauciucată protejându-i marginile în caz că se loveşte de ceva. Performanţa este potrivită pentru suprafeţe plane, iar recipientul pentru colectarea mizeriei este suficient de voluminos pentru a acoperi o suprafaţă mare. Dacă aveţi animale sau cineva are părul lung, acest dispozitiv se va chinui să scoată tot părul de pe covor. Ceea ce este mai problematic însă, este faptul că SR8855 se descurcă foarte greu în cazul obstacolelor şi marginilor.

Deci, dacă aveţi un apartament cu o suprafaţa deschisă sau o casă cu puţine scări ( navibot-ul poate detecta scările dar nu le poate curăţa) SR8855 ar putea fi util pentru curăţarea în mare parte atunci când sunteţi plecaţi, oferindu-vă posibilitatea de a da doar pe ici colo cu un aspirator când vă întoarceţi.

Pentru orice altă situaţie, SR8855 nu are niciun sens. Totuşi, pentru a ajunge în toate colţurile şi cotloanele casei dumneavoastră veţi avea nevoie de un al doilea aspirator şi să nu uităm nici că este foarte scump.

Samsung Navibot SR8855

CUPRINS

Navibot-ul SR8855 de la Samsung utilizează o tehnolgie inteligentă şi este grozav în asigurarea unei curăţări în mare fără să fiţi nevoiţi să ridicaţi un deget.

Stiri

Samsung aduce o altă caracteristică emblematică la Galaxy A52

Luna trecută am scris că Galaxy A52 va veni cu un ecran Super AMOLED cu rata de 90Hz / 120Hz. De asemenea,...

Samsung lucrează la următorul procesor Exynos mid-range

Samsung lucrează la un nou sistem pe chip (procesor) cu numărul de model S5E5515. Nu este clar încă sub ce nume va...

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...

Samsung Galaxy E02 are pagină de asistență live, lansare iminentă

Samsung este în plină activitate de lansare a noi smartphone-uri. Dar oare când nu este Samsung ocupat cu așa ceva? După lansarea...

Cipul Snapdragon X60 5G pentru iPhone 13 va fi fabricat de Samsung

Cipul Snapdragon X60 5G pentru Apple iPhone 13 va fi realizat de cel mai mare rival al companiei americane - Samsung. Cu...

Galaxy A32 are acum o opțiune 4G, modificări față de varianta 5G

În ianuarie Samsung a dezvăluit cel mai ieftin model 5G, Galaxy A32 5G, care se așteaptă să fie lansat în curând în...