Combina frigorifică Samsung RB38K Family Hub cu Wi-Fi și touchscreen

8821

Samsung RB38K Family Hub duce conceptul de frigider inteligent la zi. Bazat pe extraordinara colecție de combine frigorifice RB7000 Chef Collection, la Family Hub se adaugă conectivitate Wi-Fi, un touchscreen uriaș ce rulează sistemul de operare Tizen și aplicații specifice pentru Family Hub.

Performanța sa de răcire nu mai are cum să fie îmbunătățită datorită unei stabilități a temperaturii de prima clasă, asociată unei flexibilități în depozitare excelente.

 

Design-ul și functionalitate Samsung RB38K Family Hub

Ia cea mai atragătoare combină frigorifică din oțel inoxidabil disponibilă pe piață și adaugă un touchscreen LCD color în mod portret de 21.5 inch – un WOW garantat.

Oțelul inoxidabil are un finisaj deosebit ce își face treaba în a ține departe amprentele. Butoanele de control sunt implementate în meniul ecranului, astfel că orice alt panel sau buton lipsește.

Majoritatea vizitatorilor din bucătaria ta nu se vor uita însă la finisaj. Acel monstru de ecran va domina, afișând aplicațiile, imaginile și video-urile bine definite, în culori vii. Panel-ul negru în care este montat ecranul are aceleași dimensiuni ca și un TV de 27 inch, negrul său lucios contribuind la aspectul glossy.

Atunci când nu este folosit, poți închide ecranul sau poți seta activarea unui screensaver, ce afișează imaginile din albumul integrat – fie pozele default, fie pozele personale. Este necesară încărcarea unor imagini în mod portret pentru cele mai bune rezultate, fiind astfel ideal pentru pozele capturate cu telefonul.

Ecranul principal oferă un anumit grad de personalizare, însă RB38K rulează sistemul de operare al Samsung, Tizen și nu un Android cu toate funcțiile.

Personalizarea componentelor de pe ecranul de start este mai limitată decât la o tabletă Samsung. Un ceas, un feed cu vremea și butoane pentru diferite aplicații sunt risipite pe ecranul principal.

Printr-o mișcare de swipe la dreapta apare un al doilea ecran ce oferă o altă serie de aplicații. Există mult zonele libere pe ambele ecrane menite pentru a permite adăugarea de noi aplicații.

Sub ecran se află un rând de butoane virtuale ce permit activarea/dezactivarea microfonului, accesarea meniului principal, întoarcerea la ecranul de start, întoarcerea la pagina anterioară sau deschiderea meniului Quick Panel.

Accesul la radio prin internet, navigarea pe internet, rularea conținutui de la TV sau vizualizarea interiorului frigiderului fără deschiderea ușii sunt la distanța unei atingeri sau comenzi vocale.

Înăuntru, panel-ul Metal Cooling luxos din oțel inoxidabil domină aspectul interior. Compartimentul este luminat de LED-uri albe strălucitoare și este dotat cu un raft, două sertare și 6 buzunare ce oferă posibilități variate de poziționare a conținutului.

Dispuse între buzunarele de sus de pe ușă se găsesc 3 camere ce afișează conținutul interiorului – ca și cum ai privi printr-o ușă de sticlă. Pentru planificarea cumpărăturior necesare sau pur și simplu pentru momentele în care te uiți în frigider gândindu-te ce să mănânci, posibilitatea de a nu deshide ușa îmbunătățește eficiența energetică și scade consumul energetic anual.

De asemenea poți să verifici conținutul frigiderului din afara casei, obținând aceiași imagini prin intermediul aplicației Samsung, Smart Home.

De acasă poți să adaugi etichete conținutului din frigider, atașând markeri drag-and-drop pe imaginea obiectelor cu numele și data expirării. Fiecăruia îi va fi atribuită o numărătoare inversă, utilizatorul fiind alertat în apropierea datei expirării.

Din păcate nu există o urmărire dinamică, astfel încât obiectul monitorizat trebuie așezat în frigider în același loc pentru ca numărătoarea să funcționeze.

La fel ca și RB7000, Family Hub are două sertare mari ce pot fi trase pe cele mai line roți pe care le-am văzut la un frigider.

Acestea au o funcție de închidere ușoară de tipul rafturilor dintr-o mobilă de bucătărie premium și pot fi îndepărtate complet. Sus există un sertar pentru vegetale, în timp ce sertarul mai mare Chef Zone funcționează la o temperatură optimă pentru carne și pește. Ambele au ca scop menținerea stabilității temperaturii pentru o păstrare cât mai bună a alimentelor.

Sertarul Chef Zone vine împreună cu Chef Pan. Aceasta este o tavă metalică acoperită ce stă deasupra conținutului principal al sertarului și poate fi luată din frigider și pusă direct în cuptor. De asemenea din cuptor poate merge direct în mașina de spălat vase.

 

Cât de mult încape în Samsung RB38K Family Hub?

Dacă reușești să te desprinzi de ecran și deschizi ușa, interiorul este aproape la fel ca a lui RB7000 – ca dimensiuni și compartimentare. Având 226 litri utiliz ca spațiu de frigider, Family Hub este o bestie însă totuși cu 50 litri mai puțin decât RB700 și al său spațiu cavernos.

Din moment ce ambele modele utilizează izolarea inovativă Samsung SpaceMax, ce reduce dramatic grosimea pereților, diferența este dată în principal de diferența de înalțime de 9 cm în defavoarea lui Family Hub (înălțime de 193 cm).

