Acasă Recenzii Samsung Galaxy S5 Active

Samsung Galaxy S5 Active

Deși ne-a plăcut Samsung Galaxy S4 Active, device lansat anul trecut, Samsung a făcut un mare pas înapoi pentru versiunea solidă a principalului său device, Galaxy S4, utilizând o cameră cu rezoluție mică, un ecran non-AMOLED și o baterie de capacitate mai mică.

Însă prin Galaxy S5 Active, Samsung oferă un device mult mai apropiat de specificațiile unui Samsung Galaxy S5 standard cu toate caracteristicile sale de supertelefon. Principalul aspect absent la Galaxy S5 Active e scanner-ul de amprente. Însă dacă ești tipul de utilizator ce folosește acest telefon cu mănuși sau degete murdare, această absența va trece neremarcată.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă

Samsung Galaxy S5 Active:

În schimb Samsung adaugă butoane tactile mari, foarte ușor de găsit și butonul albastru „Active” aflat pe laterala stângă ce lansează utila Activity Zone, camera sau o aplicație la alegere.

Bineînțeles Galaxy S5 Active nu este la fel de atrăgător ca S5-ul standard (sau la fel de subțire, sau ușor) dar este departe de a fii grosolan. Deși este la fel ca și S5 construit aproape total din plastic, oferă o senzație de rezistența mai mare decât S5. De asemenea poate suporta cufundarea în până la 1 metru de apă pentru 30 minute, dar acest aspect nu mai este o caracteristică unică așa cum era până acum ceva vreme. Deci dacă, te temi să nu îți scapi telefonul în piscină (sau toaletă) în această vară, S5 Active este o opțiune pentru tine! Sunt însă multe alte motive penntru care acest telefon este un device grozav.

S5-ul standard are un design bazat pe linii fine și colțuri rotunjite. Galaxy S5 Active însă vine cu marigini plate, și bumeper-e de plastic solid în jurul conțurilor, device-ul rezistând bine la căzături.

Samsung Galaxy S5 Active -1- ilovesamsung

Estetic, Galaxy S5 Active ne aduce aminte de linile laptopului Toughbook de la Panasonic și cu ceva din Droid Razr. Este destul de confortabil în mănă. Capacul posterior este plat și alunecos. Speaker-ul (destul de bun dar nu excepțional) face să vibreze întreg telefonul.

Pe capacul posterior găsim de asemenea și senzorul pentru frecvența cardiacă, ce poate fi util pentru anumite persoane. Însă pentru cei cu adevărat activi, faptul că trebuie să rămână nemiscați pentru câteva secunde (și să încerce să nu facă nici un zgomot) atunci când îl folosec poate să fie frustrant.

Modelul Titanium Grey poate să pară monoton, însă Galaxy S5 Active mai este disponibil în Ruby Red și Camo Green.

Samsung Galaxy S5 Active culori -2- ilovesamsung

Toate butoanele telefonul sunt foarte sensibile la atingere deci nu ar trebui să pună probleme la manevrarea cu o mănușă. Butonul de Power este localizat în trăimea superioară a laturii drepte, în timp ce butoanele de volum și butonul Active sunt localizate în poziție similară pe latura opusă. Butoanele tactile Home, Back și Menu sunt localizate sub ecran și necesită cel mai lung timp de obișnuire în special pentru un utilizator Android experimentat. Însă după o zi sau două, vei ajunge să le îndrăgești pentru că îți permit apăsarea lor fără să priviești telefonul.

Deși capacul posterior pare să fie prins în șuruburi, în realitate se desprinde foarte ușor printr-o mică nișă aflată deasupra camerei oferind acces la baterie detașabilă și la slotul pentru cardul MicroSD aflat deasupra slotului pentru cardul SIM.

Fiind un telefon rezistent la apă, portul de încărcare Micro USB (USB 2.0 și nu USB 3.0 ca la S5-ul standard) este acoperit de un capac de tip pop-off. Deși nu suntem deloc încântați de capacele ce acoperă port-urile și ne-am dori ca cineva să inventeze o altă modalitate de a face rezistent la apă un port, totuși capacul lui Active S5 dă o senzație foarte solidă.

Galaxy S5 Active prezintă aproape toate caracteristicile software și TouchWiz prezente și la S5-ul standard, adică elemente mai înghesuite și un aspect mai desenat decât interfața clasică a Android. Însă pot fi folosite oricând launcher-e (precum Apex sau Nova) pentru a schimba aspectul acestui OS.

