Acasă Recenzii Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha

Deși zvonurile vorbeau de o versiune de metal al Galaxy S5, Samsung a surprins lansând primul său smartphone metalic – Samsung Galaxy Alpha – și în același timp arătând tendința producătorului Koreean de a produce telefoane a căror construcție să fie pe măsura specificațiilor.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung Galaxy Alpha:

Construcție și design Samsung Galaxy Alpha:

Din acest punct de vedere Samsung a făcut o treaba excelentă. Este primul telefon al producătorului care lasă o impresie plăcută de la prima atingere. Cu o construcție solidă și având o banda de aluminiu ce decorează marginea smartphone-ului, Samsung Galaxy Alpha are design-ul unui adevărat smartphone high-end. Partea din față este formată dintr-un strat de Gorilla Glass, ce protejează ecranul și cele 2 butoane laterale, „Back” și „Task Switcher”. Capacul posterior nu este construit din metal ci din plastic, păstrând formatului lui S5, printr-o textură cu „găurele”. Acest aspect nu deranjează deloc, plasticul utilizat oferind o bună aderență în mână. Capacul posterior este de asemenea detașabil, permițând utilizatorului îți aleagă culoare preferată, fiind disponibile 5 variante (Charcoal Black, Scuba Blue, Frosted Gold, Sleek Silver and Dazzling White). Și nu în ultimul rând acest lucru însemnând posibilitatea de înlocuire a bateriei!

Samsung Galaxy Alpha -1- ilovesamsung

Un aspect impresionant având în vedere construcția lui Samsung Galaxy Alpha este grosimea smartphone-ului, de doar 6,7 mm, fiind cu 0,2 mm mai subțire decât iPhone 6. Este de asemenea și ușor, având 115 g. Toate aceste aspecte fac din Samsung Galaxy Alpha un smartphone așa cum trebuie să fie : subșire, ușor și cu un aspect deosebit!

Ecranul:

Deși Samsung ne-a obișnuit cu ecrane din ce în ce mai mari la device-urie sale, pentru Galaxy Alpha, producător a ales să folosească un ecranu cu dimensiuni mai mici, de doar 4,7 inch. Această dimensiune este una potrivită, oferind atât afișarea excelenta a conținutului cât și o bună portabilitate, fiind ușor de strecurat în buzunar.

La o astfel de dimensiune a ecranului, rezoluția este de asemenea mai mică, în cazul lui Galaxy Alpha având 1280 x 720 Super AMOLED. Cu o densitate a pixelilor de 321 ppi, smartphone-ul se află ușor în spatele lui iPhone 6 cu 326 ppi. Astfel, teoretic iPhone-ul oferă o imagine mai clară, însă practic această diferență poate fi foarte greu observată.

Samsung Galaxy Alpha -2- ilovesamsung

Calitatea este cuvântul ce caracterizează ecranul lui Galaxy Alpha. Supus testelor de calibrare a culorilor, smartphone-ul a obținut rezultate impresionante. A obținut 100% la gamutul de culori sRGB și un nivel de negru perfect, dovedind astfel contrastul excelent pe care îl oferă. Deși ecranele LCD au tendința de a fii mai luminoase, cu o luminozitate de 325 cd/m2, utilizarea lui Alpha în exterior nu va crea probleme.

Performanță și baterie:

Samsung Galaxy Alpha vine echipat cu un procesor octa-core Exynos 5430. Acesta este format dintr-un quad-core principal de 1,8 GHz, utilizat la aplicațiile pretențioase și un quad-core secundar de 1,3 GHz pentru economisirea bateriei, utilizat la procesele de bază. Supus testelelor, Alpha a obținut un scor de 457,ms la Sun Spider Java Script, utilizând browser-ul default al Samsung. Galaxy S5 a obșinut la același test un scor de 391 ms, diferența fiind destul de mică.

Din punct de vedere al performanțelor grafice, Alpha a obținut un scor mare, 17,271 (73.1 fps) la testul Ice Storm Unlimited. Și de această data, S5 a fost ușor mai rapid.

Pentru a obține dimensiunile lui Alpha, Samsung a fost nevoită să echipeze smartphone-ul cu o baterie de  1,860 mAh, față de bateria de 2,800 mAh găsită la telefoanele mai mari. Astfel viața bateriei este ceva mai scăzută, însă, la o durată de 11h30 min de playback video continuu, dovedește că are o capacitate suficientă pentru utilizarea smartphone-ului o zi întreagă. La fel ca și Samsung Galaxy S5, Alpha are implementată funcția de economisire a bateriei, Ultra Power Saving Mode ce comută ecranul la o scală de tonuri de gri și restricționează utilizarea unor aplicații. Această funcție poate prelungi semnificativ durata bateriei, făcând smartphone-ul să funcșioneze până la ultimul procent de baterie. De asemenea, să nu este de ignorat capacul detașabil ce permite înlocuirea în orice moment a bateriei cu una încărcată complet.

