Acasă Smartphones Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3

Mic dar frumos

Samsung a decis în final să producă telefoane metalice începând cu Galaxy Alpha și a păstrat același nivel de durabilitate și caliltate excelentă a construcției la un preț redus o dată cu seria Galaxy A. Galaxy A3, cel mai mic și ieftin din serie este în particular cel mai simpatic.

Samsung Galaxy A3 - disponibilitate culoriLa fel ca și S6, Galaxy A3 nu este complet plat, camera sa de 8 megapixeli protruzionând din capacul posterior. Totuși marginile sale sunt confortabil de ținut, iar display-ul mic de 4.5 inch presupun ușurința de manipulare cu o singură mână.

Display-ul

Este păcat că un ecran de 4.5 inch are o rezoluție de doar 960×540, acest lucru făcând navigarea pe internet dificilă pentru ochi, în special pentru site-urile tip desktop. Sunt multe icoane pixelate pe pagina principală iar textul nu este întotdeauna clar după cum ne-ar place.

Samsung Galaxy A3 - poza fataTotuși, nu am avut nemulțumiri despre calitatea display-ului său Super AMOLED, deoarece calibratorul nostru de culori a obținut un scor de gamut sRGB de 100% și nivele de negru perfecte de 0.00 cd/m2. De asemenea, nivelele de contrast au fost peste tipare, deci imaginile au o claritate excelentă.

Comparat cu un Galaxy S6 de exemplu, este deficil să le deosebești din punct de vedere al culorilor, deci poți fi sigur că primești unul dintre cele mai bune ecrane la un sfert din preț. Cu o vârf de luminozitate de 357.04 cd/m2, nu e cel mai luminos ecran pe care l-am văzut, este totuși perfect de utilizat afară într-o zi însorită.

Performanță

Galaxy A3 este echipat cu un procesor quad-core de 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 și 1.5 GB de RAM. Astfel este mai mult decât capabil să ducă Android 4.4 dar în același timp nu este mai rapid decât alte dispozitive entry-level precum Motorola Moto 2 2nd Gen. În Geekbench 3 a obținut scoruri de 474 respectiv 1418 în cele două teste comparativ cu cei 470 respectiv 1397 ai lui Moto 2.

Astfel, deschiderea aplicațiilor și a meniurilor durează aproximativ la fel la cele două telefoane. Navigarea pe web este ceva mai rapidă la Galaxy A3.

Performața grafică nu este foarte grozavă, obținând doar 111 frame-uri (1.8 fps) în testul Manhatten al GFX Bench GL benchmark, adică cu un frame mai puțin decât Moto E. Recunoaștem că este un test solicitant, chiar și Galaxy S6 obținând doar 1.429 frame-uri (23 fps). În practică, Galaxy A3 a rulat jocuri precum Blizzard Hearthstone fără nici un fel de probleme.

Capacitatea bateriei și a memoriei

Aspectul unde A3 strălucește este capacitatea bateriei. Am văzut o mulțime de dispozitive mid-range ce durează aproximativ 10h la testele de playback continuu cu ecranele setate la 170 cd/m2, însă bateria de 1900 mAh a lui A3 a durat 14 h și 37 min. Mai mult de o oră peste Moto E și chiar mai mult decât Galaxy S6, cu mențiunea că în cazul acestuia bateria trebuie să alimenteze un ecran mai mare și mai luminos.

Samsung Galaxy A3 - poza spateUn alt aspect unde Samsung Galaxy A3 este generos este memoria internă de 16 GB. Doar aproximativ 10 GB sunt disponibil ca spațiu efectiv disponibil, dar tot e mai mult decât cei 8 GB obișnuiți (adică 5 GB de spațiu efectiv) pe care îi primim la telefoanele la acest nivel de preț.

Camera

Camera de 8 megapixeli este de asemenea peste ceea ce am văzut la alte telefoane mid-range. La testele noastre outdoor, culorile au fost bogate și vibrante iar întregul frame a avut o mulțime de detalii. De exemplu, am putut sesiza fiecare cărămidă dintr-o clădire iar semnele de circulație era lizibile chiar și de la distanță. Nu s-a descurcat la fel de bine când lumina a bătut direct în cameră, imaginile devenind ușor verzui și neclare. Modul HDR nu a ajutat prea mult, ceea ce e mare păcăt, dar cel puțin noise-ul imaginilor s-a redus destul.

În interior, am fost foarte mulțumiți de cum s-a descurcat camera în condițiile unei luminozități scăzute. A fost prezent un oarecare noise cu luminile stinse, însă era vizibil un nivel rezonabil de detalii iar texturile diferite era clar definite. Pornind flash-ul a eliminat mai mult sau mai puțin din umbre, a făcut ca textul din poza să devină mai clar și a scăzut numărul de artefacte din jurul obiectelor.

Vezi oferta eMag iLoveSamsung

Samsung Galaxy A3

CUPRINS

Galaxy A3 este un telefon mid-range excelent. E puțin încet dar suntem dispuși să facem un mic compromis al performanței pentru un design simpatic, ecran excelent, o cameră grozavă și o baterie de durată.

Stiri

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...

Samsung a lansat noile monitoare de jocuri Odyssey 2021

Samsung a anunțat că gama de monitorizare Odyssey 2021 va fi disponibilă la nivel global începând cu 21 iunie 2021. Noua gamă...

Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU...

Samsung a început să lucreze pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Google a prezentat prima versiune beta a Android 12 în luna mai în timpul conferinței Google I / O. Recent gigantul de...

Opțiune de stocare de 512GB pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Până în prezent, nu existau dovezi concrete despre un model Samsung Galaxy Z Fold 3 cu 512GB stocare. Majoritatea informaților spuneau că...

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități „uluitoare”

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități foarte mari înainte de lansarea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3....