Samsung Galaxy S5 Active -3- ilovesamsung

Elementul ce face diferența la S5 Active este butonul albastru Active. Apăsarea lungă a acestuia, aflat pe laterala stângă a telefonului, lansează aplicația pentru cameră, butoanele pentru volum putând fi folosite ca buton de captură a pozelor. La apăsarea scurtă, cu telefonul blocat, se lansează Activity Zone. Aceasta este utilă utilizatorilor activi, oferind acces la un barometru și o busolă ce include altitudinea și coordonatele GPS. De asemena, aplicația oferă shortcut pentru utilizarea flash-ului LED ca lanternă și un cronometru. Acest buton poate fi însă personalizat pentru a lansa orice altă aplicație. Idee foarte bine venită într-o lume a telefoanelelor inteligente dominate de butoane activate prin touchscreen ce necesită să privești ecranul.

La fel ca și S5-ul standard, S5 active vine echipat cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801, la 2.5 GHz și 2 GB de RAM precum și o memorie internă de 16 GB (expandabilă prin MicroSD). Scorurile obținute în soft-urile de benchmark plasează S5 Active sub S5 standard cu un punctaj de 23.000 în Quadrant și peste 18.000 în 3D Mark’s Ice Storm Unlimited. Puternic însă totuși puțin sub telefoanele high-end ale acestor momente. Telefonul a rulat cu ușurință fiecare aplicație sau joc, fără să aibă momente greoaie sau lag-uri.

Display-ul arată superb, mulțumită ecranului de 5.1 inch de 1080p Super AMOLED. Această tehnologie tinde să suprasatureze puțin culorile, însă oferă o vizibilitate bună în lumină solară directă și nivele de negru greu de depășit.

Samsung Galaxy S5 Active -4- ilovesamsung

Camera lui Galaxy S5 Active este similară lui S5, având 16 megapixeli, cu suport pentru înregistrarea video 4K (la 30 fps). Teoretic pozele se pot face și sub apă, folosind butoanele de volum ca buton de captură. Pe uscat, S5 Active face poze destul de bune pentru un smartphone high-end. Sensibilitatea camerei la lumina slabă este mai bună ca a lui Galaxy S4. De asemenea ne-a plăcut faptul că Samsung a redus numărul de moduri pre-instalate, permițând utilizatorului să își aleagă singur modurile preferate și în același timp simplifică utilizarea camerei.

Camera lui Galaxy S5 Active ar trebui să facă față unei zile lungi de activitate. A fost testat serios pe o perioadă de 17h, prin download și instalare de apicații (prin Wi-Fi), rulând teste benchmark, făcând poze, apeluri și utilizând Facebook. La sfârșitul acestei perioade, bateria afișa încă 29%. Vezi oferta eMag iLoveSamsung

Samsung Galaxy S5 Active

CUPRINS

Dacă ești în căutarea unui telefon care poate suporta multiple căzături, lovituri, mult praf și de asemenea îți plac butoanele tactile, nu există nici un motiv pentru care să nu cumperi un S5 Active.

Stiri

Samsung Galaxy S21 FE va fi cel mai ieftin model din seria Galaxy S21

Samsung a lansat Galaxy S20 Fan Edition, ca model entry-level din seria high-end Galaxy S20. Dispozitivul a fost echipat cu un afișaj...

Specificațiile lui Galaxy A52 5G și programul de actualizare îl fac irezistibil

După ce seria Galaxy S21 a devenit realitate, acum cele mai așteptate telefoane Samsung nu sunt cele pliabile. Lumea este extrem de...

Galaxy A52 5G și Xcover 5 vor primi actualizări lunare de securitate

Samsung va lansa în curând pe Galaxy A52 5G și Xcover 5. Apoi cele două modele, foarte probabil alături de Galaxy A72...

Actualizări Samsung din martie: toate detaliile + ce telefoane vor primi

Noua lună este doar la început și detalii despre noile actualizări Samsung din martie au fost deja anunțate. Mai jos puteți citi...

Samsung a primit din nou BestBrands și premiul German Service

Samsung a câștigat din nou recunoașterea clienților și trofeul BestBrands în Germania. Institutul German pentru Calitatea Serviciilor (DISQ) și Ntv recompensează extinderea...

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...