Acasă Recenzii Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge este practic Samsung Galaxy Note 4 cu o caracteristică suplimentară specială, un ecran curbat. Bizar, este faptul că ecranul este curbat doar în partea dreaptă, iar motivul nu îl cunoaștem încă.

Design

Nu îți trebuie mult pentru a realiza impactul asupra utilizări telefonului pe care îl are acest ecran curbat. Spre deosebire de Samsung Galaxy Note 4, ce balansează echitabil cadrul mare cu un spate ușor curbat și colțuri ridicate, Edge nu este atât de confortabil de ținut în mână. Surprinzător, însă, este faptul că porțiunea extra de ecran nu face smartphone-ul mai greu. Edge cântărește doar 174g, Note 4 fiind cu câteva grame mai greu, la 176 g. Este doar cu puțin mai gros, 8.5 mm vs. 8.3 mm.

Samsung Galaxy Note Edge -1- ilovesamsung

Astfel putem spune că Samsung Galaxy Note Edge păstrează multe dintre aspecte pe care le îndrăgim la Note 4. Aspectul de piele falsă de pe spate îi dă lui Edge o priză bună. În plus, capacul posterior este detașabil, oferind astfel posibilitatea de schimbarea a bateriei, a cardului microSD și bineînțeles a microSIM-ului. Dezamăgitor este absența colțurilor ridicate, ce îi oferea lui Note 4 un grad de protecție.

Butoanele sunt în mare în aceleași poziții, iar butonul Home, este dotat cu senzorul de amprente Touch ID de la Samsung. Excepția este butonul de Stand-By care este acum pozițional pe marginea superioară pentru a permite curbarea ecranului pe dreapta. Dezavantajul este nevoia de a efectua un gest mai amplu cu degetul pentru a putea ajunge la buton.

Pentru utilizatorii S-Pen-ului, stilusul se găsește în același compartiment. Pe spate apar aceleași boxe mici și senzorului camerei cu senzorul pentru frecvența cardiacă sub el.

Ecranul

Dacă acoperim ecranul secundar, obținem același display extraordinar al lui Note 4. Ceva mai mic, de 5.6 inch, Super AMOLED cu aceiași Gorilla Glass 4. Are o rezoluție de 1,600 x 2,560, venind cu un extra de 160 pixeli prin ecranul curbat. Densitatea pixelilor de 524 ppi este mai mică decât a lui LG G3 însă cea ce este important este claritatea excepțională. Acest display fiind unul dintre cele mai bune disponibile.

Samsung Galaxy Note Edge -2- ilovesamsung

Utilizatorul primește aceleași culori vibrante, strălucitoare ca la Note 4 și se pot bucura de fantasticele nivele de negru la vizionarea videourilor. Este posibil ca utilizatorul să aibă impresia unor culori prea stridente însă acest aspect se poate rezolva din setările ecranului.

Software și aplicații

Samsung Galaxy Note Edge rulează Android 4.4 KitKat cu interfața TouchWiz de la Samsung, fiind similară cu cea a Note 4. Există mai puțin bloatware ca în anii precedenți, dar acest aspect încă poate să mai fie îmbunătățit pe viitor. Caracteristicile introduse la Note 4, precum Multi-Window sunt prezente, însă ecranul curbat le adaugă funcționalități suplimentare unice.

Principala utilizare este găzduirea aplicațiilor folosite în mod curent ce normal sunt localizate la marginea inferioară a ecranului. Astfel aplicații precum browser-ul web, camera, Google Play se găsesc acum pe porțiunea curbată a ecranului. Steluta de deasupra aplicațiilor permite editarea acestor aplicații favorite, în timp ce mișcarea degetului în sus la acest nivel deschide setările ecranului.

Deasupra steluței, executarea unui slide în jos cu degetul deschide caracteristici suplimentare pentru ecranul secundar. Există un liniar de 10 cm, un cronometru, un shortcut pentru flash și posibilitatea de activare a căutării prin voce. În timp ce liniar este o caracteristică utilă, celelalte nu oferă senzația că sunt indispensabile.

