Acasă Recenzii Solid State Drive (SSD) Samsung 850 Pro

Solid State Drive (SSD) Samsung 850 Pro

Cel mai nou SSD de top produs de Samsung este un drive high-end construit să spargă barierele de performanță printr-o tehnologie inovatoare nouă, rezultatul a cea ce se poate obține când întreaga linie de producție este controlată de o singură firmă.

Samsung și-a echipat noul drive cu o nouă tehnologie numită 3D V-NAND. Aceasta marchează cea mai mare schimbare la nivelul SSD-urilor NAND din ultimii ani și depăsește modificările obișnuite de care avem parte de obicei, în care tranzistorii au devenit mai mici pentru a se potrivi în drive.

În loc să înghesuie și mai mult tranzistorii într-o orientare orizontală, 3D V-NANS aranjează tranzistorii și în straturi verticale. Este o schimbare majoră, ce are sens. Semnifica posibilitate instalării unui număr mare de tranzistori fără reducerea dimensiunilor procesului de producție – astfel 3D V-NAND nu are pierderi de energie, ineficiențe ale performanței și costuri mai mari asociate cu înghesuirea unor tranzistori mai mici într-o structură orizontală.

Tranzistorii utilizați la Samsung 850 Pro cu 3D V-NAND se bazează pe un proces de 40 nm, mult mai mare decât cele de 20 nm sau mai mici ce se găsesc în drive-urile rivale.

În alte compartimente Samsung nu a fost nevoit să lucreze atât de mult. Controller-ul triple-core MEX este aceluși ca cel ce se regăsește și în drive-ul 840 Pro de anul trecut, având doar o îmbunătățire de viteză de 100 MHz. Există un cache de 512 MB dintr-un DDR2, aceiași capacitate și tip inclus și pe drive-ul vechi.

La benchmark-ul AS SSD, Samsung 850 Pro a avut un început rezonabil. Viteza de citire și scriere de 520 Mb/s respectiv, 498 Mb/s au fost printre cele mai bune pe care le-am văzut. Drive-ul de la Samsung a excelat însă la testul pentru fișiere mici, cu cea mai bună viteză de citire, 4K la 38 Mb/s și cu un singur drive ce l-a întrecut la viteza de scriere. La benchmark-ul AS SSD 4K-64, 850 Pro a fost cel mai rapid drive testat.

Benchmark-ul Atto măsoară performanțele de citire și scriere pentru fișiere de diferite dimensiuni, fiind folosite pentru aprecierea performaței globale. Samsung 850 Pro nu a reușit să facă un prim pas prea bun la acest benchmark, vitezele pentru fișierele 8 Kb fiind sub drive-ul de la SanDisk. 850 Pro a recuperat însă fiind mai bun pentru fișierele de 32 Kb respectiv 64 Kb.

Samsung nu este însă prea generos din alte puncte de vedere. SSD-urile vin în general la pachet cu multe accesorii, de la cabluri la case-uri de protecție, Samsung 850 Pro din păcate aflându-se singur în cutie. 512 GB nu este singura capacitate disponibilă, 850 Pro putând fi achiziționat cu 128 GB, 256 GB și 1 TB.

vezi oferta emag ilovesamsung

SSD Samsung 850 Pro

CUPRINS

Cumpărarea unui SSD nu înseamnă doar cumpărarea celui mai rapid drive. Samsung 850 Pro își susține anduranța cu o garanție de 10 ani, similar drive-ului de la SanDisk și mult peste cea ce oferă ceilalți producători de pe piață.

Stiri

Samsung Smart TV va afișa sincronizat versurile de la Apple Music

Samsung Electronics a anunțat că Apple Music de pe televizoarele inteligente Samsung va prezenta acum și va afișa milioane de versuri sincronizate...

Galaxy A51 și Galaxy A71 primesc funcții de la Galaxy S20 cu o actualizare

Samsung a lansat recent o actualizare de software prin care aduce o serie de caracteristici de la seria S20 în seria Galaxy...

Samsung UV Sterilizer va fi disponibil pe mai multe piețe

Astăzi, igiena personală este mai importantă ca niciodată pentru a ajuta la combaterea răspândirii bacteriilor și germenilor. În acest sens, zilele trecute...

Galaxy Tab SM-T575, o nouă tabletă Samsung cu procesor Exynos 9810

Samsung are gata de a da piept cu lumea reală două tablete premium, Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Dar ca...

Galaxy Note 20 Ultra a apărut în alte fotografii, într-un negru lucios

Galaxy Note 20 Ultra revine în atenția publicului înainte de a se afla sub luminile reflectoarelor cu ocazia lansării oficiale. După apariția...

Iată cât ar putea costa seria Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 2 5G!

Seria Samsung Galaxy S20 a fost ridicol de scumpă atunci când a fost lansată. Mai multe informații au dezvăluit că în ciuda...

Samsung Galaxy Watch 3 poate fi lansat în câteva zile

Despre următorul smartwatch Samsung Galaxy Watch 3 se vorbește deja de mai mult timp. Am ajuns deja să știm multe dintre specificațiile...