Samsung primește 20 de miliarde de dolari de la Apple în 2018

1580
Samsung primeste 20 de miliarde de dolari de la Apple in 2018

O informație de ultimă oră din Coreea de Sud indică faptul că Samsung Display va produce în jur de 180-200 milioane de ecrane OLED pentru iPhone-urile Apple în 2018. În cazul în care această informație se dovedește a fi corectă, acest lucru ar însemna că Samsung Display va încasa între 19,8 și 22 miliarde de dolari din aceste ecrane. Costul estimat al unui modul de afișare (format dintr-un panou AMOLED, sticlă de acoperire și senzor Force Touch) este de aproximativ 110 USD, conform datelor publicate de firma de cercetare IHS Market și preluate de noi de la Phonearena.

Se estimează că Samsung Display a produs aproximativ 50 de milioane de panouri pentru iPhone X în 2017. Creșterea de patru ori a ofertei pentru 2018 este în mare parte atribuită ratelor de randament îmbunătățite (de peste 80%) la una dintre liniile de producție ale lui Samsung Display.

Se pare că ratele de randament au atins aproape 90%, iar faptul că Samsung a ajuns la un astfel de nivel chiar și după ce au fost introduse standardele OLED de cea mai bună calitate, este destul de semnificativ„, a spus un observator din industria de telefonie mobilă.

Cu o rată a randamentului de aproape 90%, Samsung Display poate produce în jur de 224 de milioane de panouri OLED de 6 inch pe an.

O dovadă, dacă mai era nevoie, că Samsung este singurul lider adevărat în industria de telefonie mobilă globală, datorită competențelor sale pe linia de producție.

Apple vrea să producă o mașină electrică autonomă în 2020. Apple a recrutat ingineri specializați în dezvoltarea bateriilor electrice și în proiectarea automobilelor electrice de la firme ca LG Chem, Samsung Electronics, Panasonic și Tesla Motors, pentru acest lucru.

De la lansarea primului Galaxy S în 2010, Samsung își echipează telefoanele cu ecrane OLED. La rândul său, de la primul iPhone din 2007 până la iPhone 8 în 2017, Apple a folosit doar ecrane LCD. Se pare că Apple este incapabilă să-și producă ecrane OLED. În 2017 Apple a apelat la rivalul său pentru a echipa pe iPhone X cu ecrane OLED. Astfel Samsung, prin Samsung Display, are practic monopolul ecranelor OLED.

În total, Samsung este de așteptat să facă mai mult profit din componentele pentru iPhone X decât din componentele fabricate pentru Galaxy S8. Apple se dovedește o adevărată mină de aur pentru Samsung.

Această simbioză între cei doi mari meșteri în domeniul telefoniei mobile poate părea ciudată. Numai că, atunci când la final se trage linia, totul se rezumă la profit.