Acasă Recenzii Solid State Drive (SSD) Samsung 850 Pro

Solid State Drive (SSD) Samsung 850 Pro

Cel mai nou SSD de top produs de Samsung este un drive high-end construit să spargă barierele de performanță printr-o tehnologie inovatoare nouă, rezultatul a cea ce se poate obține când întreaga linie de producție este controlată de o singură firmă.

Samsung și-a echipat noul drive cu o nouă tehnologie numită 3D V-NAND. Aceasta marchează cea mai mare schimbare la nivelul SSD-urilor NAND din ultimii ani și depăsește modificările obișnuite de care avem parte de obicei, în care tranzistorii au devenit mai mici pentru a se potrivi în drive.

În loc să înghesuie și mai mult tranzistorii într-o orientare orizontală, 3D V-NANS aranjează tranzistorii și în straturi verticale. Este o schimbare majoră, ce are sens. Semnifica posibilitate instalării unui număr mare de tranzistori fără reducerea dimensiunilor procesului de producție – astfel 3D V-NAND nu are pierderi de energie, ineficiențe ale performanței și costuri mai mari asociate cu înghesuirea unor tranzistori mai mici într-o structură orizontală.

Tranzistorii utilizați la Samsung 850 Pro cu 3D V-NAND se bazează pe un proces de 40 nm, mult mai mare decât cele de 20 nm sau mai mici ce se găsesc în drive-urile rivale.

În alte compartimente Samsung nu a fost nevoit să lucreze atât de mult. Controller-ul triple-core MEX este aceluși ca cel ce se regăsește și în drive-ul 840 Pro de anul trecut, având doar o îmbunătățire de viteză de 100 MHz. Există un cache de 512 MB dintr-un DDR2, aceiași capacitate și tip inclus și pe drive-ul vechi.

La benchmark-ul AS SSD, Samsung 850 Pro a avut un început rezonabil. Viteza de citire și scriere de 520 Mb/s respectiv, 498 Mb/s au fost printre cele mai bune pe care le-am văzut. Drive-ul de la Samsung a excelat însă la testul pentru fișiere mici, cu cea mai bună viteză de citire, 4K la 38 Mb/s și cu un singur drive ce l-a întrecut la viteza de scriere. La benchmark-ul AS SSD 4K-64, 850 Pro a fost cel mai rapid drive testat.

Benchmark-ul Atto măsoară performanțele de citire și scriere pentru fișiere de diferite dimensiuni, fiind folosite pentru aprecierea performaței globale. Samsung 850 Pro nu a reușit să facă un prim pas prea bun la acest benchmark, vitezele pentru fișierele 8 Kb fiind sub drive-ul de la SanDisk. 850 Pro a recuperat însă fiind mai bun pentru fișierele de 32 Kb respectiv 64 Kb.

Samsung nu este însă prea generos din alte puncte de vedere. SSD-urile vin în general la pachet cu multe accesorii, de la cabluri la case-uri de protecție, Samsung 850 Pro din păcate aflându-se singur în cutie. 512 GB nu este singura capacitate disponibilă, 850 Pro putând fi achiziționat cu 128 GB, 256 GB și 1 TB.

vezi oferta emag ilovesamsung

SSD Samsung 850 Pro

CUPRINS

Cumpărarea unui SSD nu înseamnă doar cumpărarea celui mai rapid drive. Samsung 850 Pro își susține anduranța cu o garanție de 10 ani, similar drive-ului de la SanDisk și mult peste cea ce oferă ceilalți producători de pe piață.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...