Acasă Recenzii Samsung Galaxy S5 Mini

Samsung Galaxy S5 Mini

Samsung Galaxy S5 Mini este un smartphone Android cu un ecran de 4.5 inch, fiind în esență varianta mai mică a lui Samsung Galaxy S5, având același aspect, caracteristici similare însă cu mici compromisuri, lipsind ecranul Full HD și impresionanta cameră foto.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung Galaxy S5 Mini

Design și caracteristici Samsung Galaxy S5 Mini:

Privit de la distanță, Samsung Galaxy S5 Mini este copia fidelă a S5. Este disponibil în aceiași gamă de culori iar poziționarea butoanelor și a port-urior este identică. Păstrează colțurile rotunde precum și linia de plastic argintie localizată pe marginea smartphone-ului. De asemenea a preluat și finisajul capacului posterior al „fratelui” mai mare, renuntând la capacul de policarbonat al predecesorilor săi pentru un plastic cu „găurele”. La fel ca și în cazul lui S5, varianta alba a S5 Mini păstrează impresia de construcție ieftină, față de textura moale a variantei Charcoal Black.

Samsung Galaxy S5 Mini - 1- ilovesamsung

S5 Mini are o grosime de 9,1 mm și o greutate de 120 g, fiind puțin mai gros și greu față de S4 Mini, însă diferența nu se observa. Rămâne totuși un smartphone ușor și bine construit. La îndepartarea capacului posterior se pot observa bateria detașabilă și slot-urile pentru micro SIM și pentru cardul microSD. Pe spatele smartphone-ului se găsesc speaker-ul, camera cu un flash LED și senzorul pentru frecvența cardiacă întâlnit și la S5. De asemnea S5 Mini vine și el echipat cu senzorul de amprente. Există un senzor IR ce permite transformarea smartphone-ului într-o telecomandă universală. Suportul pentru micro USD 3.0 nu există.

Samsung Galaxy S5 Mini -2- ilovesamsung

Corpul lui S5 Mini este certificat IP67, fiind rezistent la praf și apă. Astfel smartphone-ul poate fi cufundat în apă de până la 1 m adâncime timp de 30 de minute atât timp cât capacul posterior este bine fixat.

Ecranul lui Samsung Galaxy S5 Mini:

Ecranul lui Samsung Galaxy S5 Mini este cu un pas înainte față de S4 Mini din 3 motive:

  • la o dimensiune de 4.5 inch, este cu 0.2 inch mai mare;
  • are o rezoluție de 720p și folosește Corning Gorilla Glass 3;
  • are un display Super AMOLED asemenea lui S5, fiind la fel de lumios și bogat în culoare.

La fel ca toate ecranele Super AMOLED mai mici, S5 Mini folosește un aranjament al pixelilor de tip PenTile. Astfel Samsung folosește 4 subpixeli pentru fiecare pixeli, față de 3 cât folosesc majoritatea smartphone-urilor. Acești pixeli sunt dispuși pe diagonală și nu unul peste celălalt cum se întâmplă în cazul smartphone-urilor cu ecrane RGB.

Software Samsung Galaxy S5 Mini:

Influența și modificările Samsung asupra sistemului de operare Android s-au  îmbunătățit mult în ultima vreme, acesta devenind mai atrăgător și mai puțin ocupat de bloatware. Versiunea KitKat 4.4.2 este mai curată și mai ușor de folosit. Majoritatea bloatware-ului a dispărut iar aplicațiile proprii Google devin majoritare deși păstrează aplicații precum S Health și My Galaxy Apps.

Setările sunt prezentate într-un format familiar. S5 Mini își afișează setările sub noul format circular colorat, iar prin prezența motorului de căutare S Finder, găsirea unei anume setări a devenit mult mai ușoară față de versiunile anterioare ale TouchWiz.

Majoritatea caracteristicilor ce se găsesc la celelalte telefoane au fost păstrate. Singurele omisiuni sunt modul multitasking Multi-Window, la care s-a renunțat datorită dimensiunilor ecranului, funcția de control prin gesturi Air Browse și noul booster de download a lui S5.

