Samsung Galaxy S7 – Preț, Păreri și Specificații

Evoluție. Asta este Samsung Galaxy S7.

9368

Închide ochii și imaginează-ți telefonul Samsung Galaxy S6, dar așa cum ai vrea să fie, nu așa cum a fost lansat. Acum deshide ochii și privește-l pe Samsung Galaxy S7. E mai bine?

Galaxy S6 a fost răspunsul lui Samsung la criticile aduse design-ului modelului său high-end ce nu se ridica la prețul și poziția pe piață a producătorului.

A rezultat un telefon de aluminiu cu sticlă dublă însă a fost sacrificat slot-ul pentru cardul microSD, bateria detașabilă și protecția, toate disponibile la Galaxy S5.

O dată cu Galaxy S7 se întoarce slot-ul microSD și a protecția împotriva apei, iar în timp ce bateria rămâne încorporată, Samsung a fost ceva mai generos cu memoria internă.

 

Puncte forte la Galaxy S7
 • Design premium cu sticlă dublă și construcție din aluminiu;
 • Display Super AMOLED de 5.1 inch, rezoluție QHD (1.440 x 2.560), ~ 577 ppi, Corning Gorilla Glass 4;
 • Chipset Exynos 8890: quad-core 2.6 GHz Mongoose + quad core 1.6 GHz Cortex-A53, Mali-T880 MP12 GPU;
 • Chipset Snapdragon 820: dual-core 2.15 GHz Kyro + dual-core 1.6 GHz Hyro, Adreno 530 GPU;
 • 4 GB de RAM; 32GB/64GB memorie internă, microSD până la 200 GB;
 • Android 6.0.1 Marshmallow cu TouchWiz și Samsung Pay;
 • Cameră de 12 MP, apertură f/1.7, dimensiunea pixelului 1.4 microni, înregistrare 4K, stabilizare optică;
 • Cameră frontală de 5 MP, apertură f/1.7, video QHD, HDR;
 • Anulare activă a zgomotului prin microfon dedicat;
 • Scanner de amprente;
 • LTE Cat.9, Wi-FI a/b/g/n/ac, GPS/GLONA/Beidou, NFC, IR port, Bluetooth 4.2, ANT+
 • Baterie de 3000 mAh, încărcare rapidă și încărcare wireless (Qi/PMA).
Puncte slabe la Galaxy S7
 • Fără radio FM;
 • Fără senzor IR;
 • Fără boxe stereo.

 

Aspectul lui Galaxy S7

Dimensiunile nu s-au schimbat semnificativ – aproximativ un milimetru pentru fiecare dimensiune. Galaxy S7 măsoară 142.4 x 69.6 x 7.9 mm, adică mai scurt și mai îngust decât cei 143.4 x 70.5 x 6.8 mm ai lui Galaxy S6, însă mai gros. Acei 1.1 mm în plus se justifică în capacitatea mai mare a bateriei.

S7 este de asemenea și mai gros, 152 g față de cele 138 g ale lui S6. Diferența este subtilă, sesizabilă doar alăturarea celor două.

Cinci generați ale seriei Galaxy au fost construite din plastic, pe măsura trecerii anilor acest lucru devenind o reală problemă, considerându-se că nu se ridică la nivelul prețurilor și al specificațiilor.

Apoi a venit Galaxy S6, introducând un corp de aluminiu și sticlă, un design ce s-a regăsit ulterior și la Galaxy S6 Edge+ și definit și mai mult la Galaxy Note 5, acesta fiind si modelul urmat de Galaxy S7 cu câteva aspecte suplimentare.

Una dintre modificările notabile se găsește la față, unde stratul de Gorilla Glass 4 a fost modelat în așa mod încât se înclină diferit spre marginile laterale față de marginile de sus și jos.

Întoarcerea certificării IP68 este o altă modificare bine venită comparabil cu S6. Galaxy S7 poate fi cufundat până la 1.5 m timp de 30 minute, făcând din accidentele legate de apă o problemă în minus. Acest aspect semnifică 8 din IP68, însă nimănui nu pare să îi pese de 6, care semnifică rezistența la praf, aspect important dacă lucrezi într-o brutărie sau pizzerie.

Aranjamentul elementelor frontale este aproape identic cu S6 , fiind constituit din camera frontală, difuzorul de ureche și senzorul de lumină ambientală și proximitate. De asemenea găsim și LED-ul de notificări, o funcție absentă la seria A.

Butonul fizic Home, un element principal în design-ul telefonelor Samsung, a fost și el ușor modificat, putând fi descris ca un dreptunghi rotunjit. Găzduiește încă senzorul de amprente, de tip atingere, ne fiind necesară o mișcare de swipe cu o anumite viteză precum modelele anterioare.

La posterior similaritățile cu Note 5 sunt mai aparente, în special prin marginile curbate ce fac minuni în mascarea grosimii mai mari. Camera iese în relief ceva mai puțin, cu 0.46 mm, probabil datorită celor 1.1 mm adăugați la grosime. Aranjamentul elementelor posterioare nu este nici el nou. Camera este plasată central cu flash-ul și senzorul la dreapta. Pentru obsedații de detalii, insert-ul de sub lentila camerei este negru, indiferent de culoarea telefonului, la fel ca la Note 5.

Marginea superioară a lui S7 conține tăvița cardului SIM ce dublează și drept tăviță pentru microSD. Unitatea single-SIM poate găzdui un card nano SIM și un card microSD în timp ce unitatea dual-SIM, are un slot hybrid ce poate găzdui fie un două SIM-uri nano fie un SIM nano și un card microSD. Tot pe această margine se găsește un microfon secundar, însă lipsește emițătorul IR.

