Acasă Electrocasnice Samsung Powerbot VR9000

Samsung Powerbot VR9000

Powerbot VR9000 este ultimul aspirator robotic de top de la Samsung echipat cu senzori ce îi oferă capacitatea de a naviga prin încăperi, evitând obstacolele, o perie ce promite o curățare temeinică și CycloneForce, ce Samsung afirmă că poate produce o sucțiune de 60 ori mai intensă ca majoritatea aspiratoarelor robotice existente pe piață.

Design 

Secretul abilităților de curățare a lui Powerbot VR9000 este peria sa, cu o lățime de peste 31 cm ce oferă o curățare mai amplă la o singură trecere decât mulți alți roboți. De asemenea, face din Powerbot un dispozitiv foarte lat iar cilindrul său mare îi oferă și o înalțime pe măsură.

Samsung Powerbot VR9000 - Fata si Lateral

Avantajul acestor dimensiuni crescute este posibilitatea atașării unui container de praf de o capacitate rezonabilă, 0.7 litri, însă în același timp înălțimea extra face din aspirarea suprafețelor de sub mobila joasă o adevărată provocare. La testele noastre Powerbot nu a fost capabil să intre sub mobila noastră aflată la 12 cm de la nivelul podelei, aspect ce anulează una dintre caractersticile definitorii ale acestui tip de aspiratoare.

Stația de bază este relativ ușoară comparativ cu o sursă externă de energie. Necesită o plasare fermă lângă un perete iar cablul trebuie ridicat de pe podea sau adunat aproape de perete pentru a nu intra în traiectul aspiratorului. Podeaua pe care am testat aspiratorul ne-a creat mici probleme, fiind alunecoasă, la încercarea de atașare a aspiratorului la stație, aceasta a fost împinsă, fiind necesară fixarea stației cu bandă adezivă.

Samsung Powerbot VR9000 - Vedere de sus si vedere de jos

În schimbul unei benzi magnetice folosită pentru a forma o barieră la alte aspiratoare, Powerbot VR9000 vine cu un emițător. Funcționând cu baterii acesta crează o linie virtuală de aproximativ 2.5 m, ce nu poate fi depășită de Powerbot. Poate fi folosită pentru limitarea suprafeței de aspirare la o singură încăpere sau pentru a asigura evitarea unor obiecte fragile. Se pot achiziționa mai multe astfel de emițătoare fiind însă mult mai scumpe decât banda magnetică.

Modurile de curățare

Powerbot vine echipat cu o serie de senzori ce permit navigarea prin încăpere pentru o curățire completă, evitând căderea de pe trepte și ocolirea obstacolelor. Cel mai evident dintre aceștia este camera superioară, ce se dovedește a fii foarte eficientă în evitarea lovirii obiectelor aflate în traiectul său. Mai mult, Powerbot pare să fie cel mai delicat aspirator robotic în ceea ce privește protejarea mobilei, în timpul testelor noastre suferind foarte puține coliziuni.

Cel 5 moduri de curățire sunt : Auto, Spot, Max, Manual și Point, fiecare având parametri ușor diferiți față de celelalte. Stadardul Auto oferă o curățire a întregii încăperi prin parcurgerea unor traiecte curbe. Deși noi nu am reușit să observăm vreo logică în traiectul său, reușește totuși să acopere întreaga încăpere, exceptând zonele de sub mobila joasă.

Samsung Powerbot VR9000 - Profil

Modul Spot este ideal pentru zone mici de mizerie. Se plasează aspiratorul în mijloc acestei zone, acesta navigând pe o suprafața de aproximativ 1,5 m diametru până ce senzorii săi declară zona ca fiind curată. Dacă stația se află în aria sa de acoperire, Powerbot se va atașa pentru reîncărcare după terminarea curățirii. Modul Max mărește puterea de curățire însă cu dezavantajul creșterii zgomotului și a scăderii duratei de utilizare fără încărcare.

Cele mai interesante moduri sunt însă Manual, ce permite ghidarea aspiratorului prin intermediul telecomendei și Point ce permite utilizatorului să indice printr-un pointer zonele ce necesită curățare suplimentară.

Performața curățirii

Tehnologia de aspirare ciclonică de la Samsung oferă o putere de sucțiune suficientă, iar în combinație cu navigația sa, toate zonele noastre de testare au fost curățate eficient. Singura problema a fost întâmpinată la curățarea covoarelor, prin inabilitatea aspiratorului de a se urca pe covor atunci când aceasta părăsește suprafața sa.

vezi oferta emag ilovesamsung
Samsung Powerbot VR9000

CUPRINS

Samsung Powerbot VR9000 este aspirator peste medie, însă nu semnificativ mai bun ca altele. Oferă o curățare mai bună însă are mici dificultăți la curățarea covoarelor sau a marginilor.

Stiri

Samsung va produce afișaje pliabile pentru Google, Oppo și Xiaomi

Piața smartphone-urilor pliabile are un potențial imens, momentan suntem încă la debutul acestor telefoane. Compania este și aici un deschizător de drumuri,...

Prețurile pentru televizoarele Samsung The Frame și QLED 4K din 2021

Samsung a anunțat o gamă actualizată a televizorului The Frame, precum și noi modele de televizoare Neo QLED în ianuarie. Unele dintre...

Samsung Health nu va mai fi actualizat pe dispozitivele Galaxy mai vechi

Samsung și-a dezvoltat aplicația Samsung Health ca o soluție unică pentru proprietarii de dispozitive Galaxy. Oferă o mare varietate de funcții legate...

Samsung duce Galaxy Security la nivelul următor prin extinderea securității

Samsung Electronics a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi acum actualizări regulate de securitate timp de cel puțin patru ani de la...

Dual Pixel Pro: Focalizare automată pentru fotografii excelente

Samsung Electronics a anunțat marți că lansează senzorul de imagine avansat ISOCELL GN2 cu o funcție de auto-focus mai realistă. Noua funcție...

Patru ani de actualizări pentru telefoanele Samsung din 2019 și mai noi

Samsung a adoptat, deloc surprinzător, o poziție puternică în ceea ce privește securitatea. De acum gigantul tech va oferi un suport extins...

Samsung ISOCELL GN2 de 50MP cu focalizare automată mai rapidă

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a prezentat ieri Samsung ISOCELL GN2. Este un nou senzor de imagine de...