Acasă Smartphones Samsung Galaxy J7 - Preț, Păreri și Specificații

Samsung Galaxy J7 – Preț, Păreri și Specificații

Galaxy J7 este surprinzător de ușor de descifrat: J vine de la „preț rezonabil” și 7 de la „ecran mare”.

Lumea smartphone-unurilor poate crea confuzie, însă Samsung Galaxy J7 este surprinzător de ușor de descifrat: J vine de la „preț rezonabil” și 7 de la „ecran mare”. Este versiunea lite a lui Galaxy A7, oferind funcții semi-premium însă menținânu-se la un nivel midrange.

Funcțiile care atrag atenția sunt ecranul Super AMOLED de 5.5 inch; procesorul de 64 bit, octa-core; o cameră selfie-uri cu flash LED dedicat și o cameră principală cu o apertură largă f/1.9 și modul Pro.

Galaxy J7 este unul dintre acele telefoane căruia îi pasă mai mult de dimensiunea ecranului decât de rezoluție, astfel că se mulțumește cu 720p. Diferența față de cei 1080p a lui Galaxy A7 este în mare parte cosmetică, însă diferența practică este destul de mare – cu 20% mai mult spațiu pentru aplicații și pagini web.

Camera principală are 13 MP – o alegere bună pentru un dispozitiv midrange – însă apertura f/1.9 crește valoarea sa peste medie și va face diferența în scenele cu lumină scăzută. J7 este echipat de asemenea și pentru selfie-urile în lumină slabă, cu un flash LED dedicat ce însoțește camera frontală de 5 MP.

Galaxy J7 este un telefon dual-SIM, Samsung nu s-a deranjat să facă și o versiune single-SIM. Nu este o pierdere mare și spre deosebire de seria A are slot-uri separate pentru SIM-uri și cardul microSD. Date rapide LTE pot fi folosite pentru oricare dintre cartele, făcând din J7 un telefon practic pentru călătorii sau în cazul în care dorești să profiți la maxim de cele două planuri de date.

Galaxy J7 vine echipat cu două chipset-uri distincte – Snapdragon 615 în unele regiuni, și Exynos 7580 în altele. Ambele versiuni rulează Android 5.1 Lollipop cu 1.5 GB de RAM.

 

Hardware

Samsung Galaxy J7 măsoară 152.2 x 78.7 x 7.5 mm, fiind cu 1.2 mm mai gros decât A7. Este de asemenea mai greu cu 30 g, cântărind 171 g. Toate astea îi oferă un aspect mai grosolan iar exteriorul de plastic tradează prezența lui pe o poziție mai joasă în lista prețurior.

Samsung a făcut pași înainte din punct de vedere al design-ului o dată cu ultimele device-uri premium, însă Galaxy J7 râmâne în era anterioară, favorizând partea practică în locul aspectului.

Desing-ul obișnuit îl face pe J7 doar altă față în mulțime. Telefonul nu aspiră la individualitate, însă conținutul său întărește locul său în seria dispozitivelor midrange. Hardware-ul are funcții ce ies în evidență. Cu nuclee Cortex-A53 și o cameră de 13 MP, J7 funcționează mai bine decât arată.

Lateralele și capacul posterior sunt rotujite și netede, neavând elemente ce să deranjeze atunci când îl ți în mână. J7 se simte ușor grosolan, deși greutatea lui contribuie mai mult la această senzație decât grosimea lui. Capacul posterior este confecționat din plastic, oferind o priză bună. Este disponibil în 3 nuanțe, Alb (White), Negru (Black) și Auriu (Gold). Marginea superioară și cea inferioară sunt indentate astfel că cele 4 colțuri sunt ușor ridicate. Astfel oferă o priză mai bună atunci când telefonul este ținut orizontal pentru captura fotografiilor.

Samsung Galaxy J7 - negru, alb, auriu

La orientarea orizontală degetul mare are la îndemână butoanele Home, App switcher și Back. Nu există scanner de amprente integrat în butonul Home. Deasupra ecranului se găsește camera frontală de 5 MP la dreapta cu flash-ul său LED la stanga sa. Alături de ele se găsesc difuzorul și senzorii de proximitate și de lumină ambientală. Pe laterale sunt poziționate butoanele Power și Volume, destul de subțiri dar solide la apăsare.

Marginea superioară nu prezintă nici un element, însă cea inferioară conține port-ul microUSB 2.0, jack-ul audio și microfonul. Port-ul USB nu suportă ieșirea MHL TV, doar USB On-The-Go.

Capacul posterior este detașabil, oferind acces la cale trei sloturi pentru carduri și la baterie. Slot-urile pentru SIM1 și microSD sunt poziționate vertical (SIM-ul la bază), în timp ce SIM2 se află pe lateral. Ambele SIM-uri sunt microSIM. Bateria are o capacitate de 3000 mAh, facând-ul egalul lui Galaxy Note 5. Pe capac este prezent aranjamentul lui Galaxy SIII cu o cameră ușor protruzionată și cu flash-ul LED de o parte și difuzorul de cealaltă.