Câțiva litri se mai pierd pentru încorporarea ecranului și a componentelor sale, izolarea în aceste zone fiind intensa pentru a fii sigur că nici un grad nu este transferat frigiderului de la ecran.

Buzunarele de pe ușă sunt suficient de mari iar cel de jos este adânc, larg și are suficient spațiu pentru a acomoda cele mai mari sticle sau cutii. Sertarul Chef Drawer este gigantic ajungând până la marginea anterioară a frigiderului, astfel încât buzunar inferior de pe ușă este plasat deasupra nivelului său.

Centru rafturilor de sticlă prezintă un mecanism „slide-and-tilt” ce furnizează un spațiu extra de 13 cm respectiv 21 cm pentru obiecte mai înalte.

Porțiunea inferioară, congelatorul Family Hub este identic cu cel a lui RB7000 – și asta este o vește bună. Primești 130 litri de spațiu de congelare cu 3 sertare pe rotițe. O lumină albastră este orientată spre congelator de la nivelul mânerului frigiderului. Aceasta poate fi lăsată aprinsă permanent pentru un efect vizual sau poate fi declanșată automat la deschiderea congelatorului. Sertarele pot fi îndepărtate cu ușurință.

 

Ce funcții inteligente are Samsung RB38K Family Hub?

Numele de Family Hub însumeză exact direcția funcțiilor inteligente. Nu încearcă să atașeze o funcționalitate de tabletă cu ecran mare pe frigiderul tău, ci mai degrabă strânge la un loc o serie de aplicații ușor de accesat din 4 mari categorii: management-ul alimentelor, comunicare cu familia, entertainment și smart home.

Ca management al alimentelor, avem tracker-ul datelor de expirare și poate funcția cea mai utila, Shopping List. Poți adăuga lucrurile necesare iar lista se va sincroniza pe dispozitivele membrilor din familie.

Secțiunea de comunicare în familie este construită în jurul conceptului de Family Hub ce funcționează atât de bine pentru Shopping List. White Board este un carnet de notițe prin care poți lăsa mesaje pentru toată familia. Poți atașa imagini și înregistrări vocale. Pentru o planificare mai formală există Sticki Board, un programator ce sincronizează calendarele întregii familii.

Secțiunea de entertainment se suprapune cu dispozitive pe care este probabil să le deți deja deci nu este atât de convingătoare. Include radio prin internet via TuneIn și alte servicii de streaming precum Spotify, Napster etc., un brower destul de limitat ca funcții și TV Mirroring presupunând ca ai cel mai recent Smart TV Samsung.

Elementul final este conectivitatea și controlul Smart Home. Rulează o versiunea a aplicației Smart Home deci utilizatorii vechi vor fi familiari imediat cu interfața. De aici poți controla o serie de dispozitive conectate incluzând aparate de bucătărie smart precum mașina de spălat, electronice audio-video și chiar robotul de aspirat.

 

Cât de zgomotos este Samsung RB38K Family Hub?

Ținând pasul cu întreaga colecție de combine frigorifice Samsung Chef Collection, Family Hub este foarte, foarte silențios.

Modelul utilizează același compresor și ventilatoare ca și RB7000 deci nu a fost o surpriză că măsurătorile pentru sunete au fost la fel de impresionante. Pe timpul ciclului său scurt de 40 de minute și ceva, maximul emis a fost de doar 38 dB (mai tăcut ca o bibliotecă).

Această valoare este puțin peste cea ce putem măsura, chiar și în mijlocul nopții. În termeni practici, într-o bucătărie obișnuită nu o să-l auzi.

 

Ce performanțe are Samsung RB38K Family Hub?

Combinele frigorifice de top de la Samsung au avut constant printre cele mai bune performanțe de răcire. Nu doar în termeni de eficiență energetică, însă și în menținerea constantă a temperaturii și umidități în fiecare parte a frigiderului.

Samsung Twin Cooling Plus împarte sistemele de răcire pentru frigider și congelator astfel încât modificarea temperaturii și umidității dintr-o zonă – să zicem, adăugarea a 5 kg de mure în congelator – să nu afecteze celelalte compartimente. Această tehnologie permite păstrarea în frigider a unei umidități ideale de 65-75%.

Aceiași tehnologie permite congelatorului să funcționeaze mai puternic, răcind alimentele mai rapid, fără să afecteze temperatura frigiderului.

 

Cât consumă Samsung RB38K Family Hub?

Ținând cont de eletronicele suplimentare, Wi-Fi-ul permanent, Bluetooth, boxe și ecranul enorm, ne-am aștepta ca RB38K să consume mai mult decât RB7000.

Calculele făcute după o săptămână într-o cameră obișnuită, cu deschiderea ușii de 6 ori pe zi și rularea aplicațiilor de fiecare dată, sugerează utilizarea a 153 kWh.

În timp ce valoarea obținută este ceva mai mică decât cei 163 kWh calculati pentru super economicosul RB7000, reamintim că Family Hub are cu 50 litri mai puțin. Astfel că din punct de vedere al kWh per litru de spațiu de răcire, RB38K utilizează ceva mai multă energie decât ruda sa mai mare.

Cu toată tehnologia inclusă în acest model, nu este o surpriză – iar eficiența energetică se încadrează încă în A++.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung RB38K Family Hub
samsung-rb38k-family-hubAnul trecut am fost uimiți de RB7000 iar noul RB38K Family Hub pare să fie la fel de bun ca performață, funcții și design. Cireașa de pe tort este dată de tehnologia smart ce se concentrează pe simplitatea utilizării, alimente și viața de familie. Și chiar funcționează.