Acasă Solutii IT Samsung 950 PRO M2 SSD

Samsung 950 PRO M2 SSD

Ultimul SSD Samsung combină memoria de mare viteză V-NAND, cu noul standard NVMe, forma M.2 ultra-mică și interfața PCI Express pentru a furniza un spațiu de stocare rapid și încăpător.

Disponibil atât cu o capacitate de 512 GB cât și 256 GB, poate fi instalat pe cele mai recente plăci de bază sau utilizat ca upgrade pentru multe laptop-uri SSD. Cu viteze de citire de 2.500 MB/s și scriere de 1.500 MB/s, este unul dintre cele mai rapide driver-e de pe piață.

 

Design și caracteristici

Astfe, Samsung a construit noul său drive complet negru, perfect plat pe partea unde nu se găsesc chip-uri. Are o lungime de 80 mm. Standardele M.2 permit multiple lungimi, asigură-te că utilizezi mărimea potrivită pentru placa ta de bază.

Samsung 950 PRO M2 SSD - fata si spateDe asemenea, față de driver-ele 850 M.2, 950 Pro utilizează interfața PCI Express, deci verifică din nou compatibilitatea pentru hardware-ul tău.

De asemenea nou pentru aceste driver-e este standard-ul NVMe, întâlnite prima oară la foarte rapida serie Intel SSD 750. Aceasta este un nou protocol specific creat pentru SSD-uri ce aduce un boost de viteză.

Caracteristicile de mai sus se combină cu ultimele chip-uri de memorie Samsung, V-NAND. Astfel, tranzistorii sunt dispuși orizontal, fiind mai denși decât la convenționalele NAND.

Rezultatul precum afirmă Samsung este o capacitate de citire a versiunii de 512 GB de până la 2.500 MB/s și de scriere de 1.500 MB/s iar pentru varianta de 256 GB, până la 2.200 MB/s la citire și 900 MB/s la scriere. Mai mult, driver-ul are o capacitate totala de scriere de 400 TB, respectiv 20 TB, adică stocare la maxim și rescrierea driver-ului de peste 700 ori. Astfel Samsung a fost capabil să includă o garanție de 5 ani și să afirme o durată medie de funcționare de 1.5 milioane de ore.

 

Performanță

Cele 2 versiuni ale Samsung 950 Pro M.2 au fost testate utilizând slot-ul PCI Express x4 de pe o placă de bază ASUS Z170 Maximus VIII Hero, de la un setup cu un Intel Core I7-6600K cu 8 GB DDR4 RAM. Testele au fost efectuate cu benchmark-urile CrystalDiskMark și AS SSD.

Uitându-ne prima oară la viteza secvențială, driver-ul 950 Pro este rapid pe cât ne așteptam. In CrystalDiskMask ambele driver-e au atins 2.200 Mb/s la citire și aproape cât se afirmă pentru scriere. Totuși nu s-a reușit ca versiunea de 512 MB să ating cei 2.500 MB/s.

La AS SSD un benchmark mai exigent, driver-ele au atins doar 1.953 MB/s respectiv 1.398 MB/s la citire. La scriere vitezele au fost pe măsura așteptărilor.

vezi oferta emag ilovesamsung

SSD Samsung 950 Pro M.2

CUPRINS

Samsung 950 Pro M.2 este un upgrade ideal pentru cineva ce caută performanță maxim în cel mai mic format posibil. Se potrivesc în aproape toate plăcile de bază recente și ar trebui să fie compatibile cu orice laptop nou. Pentru majoratiatea utilizatorilor obișnuiți viteza extra va fi mai mult un lux decât o necesitate, totuși pe măsură ce performanțele se îmbunătățesc, obținerea unei performanțe duble la preț dublu este o opțiune tot mai rară.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...