 

Display-ul

Samsung Galaxy J7 vine cu un display mare Super AMOLED, cunoscute pentru acuratețea culorilor, lizibilitatea bună la lumina soarelui și calitatea excelentă deși acest ecran de 5.5 are o rezoluție de doar 720p. 267 ppi sunt suficienți din punct de vedere practic, textul fiind lizibil chiar și la un fond mic și subțire. Culorile sunt foarte precise, fiind disponibile un mod Basic, AMOLED photo și AMOLED video. Din testele noastre am observat că modul Basic oferă cele mai bune rezultate. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, deși tenta tipică albastru/verde la unghiurile extreme poate fi observată.

Samsung Galaxy J7 - poza fataLa o utilizare generală, display-ul este mai slab decât cele mai bune Super AMOLED-uri dar este egalul mai scumpului Galaxy A8. Ecranul lui Galaxy J7 a obținut 360 nits în modul normal deși la exterior se pot obține 500 nits pentru scurte perioade (se dezactivează după o perioadă pentru a economisii bateriei și a proteja ecranul).

În plină zi, ecranul rămâne perfect lizibil, fiind la fel de bun ca și Galaxy Alpha sau Galaxy S4. Această se poate îmbunătății și mai mult folosind modul Outdoor, ceea ce face din J7 unul dintre cele mai bune ecrane din acest punct de vedere.

 

Conectivitatea

Galaxy J7 vine doar în varianta dual-SIM și are 4G LTE. De asemenea oferă Wi-Fi b/g/n (doar 2.4 GHz) și Bluetooth 4.1. NFC este dependetă de regiune. Cu toate acestea, chiar și cu NFC și KNOX la bord nu trebuie să te aștepți la prezența lui Samsung Pay.

Samsung Galaxy J7 - poze profilInteresant, este prezent un radio FM, prezența rară în ultima vreme la telefoanele Galaxy.

Un microUSB 2.0 standard se ocupă de conextivitatea prin cablu și încărcare. Nu are ieșiri MHL sau SlimPort TV dar se pot atața accesorii USB prin USB On-The-Go.

 

Capacitatea bateriei

Galaxy J7 vine cu o baterie solidă de 3000 mAh, aceiași capacitate ca și Galaxy Note 5. Bineînțeles nu trebuie să-ți faci grija pentru rezoluția mare a ecranului iar nucleele procesorului Cortex A53 sunt destul de eficiente.

Cu doar un card SIM activ, J7 a funcționat un impresionant interval de 91 ore, egalând Galaxy Note 4 și 5. Cu al doilea SIM activ, funcționarea scade, însă se obțin chiar și în aceste condiții peste 3 zile.

Samsung Galaxy J7 - poza spateCele 18 ore și jumătate de convirbire nu sunt foarte impresionante, la acestă baterie ar trebuie să fii depășit cu ușurință peste 25 ore. Navigarea pe internet este bună, cu 9 ore, cu 2 ore în spatele ultimelor 2 generații de Note, însă excelent pentru un telefon midrange.

În final, playback-ul video este foarte impresioant, unul dintre cele mai bune testate. Ecranul a fost setatat la 150 nits.

 

Calitatea audio

Samsung Galaxy J7 are reușit o perfomanță bună la testele audio. Device-ul a produs un un sunet clar și nivele de volum peste medie. Din nefericire, calitatea scade la introducere unor căști.

Samsung Galaxy J7

CUPRINS

Samsung Galaxy J7 este un telefon de încredere. Se poate pierde ușor în grămada de telefoanelor Galaxy, însă ar fi alegerea noastră din multitudinea de telefoane similare. Galaxy J7 are dual-SIM, un chipset competent și un setup bun pentru cameră, cu accent pentru captura de selfie-uri. Software-ul este ușor limitat față de Galaxy-urile high-end dar este foarte bine reprezentat cu moduri de economisire a bateriei și KNOX.

Stiri

Dispozitivele Galaxy care vor primi actualizarea Android 12 și One UI 4.0

Interfața One UI 4.0 nu a fost momentan confirmată oficial, dar dacă Samsung nu decide să facă schimbări drastice filozofiei de proiectare...

Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor...

Telefoanele Samsung care au primit patch-ul de securitate din august 2021

Actualizările Android încă nu sunt perfecte, dar vedem că lucrurile se îmbunătățesc de la an la an. Samsung a avut până recent...

Televizoarele Samsung QNED vor avea cea mai bună imagine de pe piață

Samsung Display se concentrează pe asigurarea uniformității în ecranele QNED, tehnologia are „cele mai bune caracteristici” pentru afișare din lume, spune UBI...

Au apărut specificațiile la Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4

Am văzut destul de multe zvonuri și scurgeri despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic până acum. Ei bine,...

Samsung Galaxy Watch 4 Classic a apărut în noi fotografii

Înaintea lansării oficiale pe care o așteptăm pe 11 august, începem să avem o imagine completă și a lui Samsung Galaxy Watch...

Samsung ocupă locul cinci mondial pe piața Chromebook în Q2 2021

Samsung Electronics a fost al cincilea cel mai mare furnizor de Chromebookuri din lume în al doilea trimestru al anului. Datele au...