Acasă Recenzii SSD T1 Portable

SSD T1 Portable

SSD T1 Portable este exact cea ce numele sugerează, un SSD portabil. Utilizând ultima tehnologie Samsung, 3D V-NAND, T1 este rapid, are o capacitate de stocare mare și se prezintă într-o formă de dimensiuni mici, accesibil printr-un port USB 3.0. Toate aceste caracteristici îl fac perfect pentru transferul unor cantități mari de date între 2 computere.

Design

Una dintre caracteristicile cele mai atragătoare ale lui SSD T1 Portable este dimensiunea mult mai mică decât alternativele sale existente pe piață. Având 71 x 53 x 9 mm, este jumătate din și la 25 g (36 g cu cablu) sub o trăime dintr-un SSD tipic de 2,5 inch ce de obicei se prezintă cu dimensiuni de 100 x 70 x 9 mm și 78 – 93 g.

Drive-ul are o carcasă neagră, simplă dar elegantă. Porțiunea glossy este probabil predispusă la amprente și zgârieturi dar partea bună e proporția mai mare reprezentată de textura tip grilaj ce nu va avea de suferit.

SSD T1 Portable -1- ilovesamsung

Samsung nu afirmă nimic despre soliditatea carcasei însă la încearcarea de apăsare se observă o ușoară tendință de îndoiere pe mijloc cea ce recomandă evitarea așezării din greșeală a unor obiecte grele pe carcasă. În afară de acest aspect, T1 pare destul de rezistent la șocuri, căzăturile și lovirile ducând doar la probleme de aspect estetic pentru carcasă și nu la pierderea datelor.

În cutie, utilizator primește un cablu USB 3.0 –  Micro USB 3.0, scurt, de 10 cm, ideal pentru portabilitate. Un aspect favorabil este forma plată ce permite menținerea lui dreaptă și face ușoară apucare lui fără mișcări de smulgere.

SSD T1 Portable -2- ilovesamsung

Caracteristici

La întrebarea de ce să cumperi un SSD portabil și nu un stick USB clasic, răspunsul este simplu: performanța. T1 este un SSD de nivel desktop, ambalat într-o formă ideal pentru portabilitate, utilizatorul beneficiind de viteze uimitoare de transfer, Samsung afirmând viteze de citire și scriere de până la 450 MBps, deci dublu față de un USB rapid. Împreună cu viteza T1 are și capacitate, fiind disponibil cu 250 GB, 500 GB și 1 TB.

Ce face T1 și mai convenabil este encriptarea de 256-bit AES pentru o protecție prin parola ușoară și rapidă. Software inclus este simplu și de mici dimensiuni, nefiind nevoie de instalarea unor aplicații third-party, ci este suficient introducerea drive-ului și tastarea parolei pentru accesarea sa.

Performanță

Samsung produce în acest moment cele mai bune SSD-uri disponibile pe piață în acest moment datorită tehnologiei proprii 3D V-NAND, ce duce la o densitate mare a datelor, făcândul mai ieftin, mai rapid și de capacitate mai mare.

Potențialul acestei tehnologii nu este pe deplin evident la T1, fiind limitat de conectorul USB 3.0 ce poate transfera doar 5Gbps. Am testat modelul de 250 GB și întradevăr reușește să atingă cei 450 MBps afirmați de producător pentru citire. Viteza de scriere a fost ceva mai mică, la 350 MBps. Viteza nu a fost afectată de activare encriptării.
vezi oferta emag ilovesamsung

SSD T1 Portable

CUPRINS

Dacă ai nevoie de un drive de mare capacitate, portabil, rapid sunt disponibile pe piață puține obțiuni mai bune decât acest T1. Performața sa surclasează tot ce există iar prin versiunea sa de 1 TB, îl face perfect și pentru stocarea unei cantități masive de date.

Stiri

Samsung aduce o altă caracteristică emblematică la Galaxy A52

Luna trecută am scris că Galaxy A52 va veni cu un ecran Super AMOLED cu rata de 90Hz / 120Hz. De asemenea,...

Samsung lucrează la următorul procesor Exynos mid-range

Samsung lucrează la un nou sistem pe chip (procesor) cu numărul de model S5E5515. Nu este clar încă sub ce nume va...

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...

Samsung Galaxy E02 are pagină de asistență live, lansare iminentă

Samsung este în plină activitate de lansare a noi smartphone-uri. Dar oare când nu este Samsung ocupat cu așa ceva? După lansarea...

Cipul Snapdragon X60 5G pentru iPhone 13 va fi fabricat de Samsung

Cipul Snapdragon X60 5G pentru Apple iPhone 13 va fi realizat de cel mai mare rival al companiei americane - Samsung. Cu...

Galaxy A32 are acum o opțiune 4G, modificări față de varianta 5G

În ianuarie Samsung a dezvăluit cel mai ieftin model 5G, Galaxy A32 5G, care se așteaptă să fie lansat în curând în...