Plăți de peste 33,7 miliarde de dolari prin Samsung Pay în Coreea de Sud

727

Samsung Pay, serviciul de plată mobilă utilizat de Samsung Electronics, a ajuns la suma de aproximativ 33,7 miliarde dolari în tranzacțiile acumulate în Coreea de Sud, a declarat compania sud-coreeană. Numărul de abonați a depășit, de asemenea, 14 milioane de utilizatori în Coreea de Sud și este prezent în mai mult de 25 de țări.

De la lansarea sa în august 2015, sistemul de plăți mobile Samsung Pay a înregistrat tranzacții în valoare de 2 trilioane won (~ 1,68 miliarde dolari) în primul an și a depășit marja de 40 trilioane won la sfârșitul lunii aprilie 2019. Din suma totală, 25% au fost plăți online, reflectând schimbarea tendințelor de plată în comerțul electronic, potrivit gigantului tehnic.

Samsung Pay a reprezentat 80% din plățile offline din Coreea de Sud

Sistemul mobil de plată Samsung încorporează tehnologiile Near Field Communication (NFC) și MST (Magnetic Secure Transmission). În acest fel serviciul Samsung permite utilizatorilor să plătească cu smartphone-urile fără carduri de credit reale. Samsung Pay este cel mai folosit serviciu de plăți mobile din Coreea de Sud și are acolo un succes enorm. Potrivit Serviciului de Supraveghere Financiară din Coreea de Sud, Samsung Pay a reprezentat 80% din plățile interne offline din Coreea de Sud în 2018.

Serviciul de plată este susținut atât de modelele Galaxy S, cât și de modelele mid-range Galaxy A și Galaxy J. Serviciul mobil de plată este disponibil și pe smartwatch-urile Samsung Gear și pe unele tablete Samsung. În prezent, puteți utiliza, de asemenea, Samsung Pay pentru a depune / retrage numerar din ATM-uri și suportă, de asemenea, plăți pentru cartele preplătite și de tranzit, precum și PayPal.

PayPal este o companie americană de plăți on-line cu sediul în  San José, California, SUA. Compania are mai mult de 192 de milioane de utilizatori activi în peste 200 de piețe, cu posibilitatea plăților în peste 100 de valute.

În parteneriat cu banca locală Woori Bank, Samsung a lansat un serviciu de schimb valutar care susține 15 valute. Printre altele se regăsesc aici dolarul american, yenul și euro. Aici utilizatorii pot aplica serviciul prin intermediul aplicației Samsung Pay și pot face schimb de bani la sucursalele Woori Bank.

Parteneriate Samsung cu American Express și Union Pay

Samsung Pay a încheiat parteneriate cu bănci globale și rețele de plăți importante, inclusiv American Express și Union Pay. Este disponibil și în peste 25 țări, cum ar fi SUA, China, Spania, Australia, Brazilia și Singapore, potrivit Korea Herald.

Samsung Electronics a declarat că va căuta în continuare modalități de a spori confortul utilizatorilor serviciilor de plată prin consolidarea relațiilor cu mai multe companii care se implică în diverse afaceri. „Vom continua să extindem parteneriatele sistemului de plată în diverse sectoare. Astfel utilizatorii se vor bucura de beneficiile serviciilor fintech în viața lor zilnică„, a spus un oficial Samsung. Puteți afla de pe site-ul nostru iLoveSamsung, ce este și tot ce trebuie să știți despre Samsung Pay.