Samsung Galaxy Alpha -3- ilovesamsung

Camera:

Samsung Galaxy Alpha vine echipat cu o cameră de 12 megapixeli, ce pare teoretic un pas înapoi față de S5 cu a sa cameră de 16 megapixeli. În realitate diferențele sunt însă greu de sesizat. Pozele obținute sunt bine expuse și oferă suficiente detalii. La o luminozitate mai scăzută, din cauza aglomerării acestei multitudini de pixeli într-un senzor relativ mic, imaginile pot avea un oarecare noise. Cu toate astea, redimensinarea lor la dimensiunile ecranului poate rezolva această problemă.

Modul video este de asemenea impresionant, Alpha fiind capabil să filmeze video-uri la 4K UHD.  La această rezoluție totul are o claritate extraordinară.

Sistemul de operare și interfața:

Android 4.4 KitKat este instalat alături de elementele de personalizare proprii Samsung. În general acestea nu sunt foarte deranjante, însă o parte dintre aplicații dau o senzația de redundanță, cum ar fi S Voice ce practic îndeplinește aceași funcție precum Google Voice.

Datorită procesorului puternic, Alpha rulează sistemul de operare foarte bine. Oferind tranziții și un scrolling fluent, chiar și la afișare paginilor web mari și complexe.

Senzorul de amprente:

Asemenea lui S5, Alpha vine echipat cu un senzor de amprente implementat în butonul „Home”, ce poate fi folosit prin trecerea degetului pe suprafața sa. Alpha permite memorarea a 3 degete diferite. Senzorul este foarte precis și de departe cel mai ușor și cel mai bun mod de deblocare al smarphone-ului. Poate fi folosit de asemenea la autentifacare în contrul de PayPal. Senzorul de frecvență cardiacă pe Samsung Galaxy Alpha este poziționat pe spatele smartphone-ului și raportează datele aplicației S Health. Este ușor de folosit însă utilitatea și frecvența cu care va fi folosit rămâne de văzut.

Samsung Galaxy Alpha -4- ilovesamsung

Memoria:

Deși aproape toate smartphone-urile produse de Samsung sunt dotate cu slot-uri pentru cardurile microSD, având astfel posibilitatea de extindere a memoriei interne, în cazul lui Alpha, producătorul a renunțat la această caracteristică, utilizatorul trebuind să se limiteze la momoria sa internă de 32 GB.

Concluzie:

Samsung Galaxy Alpha este un pas mare înainte pentru Samsung și de departe cel mai bun smartphone mic pe care l-a produs, dacă nu chiar etalonul unui device Android. Deși S5 deține specificații mai bune, diferențele nu sunt semnificative din punct de vedere al performanței și al camerei. Construcția mai bună și dimensiunile sale, fac din Alpha un telefon confortabil pentru utilizarea de zi cu zi și în același timp suficient de rapid.

Vezi oferta eMag iLoveSamsung

Samsung Galaxy Alpha

CUPRINS

Samsung a creat prin Galaxy Alpha poate singurul competitor credibil pentru iPhone și de asemenea a dovedit că poate produce nu doar device-uri puternice din punct de vedere al hardware-ului ci și device-uri atrăgătoare și ușor portabile.

Stiri

Iată cum arată Galaxy S21 Olympic Edition în viața reală, este drăguț

Modelul Samsung Galaxy S21 Olympic Edition nu este la fel de exclusivist ca predecesorii săi. Adică și noi muritorii de rând, care...

GPU AMD integrat în Exynos 2200 cu 30% mai rapid decât modelul actual

Următorul procesor Samsung Exynos, care va echipa cel mai probabil seria Galaxy S22, va avea un GPU puternic. Fabricat de AMD cu...

Prețurile monitoarelor de jocuri Samsung Odyssey G3, G5 și Odyssey G7

Samsung a lansat de două zile patru noi monitoare de jocuri din seria Odyssey 2021, dar nu a dat informații despre preț...

Cum să conectați căștile sau căștile Bluetooth la ceasurile Galaxy Watch 3

Ceasurile inteligente de astăzi nu sunt doar dispozitive de sănătate, sunt ceasuri extrem de avansate cu multe caracteristici remarcabile. În urmă cu...

Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie

Într-un tweet, gigantul tehnologic și-a confirmat planurile de a debuta practic noua „experiență Galaxy” - alături de o imagine care sugerează că...

Samsung este sponsorul oficial al echipei de e-sports a lui David Beckham

Un studiu recent a arătat că veniturile globale din e-sports pot ajunge la 1,1 miliarde USD până la sfârșitul anului. În acest...

Muncitorii de la Samsung Display în prima grevă din istoria companiei

Reprezentanții sindicatului de la Samsung Display Co. au lansat luni prima lor grevă din istoria companiei. Reprezentanții sindicatului nu au reușit să...