Samsung Galaxy S6 – Preț, Păreri și Specificații

10768

Ne-a plăcut mult Samsung Galaxy S5, echipat cu cele mai bune componente, un ecran și o baterie cu o capacitate grozavă, însă nu ni s-a părut a fi un mare pas înainte față de Samsung Galaxy S4, iar construcția de plastic a fost o oarecare dezamăgire.

Realizând problemele, Samsung s-a pus pe treabă și a revenit cu un smartphone și mai strălucitor și mai puternic, complet metalic: Samsung Galaxy S6! …și …cu mai și grozavul de Samsung Galaxy S6 Edge!

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung Galaxy S6:

Construcția

Trecerea la o construcție metalică este cel mai bun lucru pe care Samsung putea să îl facă pentru device-ul său, și l-a făcut extraordinar prin calitatea construcției lui Samsung Galaxy S6. Stilistic, Galaxy S6 are destule caracteristici de design de la Samsung Galaxy S5 pentru a putea spune că este următorul ca evoluție, însă noul model este mult mai bine construit. Imediat după ce îl ții în mână, realizezi construcția premium pe măsura prețului și a specificațiilor.

La fel ca și Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung face disponibil S6-le în 4 culori diferite: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum și Blue Topaz (exclusiv pentru S6). Device-ul are un finisaj nou, ce oferă un aspect ușor transparent și strălucitor. Greu de observat în poze, însă o dată luat în mână realizezi cât de diferit este de orice alt telefon.

Samsung Galaxy S6 - 4 culori diferite White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz - ilovesamsung

Deși construit din metal și având același display de 5,1 inch, Samsung Galaxy S6 cu dimensiunile de 143.4 x 70.5 x 6.8 mm și greutatea de 138 g este și mai mic și mai ușor decât Samsung Galaxy S5 (142 x 72.5 x 8.1 mm și 145 g).

Display-ul

Samsung este cunoscut ca fiind producătorul unui display de bună calitate, iar Super AMOLED-ul de 5.1 inch a lui Samsung Galaxy S6 este unul dintre cele mai bune. Cu o rezoluție de 2,560 x 1,440, telefonul are o densitate a pixelilor (577 ppi) mai mare decât orice alt telefon, depășind LG G3, care are aceeași rezoluție și un ecran mai mare. Samsung a îmbunătățit de asemenea și strălucirea la 600 cd/m2, ce are trebui să facă ecranul mai ușor de citit în lumina zilei.

Samsung Galaxy S6 - fata

Anndroid Lollipop

Samsung a instalat Andorid Lollipop, ultima versiune a sistemului de operare de la Google. Ca de obicei, Samsung a instalat interfața sa, TouchWiz dar promite o experiență mai bună de data asta. Deoarece ecranul lui Samsung Galaxy S6 este plat, nu beneficiază de caracteristicile extra ale lui Galaxy S6 Edge, incluzând Information Stream și People Edge. Sincer, însă, nici una dintre aceste caracteristici nu este cu adevărat esențială.

Foarte important, Samsung a redus aplicațiile pre-instalate cu 40%, ceea ce înseamnă un Android mai curat. Se pot instala toate aplicațiile la care s-a renunțat și de asemenea sunt disponibile câteva aplicații de la Microsoft Apps: OneNote, One Drive și Skype.

Performață

Cu un procesor nou, quad-core-ul de 2,1 GHz, Samsung Exynos 7420, device-ul este cu siguranță extrem de responsiv. Deoarece este un CPU de 64 bit ce rulează un sistem de operare pe 64 bit, performanța sa ce depășește S5 este impresionantă. Aceasta este primul chip pentru smartphone ce fololește un proces de fabricare de 14 nm, ceea ce înseamnă că va funcționa la o temperatura mai mică și va folosi mai puțină energie decât chip-ul lui S5.

