Acasă Solutii IT Samsung 950 PRO M2 SSD

Samsung 950 PRO M2 SSD

Ultimul SSD Samsung combină memoria de mare viteză V-NAND, cu noul standard NVMe, forma M.2 ultra-mică și interfața PCI Express pentru a furniza un spațiu de stocare rapid și încăpător.

Disponibil atât cu o capacitate de 512 GB cât și 256 GB, poate fi instalat pe cele mai recente plăci de bază sau utilizat ca upgrade pentru multe laptop-uri SSD. Cu viteze de citire de 2.500 MB/s și scriere de 1.500 MB/s, este unul dintre cele mai rapide driver-e de pe piață.

 

Design și caracteristici

Astfe, Samsung a construit noul său drive complet negru, perfect plat pe partea unde nu se găsesc chip-uri. Are o lungime de 80 mm. Standardele M.2 permit multiple lungimi, asigură-te că utilizezi mărimea potrivită pentru placa ta de bază.

Samsung 950 PRO M2 SSD - fata si spateDe asemenea, față de driver-ele 850 M.2, 950 Pro utilizează interfața PCI Express, deci verifică din nou compatibilitatea pentru hardware-ul tău.

De asemenea nou pentru aceste driver-e este standard-ul NVMe, întâlnite prima oară la foarte rapida serie Intel SSD 750. Aceasta este un nou protocol specific creat pentru SSD-uri ce aduce un boost de viteză.

Caracteristicile de mai sus se combină cu ultimele chip-uri de memorie Samsung, V-NAND. Astfel, tranzistorii sunt dispuși orizontal, fiind mai denși decât la convenționalele NAND.

Rezultatul precum afirmă Samsung este o capacitate de citire a versiunii de 512 GB de până la 2.500 MB/s și de scriere de 1.500 MB/s iar pentru varianta de 256 GB, până la 2.200 MB/s la citire și 900 MB/s la scriere. Mai mult, driver-ul are o capacitate totala de scriere de 400 TB, respectiv 20 TB, adică stocare la maxim și rescrierea driver-ului de peste 700 ori. Astfel Samsung a fost capabil să includă o garanție de 5 ani și să afirme o durată medie de funcționare de 1.5 milioane de ore.

 

Performanță

Cele 2 versiuni ale Samsung 950 Pro M.2 au fost testate utilizând slot-ul PCI Express x4 de pe o placă de bază ASUS Z170 Maximus VIII Hero, de la un setup cu un Intel Core I7-6600K cu 8 GB DDR4 RAM. Testele au fost efectuate cu benchmark-urile CrystalDiskMark și AS SSD.

Uitându-ne prima oară la viteza secvențială, driver-ul 950 Pro este rapid pe cât ne așteptam. In CrystalDiskMask ambele driver-e au atins 2.200 Mb/s la citire și aproape cât se afirmă pentru scriere. Totuși nu s-a reușit ca versiunea de 512 MB să ating cei 2.500 MB/s.

La AS SSD un benchmark mai exigent, driver-ele au atins doar 1.953 MB/s respectiv 1.398 MB/s la citire. La scriere vitezele au fost pe măsura așteptărilor.

vezi oferta emag ilovesamsung

SSD Samsung 950 Pro M.2

CUPRINS

Samsung 950 Pro M.2 este un upgrade ideal pentru cineva ce caută performanță maxim în cel mai mic format posibil. Se potrivesc în aproape toate plăcile de bază recente și ar trebui să fie compatibile cu orice laptop nou. Pentru majoratiatea utilizatorilor obișnuiți viteza extra va fi mai mult un lux decât o necesitate, totuși pe măsură ce performanțele se îmbunătățesc, obținerea unei performanțe duble la preț dublu este o opțiune tot mai rară.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...