Ecranul secundar se poate personaliza și mai mult. Se poate seta ce să fie afișat, precum notificări, accesul rapid la anumite aplicații, apeluri telefonice, informații S Health și chiar știri prin Yahoo News. Se pot download-a paneluri adiționale însă majoritate au conținut de știri.

Ceasul nocturn utilizează cel mai bine ecranul secundar, nefiind nevoie să ridici telefonul pentru a vedea ora. De asemenea există posibilitate de afișare a unui text personalizat de către utilizator.

Există bineînțeles și probleme. Conținutul este afișat îndreptat spre ecran decât dinspre el, iar o setare pentru a modifica acest aspect nu există.

Performanță

Samsung Galaxy Note Edge are aceleași specificații ca și Note 4, adică un procesor Snapdragon 805, 3GB de RAM și un GPU Adreno 420. Este un telefon „monstru” ce rulează la fel de impresionant ca și Note 4.

Teste benchmark sustin prin rezultate performanțele lui Note Edge, atât în utilizarea curentă cât și în îndeplinirea unor task-uri intense, precum video streaming, jocuri sau multitasking.

Camera

Camera lui Samsung Galaxy Note Edge este similară celui a lui Note 4, cea ce înseamnă una dintre cele mai bune camere de smartphone existente. Are același senzor de 16 megapixeli ca și Galaxy S5 cu stabilizarea a imaginii excelentă capabilă să îmbunătățească foarte mult performanța camerei în lumina slabă și la cadrele de seară. Înregistrarea video se face la un maxim de 4k dar recomandăm utilizarea sa la Full HD 1080p pentru a putea beneficia de toate caracteristicile legate de filmarea video.

Samsung Galaxy Note Edge -3- ilovesamsung

Bateria

Note Edge vine echipat cu bateria lui Samsung Galaxy Note 3 nu cea de pe Note 4, astfel are 3000 mAh în loc de 3,200 mAh, aspect ce ne surprinde ținând cont de prezența ecranului extra, consumator de energie în plus. Acest lucru se observa în utilizarea zilnică, Edge necesitând eforturi din parte utilizatorului pentru a putea fii folosit 2 zile, durată atinsă cu ușurință de Note 4.

Calitatea sunetului

Calitatea apelurilor este bună dar nu extraodinară. Nu suferă căderi de semnal iar microfonul de anulare a noise-ului reduce zgomotul ambiental la minim,

Boxa de pe spate este și ea una obișnuită, cel mai evident observându-se la vizionarea unui film. Acest aspect e unul la care ne dorim ca Samsung să facă îmbunățiri pentru viitorele smartphone-uri din seria Note.

vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung Galaxy Note Edge

CUPRINS

Samsung Galaxy Note Edge este un telefon ciudat. Aspectele pentru care îndrăgim Note 4 îi lipsesc lui Edge. Oricât ne-am strădui să îi găsim o utilitate reală a ecranului curbat, deocamdată nu există.  De asemenea sacrifică bateria precum și localizarea butonului de stand by.

Stiri

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...

Galaxy F22 – un nou smartphone ieftin în lucru la Samsung

Seria de smartphone-uri Samsung Galaxy F este oarecum confuză, multe telefoane au specificații identice cu modelele din seria Galaxy M. Dar acest...

Smartphone-ul pliabil Galaxy Z Flip 3 va fi disponibil în 8 culori

Fanii smartphone-urilor au aflat că Samsung va prezenta două noi telefoane pliabile în vara anului 2021; Galaxy Z Fold 3 un smartphone-tableta...

Samsung Galaxy A82 5G confirmat pe site-ul oficial al companiei

Samsung lucrează pe mai multe fronturi la diferite noi smartphone-uri, inclusiv la un Samsung Galaxy A82 5G. Acesta este în stadiu foarte...

Samsung Galaxy S8 nu mai primește actualizări la patru ani de la lansare

Pe pagina de actualizare Samsung, care detaliază ce modele sunt eligibile pentru frecvența actualizărilor, seria Galaxy S8 a fost abandonată. Una dintre...

Bixby Routine+, un nou mod avansat pe Samsung Good Lock

Samsung a lansat un nou modul Good Lock pentru a adăuga rutine mai avansate la asistentul său inteligent. Bixby Routine+ permite utilizatorilor...