Marginea inferioară conține port-ul microUSB 2.0, microfonul principal, un speaker și jack-ul de 3.5 mm.

Pe marginea marginea laterală dreaptă se află butonul Power, iar pe cea stângă două butoane de volum discrete. Plasamentul lor este tipic pentru Samsung.

Ținut în mănă, S7 pare solid și cel mai probabil nu vei fi deranjat de cele câteva grame în plus față de modelele anterioare. Nu în ultimul rând dorim să menționăm că nu este atât de alunecos pe cât ne-am aștepta de la un corp de sticlă dublă, însă amprentele sunt o problemă cu care te vei confrunta zilnic.

 

Display-ul lui Galaxy S7

E a treia generație la rând când seria S vine cu un display de 5.1 inch și la a două când are o rezoluție QHD (1.440 x 2.560 pixeli). Subpixeli sunt aranjați în familiarul model Diamond Pentile, adică subpixeli verzi sunt de două ori mai numeroși decât cei de orice altă culoare.

Sunt bucuroși că Samsung oferă luminozitate maximă a ecranului pentru S7 comparat cu S6. Luminozitatea minimă este de 2.1 nits, ce se potrivește perfect pentru o lectură nocturnă într-o cameră întunecată.

Acuratețea culorilor este foarte bună atât timp cât optezi pentru modul Basic. Celelalte moduri disponibile scot în evidență culorile însă nu au acuratețea modului principal.

 

Conectivitatea la Galaxy S7

Chipset-ul Exynos 8890 este alăturat unui modem LTE Cat.9. Maximul teoretic este de 450 Mbps penru downlink și 50 Mbps pentru uplink.

S7 suportă rețeaua Wi-Fi ac pentru conectivitate locală rapidă. Însă sunt suportate bineînțeles și Wi-Fi a/b/g/n la 2.4 GHz și 5 GHz. Există Bluetooth 4.2 LE (pentru smartwatch-uri și senzori de sport) și codec apt-X (pentru streaming audio high-quality).

Suportul NFC este prezent și poate fi folosite pentru Samsung Pay.

Port-ul microUSB suportă încărcarea rapidă și viteze de transfer obișnuite USB 2.0. Folosind adaptorul inclus poți utiliza cu ușurință USB Host și OTG – conectarea unui mouse, tastatură, memorii.

 

Bateria la Galaxy S7

Capacitatea bateriei este un aspect unde Samsung iți oferă mai mult cu S7. Smartphone-ul vine echipat cu o baterie de 3000 mAh, o creștere substanțială față de cei 2.550 mAh ai lui S6. Bineînțeles baterie este în continuare încorporată.

S7 suportă standardul Qualcomm Quick Charge 2.0 de încărcare rapidă dar nu și ultimul 3.0. La fel ca și modelul anterior, S7 este de asemenea capabil de încărcare wireless cu pad-uri atât Qi cât și PMA.

La testele efectuate S7 a depășit predecesorul său. 23 h de apel într-o rețea 3G, de 3 ori mai mult ca S6 și aproape 15h de playback video cu aproape 2.5 h peste S6.

 

Perfomanța lui Galaxy S7

Galaxy S7 vine cu două specificații diferite, una cu Snapdragon 820, și cealaltă cu Exynos 8890. Chipsetul Qualcomm are un CPU quad-core, cu două nuclee Kryo la 2.15 GHz și celelalte două la 1.6 GHz. Chipsetul Exyno se bazează pe un CPU octa-core, cu patru nuclee Mongoose și patru Cortex-A53. Nucleele Mongoose se comportă diferit în funcție de activitate, două dintre ele pot urca până al 2.6 GHz în timp ce celelalte două staționează dau poți să le folosești pe toate patru la 2.3 GHz.

Cele două tipuri de chipset-uri vin cu GPU potrivite, Adrenp 530 pentru Snapdragon și Mali-T880 MP12 pentru Exynos. Indiferent de chipset, S7 vine cu 4 GB de RAM și memorie internă de 32 GB sau 64 GB.

La teste, S7 a obținut cele mai bune rezultate pentru single-core pe care le-am văzut. Nu uita că Mongoose urcă până la 2.6 GHz în această situație iar asta face diferența. Rezultatele multi-core sunt și mai impresionante. S7 este cel mai rapid performer atunci când sunt utilizate toate nucleele.

 

Calitatea audio la Galaxy S7

Galaxy S7 a potrivit perfect ieșirea predecesorul său cu un amplificator extern activ. Astfel smartphone-ul oferă o ieșire curată fără cusur cu nivele de volum peste medie.

Crosstalk-ul stereo a crescut puțin comparabil cu S6, însă ieșirea a rămas la fel de solidă la folosirea căștilor. Volumul nu scăzut de asemenea.

 

Camera lui Galaxy S7

Mai mult este de obicei mai bine și asta este modul în care Samsung își face treaba de ani buni, însă cu Galaxy S7 acest concept a fost aplicat într-o maniera diferită decât crezi. S6 a avut o cameră de 16 MP, în timp ce S7 are o rezoluție coborâtă la 12 MP. Acesta este însă singurul aspect unde putem spune că S7 a făcut un pas înapoi din punct de vedere al camerei.

S7 are pixeli mai mari (1.4 microni vs. 1.12 microni), apertură mai luminoasă (f/1.7 vs. f/1.9), mai mulți subpixeli (peste 12 milioane) și stabilizarea optică a imaginii păstrată de la modelul predecesor.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy S7
samsung-galaxy-s7Evoluție. Asta este Samsung Galaxy S7. O dată cu Galaxy S7 se întoarce slot-ul microSD și a protecția împotriva apei, iar în timp ce bateria rămâne încorporată, Samsung a fost ceva mai generos cu memoria internă.