Acasă Solutii IT Samsung 950 PRO M2 SSD

Samsung 950 PRO M2 SSD

Ultimul SSD Samsung combină memoria de mare viteză V-NAND, cu noul standard NVMe, forma M.2 ultra-mică și interfața PCI Express pentru a furniza un spațiu de stocare rapid și încăpător.

Disponibil atât cu o capacitate de 512 GB cât și 256 GB, poate fi instalat pe cele mai recente plăci de bază sau utilizat ca upgrade pentru multe laptop-uri SSD. Cu viteze de citire de 2.500 MB/s și scriere de 1.500 MB/s, este unul dintre cele mai rapide driver-e de pe piață.

 

Design și caracteristici

Astfe, Samsung a construit noul său drive complet negru, perfect plat pe partea unde nu se găsesc chip-uri. Are o lungime de 80 mm. Standardele M.2 permit multiple lungimi, asigură-te că utilizezi mărimea potrivită pentru placa ta de bază.

Samsung 950 PRO M2 SSD - fata si spateDe asemenea, față de driver-ele 850 M.2, 950 Pro utilizează interfața PCI Express, deci verifică din nou compatibilitatea pentru hardware-ul tău.

De asemenea nou pentru aceste driver-e este standard-ul NVMe, întâlnite prima oară la foarte rapida serie Intel SSD 750. Aceasta este un nou protocol specific creat pentru SSD-uri ce aduce un boost de viteză.

Caracteristicile de mai sus se combină cu ultimele chip-uri de memorie Samsung, V-NAND. Astfel, tranzistorii sunt dispuși orizontal, fiind mai denși decât la convenționalele NAND.

Rezultatul precum afirmă Samsung este o capacitate de citire a versiunii de 512 GB de până la 2.500 MB/s și de scriere de 1.500 MB/s iar pentru varianta de 256 GB, până la 2.200 MB/s la citire și 900 MB/s la scriere. Mai mult, driver-ul are o capacitate totala de scriere de 400 TB, respectiv 20 TB, adică stocare la maxim și rescrierea driver-ului de peste 700 ori. Astfel Samsung a fost capabil să includă o garanție de 5 ani și să afirme o durată medie de funcționare de 1.5 milioane de ore.

 

Performanță

Cele 2 versiuni ale Samsung 950 Pro M.2 au fost testate utilizând slot-ul PCI Express x4 de pe o placă de bază ASUS Z170 Maximus VIII Hero, de la un setup cu un Intel Core I7-6600K cu 8 GB DDR4 RAM. Testele au fost efectuate cu benchmark-urile CrystalDiskMark și AS SSD.

Uitându-ne prima oară la viteza secvențială, driver-ul 950 Pro este rapid pe cât ne așteptam. In CrystalDiskMask ambele driver-e au atins 2.200 Mb/s la citire și aproape cât se afirmă pentru scriere. Totuși nu s-a reușit ca versiunea de 512 MB să ating cei 2.500 MB/s.

La AS SSD un benchmark mai exigent, driver-ele au atins doar 1.953 MB/s respectiv 1.398 MB/s la citire. La scriere vitezele au fost pe măsura așteptărilor.

vezi oferta emag ilovesamsung

SSD Samsung 950 Pro M.2

CUPRINS

Samsung 950 Pro M.2 este un upgrade ideal pentru cineva ce caută performanță maxim în cel mai mic format posibil. Se potrivesc în aproape toate plăcile de bază recente și ar trebui să fie compatibile cu orice laptop nou. Pentru majoratiatea utilizatorilor obișnuiți viteza extra va fi mai mult un lux decât o necesitate, totuși pe măsură ce performanțele se îmbunătățesc, obținerea unei performanțe duble la preț dublu este o opțiune tot mai rară.

Stiri

Samsung va produce afișaje pliabile pentru Google, Oppo și Xiaomi

Piața smartphone-urilor pliabile are un potențial imens, momentan suntem încă la debutul acestor telefoane. Compania este și aici un deschizător de drumuri,...

Prețurile pentru televizoarele Samsung The Frame și QLED 4K din 2021

Samsung a anunțat o gamă actualizată a televizorului The Frame, precum și noi modele de televizoare Neo QLED în ianuarie. Unele dintre...

Samsung Health nu va mai fi actualizat pe dispozitivele Galaxy mai vechi

Samsung și-a dezvoltat aplicația Samsung Health ca o soluție unică pentru proprietarii de dispozitive Galaxy. Oferă o mare varietate de funcții legate...

Samsung duce Galaxy Security la nivelul următor prin extinderea securității

Samsung Electronics a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi acum actualizări regulate de securitate timp de cel puțin patru ani de la...

Dual Pixel Pro: Focalizare automată pentru fotografii excelente

Samsung Electronics a anunțat marți că lansează senzorul de imagine avansat ISOCELL GN2 cu o funcție de auto-focus mai realistă. Noua funcție...

Patru ani de actualizări pentru telefoanele Samsung din 2019 și mai noi

Samsung a adoptat, deloc surprinzător, o poziție puternică în ceea ce privește securitatea. De acum gigantul tech va oferi un suport extins...

Samsung ISOCELL GN2 de 50MP cu focalizare automată mai rapidă

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a prezentat ieri Samsung ISOCELL GN2. Este un nou senzor de imagine de...