Pentru a verifica cât de bun este, s-au rulat câteva teste benchmark pe Samsung Galaxy S6. Începând cu testul SunSpider JavaScript, s-a constatat că Samsung Galaxy S6 a terminat testul în 363.1 ms rulând Chrome 38; trecând la Chrome 39, S6 a terminat testul în 916 ms.

De asmenea s-au făcut verficări pentru a vedea cum se mișcă device-ul la testele grafice. S-a testat folosind 3Dmark. Testul Extreme a atins limita maximă, însă la versiunea Unlimited, Samsung Galaxy S6 a realizat 20,139 puncte, ceva mai puțin decât Samsung Galaxy S6 Edge și de asemenea mai puțin decât Nexus 6.

Capacitatea bateriei

Samsung a echipat S6-le cu o baterie de 2.550 mAh, coborând de la cei 2800 mAh a lui Galaxy S5 și cu 50 mAh mai puțin decât S6 Edge. Primul gând este că va avea o viață a bateriei mai scurtă, însă prin CPU-ul mai eficient, aceasta ar trebui să țină mai mult.

Samsung Galaxy S6 - spate

Deși în manualul de utilizare, Samsung explică cum se poate îndepărta bateria, ținând cont că este necesară îndepărtarea plăci cu circuite, putem spune că bateria nu este detașabilă. Încărcarea se poate face via port-ului USB sau wireless, Samsung integrând în S6 suport pentru încărcarea wireless prin WBC și WMA. Samsung promite de asemenea o încărcare rapidă, 10 minute de energie oferind 2 ore de playback HD.

Camera

Samsung a folosit aceiași cameră ca și pentru Galaxy S6 Edge. Are aceiași rezoluția ca și la S5 dar cu o apertură a lentilei de f/1,9 (față de f/2.2 la S5). De asemenea există Optical Image Stabilisation ce are rolul de a reduce blur-ul la capturile în lumină slabă. Pentru a ne asigura că nu pierdem un cadru important, dublu click pe senzorul de amprente realizează o poză în mai puțin de 0,7 ms. Camera secundară are 5 MP.

Au fost introduse mod-uri noi, precum Virtual Shot, ce permite crearea unei capturi 3D prin capturi seriate a unui obiect.

Pentru a afla mai multe despre modurile de funcționare ale camerei de pe Galaxy S6 și S6 Edge accesează: Ghid de utilzare al modurilor pentru Camera lui Samsung Galaxy S6 si S6 Edge.

Capacitatea

Samsung a renunțat la slot-ul pentru cardul microSD, bazându-se doar pe memoria internă. Deși acest aspect va face device-ul mai scump, putem întelege de ce compania a luat această decizi. Fiind disponibile versiuni de 32 GB, 64 GB și 128 GB, utilizatorul va găsi sigur o versiune care să îi satisfacă necesarul.

Samsung Galaxy S6 - lateral

Wireless și senzori

Sunt disponibile toate tehnologiile recente, inclsiv LTE Cat6 (până la 300 Mbit/s), Wi-Fi 802.11ac (până la 620 Mbit/s) și Bluetooth 4.1. De asemenea găsim toți senzorii la care ne-am aștepta, accelerometru, barometru, giroscop și monitorul de frecvență cardiacă.

Samsung Galaxy S6 vine echipat cu același senzor pentru amprente folosit la S5, localizat pe butonul Home. Utilizat pentru deblocare telefonului, senzorul va putea fi utilizat și în cadrul viitoarei aplicații Sasmung pentru plățile online, Samsung Pay.

Accesorii

Sunt disponibile accesoriile obișnuite, inclusiv o serie de carcase și încărcătorul wireless.
Vezi oferta eMag iLoveSamsung

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy S6
samsung-galaxy-s6Nu există dubii că S6 nu este un telefon mult mai bun decât S5, atât din punct de vedere al caracteristicilor cât și al construcției. Cu toate astea, oricât de bun ar fi Samsung Galaxy S6, există un alt telefon ce necesită extra atenție, S6 Edge. Având specificații identice cu S6 însă de departe cel mai atrăgător telefon pe care l-am văzut până acum!