De 8 Martie, Ziua Femeii, le dorim tuturor cititoarelor noastre La Mulți Ani!

2702

Tuturor cititoarelor noastre le dorim de 8 Martie La Mulți Ani! Să fie norocoase, sănătoase și fericite! Să iubească și să fie iubite!

Ziua Internațională a Femeii (denumită generic Ziua Femeii) este sărbătorită anual de 8 Martie. În această zi se comemorează realizările sociale, politicile și economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977 printr-o rezoluție a ONU. Organizația Națiunilor Unite a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 – an care a fost declarat Anul Internațional al Femeii. „Ziua internațională a femeii” este una dintre cele 87 de zile internaționale recunoscute de ONU.

Ziua femeilor a fost sărbătorită prima dată, la cererea Partidului Socialist din America, la 28 februarie 1909 în New York. A fost în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care a avut loc în 1908. Pe data de 8 martie nu a avut loc de fapt nici o grevă. În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot. Ziua Femeii a fost apoi sărbătorită în ultima duminică din februarie până în 1913.

Ziua internațională a Femeii este sărbătoare în foarte multe țări. În unele țări 8 Martie este declarată prin lege zi liberă pentru femei. Printre alte țări, este zi liberă în Angola, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Cambodgia și Cuba. Este zi liberă și în Moldova, Rusia, Zambia, Ucraina, Vietnam și Belarus.

Din pasiunea unei femei izvorăște viața eternă.” – James Clavell.

Femeile sunt adevărații arhitecți ai societății.” – Harriet Beecher Stowe.

„Femeile sunt capabile să facă orice, să ducă orice povară. Ele poartă lumea pe umeri lor.” – William Shakespeare

Lor tuturor, le dorim La mulți ani!

Echipa iLoveSamsung