Actualizarea din aprilie 2023 lansată pentru Galaxy Note 10 Lite

181
Actualizare pentru Galaxy Note 10 Lite
Sursa Foto: SamMobile.com

Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+ continuă să primească actualizări regulate de securitate la mai bine de trei ani și jumătate de la lansare. În aceeași situație se află și Samsung Galaxy Note 10 Lite, care a fost lansat cinci luni mai târziu, la începutul anului 2021. Seria Galaxy Note 10 a primit patch-ul din aprilie cu câteva săptămâni în urmă. Acum Galaxy Note 10 Lite primește o actualizare similară.

Deja câteva țări din America Centrală au început să primească actualizarea de securitate din aprilie 2023 pentru Note 10 Lite la sfârșitul săptămânii trecute. Actualizarea vine cu versiunea de firmware N770FXXS9HWD1, potrivit colegilor noștri de la SamMobile. Așa cum era de așteptat pentru un dispozitiv aflat în al patrulea an de suport, actualizarea nu aduce nimic nou în afară de securitate îmbunătățită.

Galaxy Note 10 Lite primește patch-ul din aprilie 2023

Patch-ul din aprilie 2023 remediază peste 60 de vulnerabilități care afectează sistemul de operare Android și software-ul propriu al Samsung. Remedierile includ și unele pentru vulnerabilități care afectează cipurile și modemurile Samsung Exynos. Totuși, procesorul Samsung Exynos 9810 aflat pe Note 10 Lite nu este pe listă.

Note 10 Lite a fost lansat în ianuarie 2020, alături de Galaxy S10 Lite. Telefonul nu a primit niciodată o continuare, Samsung a întrerupt seria Note după lansarea seriei Galaxy Note 20 câteva luni mai târziu. Telefonul a debutat cu Android 10, a primit Android 11, Android 12 și Android 13 cu Samsung One UI 5.0. Noua versiune de Android a fost ultima pentru Galaxy Note 10 Lite.

Android OS a fost lansat în 23 septembrie 2008. Ultima versiune este Android 13. În aprilie 2023 sistemul de operare mobil Android avea o cotă de piață de 68,79% la nivel mondial. A fost urmat de sistemul de operare iOS cu o cotă de 30,44%.

În următoarele câteva zile, actualizarea ar trebui să se extindă pe alte piețe unde telefonul este disponibil. Dacă utilizați telefonul, ar trebui să primiți o notificare care vă solicită să descărcați actualizarea. Puteți atinge notificarea și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a descărca cel mai recent patch de securitate. Alternativ, puteți verifica dacă actualizarea a ajuns cumva pe telefon mergând la Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.