Acasă Recenzii Samsung Galaxy S4 Active

Samsung Galaxy S4 Active

Există în acest moment mai mulți membri ai seriei Galaxy S4, standard-ul S4, S4 Zoom și S4 Mini. La aceastea se adaugă S4 Active, un smartphone rezistent la apă cu un ecran mare full HD și proceseor quad-core.

Design

Samsung Galaxy S4 Active are elemente de desing prioritare diferite față de S4-ul standard. Grosimea mică și greutatea scăzută nu mai sunt importante deoarece acest telefon este menit să supraviețuiască unei zile obișnuite. Este un pic mai gros decât cei 7,9 mm ai lui S4 și cu 20 g mai greu, adică 153 g. Este mai robust.

Samsung Galaxy S4 Active -1- ilovesamsung

Constucția este, surpinzător, nu foarte diferită față de S4. Are un capac posterior detașabil, destul de fragil și ușor. Extremitățile sunt ceva mai solide, protejându-l de zgârieturi, cel puțin o vreme. Aspectul având textura unui fagure de miere metalic lasă impresia durități, însă este doar plastic.

Deși numele de Active sugerează că poate supraviețui loviturilor și căzăturilor, de fapt Galaxy S4 Active nu este cu mult mai dur decât alte smartphone-uri de top. Ba chiar, din anumite puncte de vedere este mai puțin dur decât S4-ul stadard, de exemplu ecranul este acoperit cu Gorilla Glass 2 și nu Gorilla Glass 3 ca S4.

Cea mai semnificativă diferență față de S4-ul standard este prezența butoanelor solide, în relief  și nu a unor butoane tactile. Motivul este foarte simplu, fiind un telefon rezistent la apă.

Rezistența la apă

Galaxy S4 Active este certificat IP67, un stadard ce certifica un anumit nivel de rezistență la apă și praf. Ce înseamnă asta? Înseamnă că S4 Active poate rezistenta cufundări în apă și nu permite prafului să intre în interiorul său.

Samsung Galaxy S4 Active -2- ilovesamsung

Nu există vreo magie implicată. Samsung folosește 2 garnituri din cauciuc pentru a furniza protecția atât pentru apă cât și pentru praf. Prima se află pe capacul bateriei, formând o barieră etanșă pentru între lumea externă și elemente vulnerabile precum slot-ul pentru SIM, baterie și alte contacte electrice. A doua garnitură se află pe capacul de plastic ce acoperă slot-ul microUSB. Un element al rezistenței pentru apă care nu impresionează la S4 Active este jack-ul pentru căști. Nu este etanșat însă este rezistent la apă, fiind complet separat de interiorul telefonului.

Calitatea ecranului

Samsung Galaxy S4 Active are un ecran de 5 inch cu o rezoluție de 1080p, aceleași specificați ca și la S4. Totuși cele două sunt destul de diferite. Galaxy S4 are un ecran Super AMOLED, S4 Active un ecran LCD. Astfel cele două funcționează diferit. Ecranele Super AMOLED nu au o lumină de fond precum ecranele LCD, având astfel un contrast și nivele de negru excelente. Acest aspect devine foarte evident la utilizarea telefonului în camere întunecate, lumina de fond devenind foarte vizibilă când ecranul este privit din unghi, negrul devenind gri. Acest efect este mult mai intens decât la display-ul IPS al lui HTC One. Totuși, ecranele tipice LCD au o strălucire mai puternică iar culorile sunt mai reci și bogate. Există mai multe moduri de saturație a culorilor. Ecranele Super AMOLED sunt în general mai scumpe, explicând de ce a fost preferat ecranul LCD pentru Active, însă ambele au o claritate imaculată, cu o densitate a pixelilor peste 400 ppi. Acest nivel de claritate este unul dintre principalele atuuri, ce nu se poate găsi la nici un telefon middle-range.

Software

Samsung Galaxy S4 Active foloseste Android 4.2 cu acelasi UI ca la orice alt device de top al Samsung, TouchWiz. Printre soft-urile extra disponibile se numără Smart Screen, Air View și controlul prin gesturi.