Performanță Samsung Galaxy S5 Mini:

La apariția lui S4 Mini au existat multe critici, în special la performanțele acestuia în jocuri. Însă în afara acestui aspect, procesorul dual-core era suficient echipat pentru a oferi o utilizare fluentă a smartphone-ului. În cazul lui S5 Mini funcționarea fluentă a fost păstrată însă prestația acestui în jocuri a fost îmbunătățită!

Samsung Galaxy S5 Mini vine echipat cu un procesor quad-core Samsung Exynos 3470 la 1,4 GHz. Alături de acesta există un GPU Mali 400 MP4 și 1,5 Gb de RAM.  Aceste specificații sunt mai mult decât suficiente pentru procese comune zilnice cât și pentru cele mai solicitante. Suportă multitasking-ul fără mari probleme, iar jocuri precum Real Racing 3 rulează cu mici lag-uri. Nu este însă cu mult mai rapid decât nici unul dintre rivali, obținând un scor de 1,134 la benchmark-ul  Geekbench 3, aproximativ la fel ca HTC One Mini 2 (1,120) sau Moto G (1,155). .

Camera la Samsung Galaxy S5 Mini:

Samsung Galaxy S5 Mini are o cameră principală de 8 megapixeli, deci nu trebuie să ne așteptăm la poze de aceiașă calitate ca în cazul lui S5. De asemenea îi lipsește și noul senzol ISOSCELL, auto focus-ul hybrid și autofocus-ul Phase Detect, caracteristici ce fac din camera lui S5 una dintre cele mai bune.

Însă cu toate acestea nu se poate spune despre fotografiile surprinse cu S5 mini că nu au o bună calitate, atât cele în exterior cât și cele din interior. Din acest punct de vedere fiind unul dintre cele ușor de folosit și cele mai bune smartphone-uri din clasa sa iar camera putând fi utilizată în aproape orice condiții. În plus, camera frontală are 2,1 megapixeli și capturează fotografii peste calitatea medie.

Fotografierea cu Samsung Galaxy S5 Mini este similară cu S5. Sunt prezente majoritatea modurilor, precum Beauty Face, Panorama, Virtual Tour și HDR.  Există de asemenea și opțiunea de download a altor moduri.

Bateria lui Samsung Galaxy S5 Mini:

Durata bateriei este una dintre cele mai impresionante caracteristici ale S5 Mini. Indiferent dacă este utilizat intens sau stă în stand-by, bateria poate depăși bariera celor 2 zile. La o utilizare ușoară se poate trece confortabil de 24 h și chiar mai mult dacă se folosesc modurile de economisire a bateriei. O perioadă de încărcare de 30 minute, crește nivelul bateriei cu 28% , astfel o încărcare de o oră, poate să fie suficientă pentru o zi de utilizare.

Samsung Galaxy S5 Mini - 3- ilovesamsung

Apelurile și calitatea audio pe Samsung Galaxy S5 Mini:

Calitatea apelurilor nu iese în evidență. Difuzorul pentru apeluri este bine poziționat și puternic. La fel ca la majoritatea telefoanelor există un microfon secundar menit să suprime o parte din zgomotul de fundal. Difuzorul pentru audio este  similar lui S5. Este unic, localizat pe spatele smartphone-ului, însă nu impresinează prea mult. Este puternic cu puține distorsiuni.

vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung Galaxy S5 Mini

CUPRINS

Samsung Galaxy S5 Mini este cel mai bun mini de la Samsung lansat până acum. Cu îmbunătățiri mari față de S4 Mini din punct de vedere al ecranului, bateriei și al camerei.

Stiri

Samsung a lansat Galaxy Watch 4 Classic Thom Browne Edition

După dezvăluirea edițiilor Thom Browne ale Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 luna trecută, Samsung a anunțat Galaxy Watch...

Seria Galaxy Watch 4 actualizată, stabilitatea și funcționarea îmbunătățite

O nouă actualizare pentru modelele din seria Samsung Galaxy Watch 4 este acum disponibilă în mai multe țări din Europa. Actualizarea îmbunătățește...

Galaxy S22 Ultra ar putea veni și într-o culoare atrăgătoare – roșu închis

Chiar dacă suntem la câteva luni distanță de lansarea seriei Galaxy S22, mai multe lucruri despre aceasta au fost deja dezvăluite. Am...

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...