Samsung va lansa 22 de modele TV curbate în întreaga lume

1449

O nouă știre din Corea de Sud sugerează că Samsung va lansa 22 de modele suplimentare de televizoare curbate la nivel mondial.

Acest număr este mai mare decât numărul de modele de televizoare curbate (10), care au fost introduse de Samsung anul trecut. Mai ales că pentru acest an, Samsung Electronics va fabrica televizoare curbate începând de la 65 inch (165 cm) în sus.

Acestă informație este un pic surprinzătoare, dat fiind faptul că rivalii săi, Sony și LG au decis reducerea numărului de televizoare curbate care vor fi lansate pe piață în acest an.

Mulți consumatorii cred și simt că televizoarele curbateSmat nu sunt nimic mai mult decât un truc, lucru care a dus, probabil la decizia celor de la Sony și LG, de a reduce producția acestui tip de televizor.

 În 1927 este realizată prima demonstrație a unei transmisii de televiziune. În anul 1930 BBC începe difuzarea unui program de televiziune în mod regulat. În 1936 existau aproximativ 200 de televizoare în întreaga lume. În 1940 este realizat un sistem de televiziune color. În anul 1956 prima telecomandă pentru televizor. În SUA, în 1967, majoritatea transmisiilor de televiziune erau color. 

Cel mai bun motiv pentru care Samsung continuă să crească gama de televizoare curbate se datorează faptului că, volumul de vânzări continuă să crească. De fapt, se pare că volumul vânzărilor de televizoare curbe produse de Samsung Electronics în 2016 a crescut cu mai mult de 50%, comparativ cu 2015.

Deoarece televizoarele curbate sunt produse premium, creșterea vânzărilor duce la îmbunătățirea profitabilității. Faptul că televizoarele curbate sunt foarte populare în țările din Asia, cum ar fi China unde piața este imensă, este un alt motiv pentru care Samsung Electronics se concentrează pe televizoare curbate.

„Deși piețele TV globale sunt în stagnare, piețele de desfacere pentru televizoare premium mari, peste 60 inch sau mai mari continuă să crească în fiecare an, cu 20 și 30%“. A declarat un reprezentant al Samsung Electronics.

În esență Samsung va fi, producătorul de televizoare premium curbate, care va domina categoric piața.