Aplicații, jocuri și performanță

Aplicațiile ce vin pre-instalate sunt parte din orice UI și în general nu pot fii dezinstalate. Galaxy S4 Active vine la rândul lui cu multe astfel de aplicații însă din fericire o parte sunt chiar utile.

Dacă ignori cantitatea de bloatware prezentă, se poate concluziona că Galaxy S4 Active este un telefon foarte impresionant și puternic. Folosește același procesor quad-core, Snadragon 600 de 1,9 GHz ca și S4. În acest moment nimic nu poate sta în calea lui, perfomanța lui fiind excelentă în toate aplicațiile de benchmark.  Performanța în utilizarea de zi cu zi este la fel de bună, iar viteza de navigare pe internet este excelentă. Aici vine în ajutor ecranul cu rezoluție ultra-high ce face ca textul să pară foarte clar.

Video, muzică și speaker-ul intern

La fel ca toate telefoanele Samsung, Galaxy S4 Active este peste medie din punct de vedere al player-elor video. Vine pre-instalat cu un player video bun ce poate suporta mai multe formate video decât un telefon Android tipic. A reușit să ruleze absolut toate fișierele testate inclusiv MKV-urile HD, fișierele DivX și Xvids. Toate se văd fantastic pe ecranul lui S4 Active.

Samsung Galaxy S4 Active -3- ilovesamsung

S4 Active dezamăgește însă puțin la speaker-ul intern. Se aude destul de tare fără să pară forțat însă nu se apropie de speaker-ele stereo. Astfel, când vizionați un film nu o să auziți nici un efect stereo, tot sunetul venind din micul speaker posterior.

Camera

Din acest punct de vedere Samsung Galaxy S4 Active pierde teren în spate fratelui său mai subțire, având specificațiile camerei de la Galaxy S3. Are o cameră principală de 8 megapixeli cu o lentilă F/2.6 față de camera de 13 megapixeli a lui S4 cu lentila mai rapida F/2.2. Lentila mai avansată a lui S4 permite captura unor poze mai detaliate într-o lumină potrivită. Totuși camera lui S4 Active nu este depășită, putând rivaliza cu cea a lui S3 sau iPhone 5.

Capacitatea bateriei

La fel ca și S4, Galaxy S4 Active are o baterie de 2,600 mAh de 9.88 Wh. Deși tehnologiile diferite ale ecranului influențează consumul de baterie, au o durată de viață destul de apropiată. La rularea unui video, fără altă activitate, bateria lui S4 Active a durat 10 ore, suficient pentru un zbor lung. Totuși nu am reușit să atingem 2 zile fără reîncarcare.

Calitatea apelurilor și conectivitate

Calitatea apelurilor și conectivitatea sunt de multi ori aspecte omise la cumpărarea unui telefon, însă S4 Active excelează la ambele aspecte. Oferă o experiență de convorbire bună, cu un speaker tare și clar și, ca la alte telefoane high-end, cu anularea noise-ului.

Din punct de vedere al conectivității, are tot ce ți-ai putea dori. 4G, NFC și IR ce permite controlul televizorului, GPS, Wi-FI și 3G. Singurul absent este un radio FM.
Vezi oferta eMag iLoveSamsung

Samsung Galaxy S4 Active

CUPRINS

Samsung Galaxy S4 Active este un telefon Android puternic, având principalele caracteristici ale lui S4 plus rezistența la apă, soliditate și o cameră puțin sub a fratele său mai mare.

Stiri

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung a lansat un aparat multifuncțional de gătit în Coreea de Sud

Samsung a lansat zilele trecute un nou aparat multifuncțional de gătit destinat consumatorilor care vor să gătească acasă pe fondul tendinței de...

Samsung One UI 4 beta bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Samsung a anunțat că va lansa în curând programul beta One UI 4 bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S21. Compania...

Capacitatea bateriilor pe Samsung Galaxy Tab S8+ și Galaxy Tab S8 Ultra

Sunt tot mai multe informații că Samsung lucrează la seria de tablete emblematice Galaxy Tab S8. O scurgere recentă a dezvăluit că...

Samsung se menține pe locul doi mondial pe piața tabletelor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. a rămas cel de-al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în Q2 2021. Datele au fost...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă asta?

Peste două săptămâni, va avea loc un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021, unde vor fi lansate Galaxy Z Fold 3 și...