Actualizarea din august lansată pentru Galaxy A73 5G și Galaxy S20 FE

325
Samsung Galaxy A73 Android 13
Sursa foto: sammobile.com

În ultimele două săptămâni, Samsung a lansat actualizarea de securitate din august 2022 pentru mai multe dintre telefoanele sale high-end din seriile Galaxy S, Galaxy Note și Galaxy Z. Acum, compania a pus ochii pe dispozitive premium de gamă medie, cum ar fi Galaxy A73 5G.

Samsung Galaxy A73 5G a început să primească actualizarea de securitate din luna august în câteva țări din Asia. Actualizarea este disponibilă momentan în unele țări asiatice, inclusiv în Malaezia, Indonezia, Thailanda și Filipine. Alte piețe ar putea primi actualizarea în curând.

Actualizare de securitate pentru Galaxy A73 5G august 2022

Cea mai recentă actualizare de software pentru Galaxy A73 5G vine cu versiunea de firmware  A736BXXU2AVG3. Pe lângă patch-ul de securitate din august 2022 (are o mărime de 6,63 GB) care remediază zeci de vulnerabilități de confidențialitate și securitate, noua actualizare îmbunătățește și stabilitatea camerei și funcțiile de conectivitate wireless. De asemenea, îmbunătățește fiabilitatea și stabilitatea dispozitivului.

Samsung a lansat Galaxy A73 5G alături de Galaxy A33 5G și Galaxy A53 5G la începutul acestui an. Toate cele trei telefoane au venit din cutie cu Android 12 și interfața Samsung One UI 4.1. Compania a anunțat patru actualizări ale sistemului de operare Android pentru aceste telefoane, vor primi inclusiv Android 16 cândva în viitor. Telefoanele vor primi și până la cinci ani de actualizări de securitate, printre cele mai bune din segmentul Android. Cu toate acestea, după câțiva ani, actualizările de securitate nu vor veni în fiecare lună. Toate cele trei telefoane au OIS pentru camera principală; ecrane OLED cu rată de reîmprospătare ridicată; un rating IP67; difuzoare stereo; și încărcare rapidă cu fir de 25W.

Încărcarea rapidă este o tehnologie dezvoltată de Qualcomm și utilizată pentru încărcarea telefoanelor mobile prin USB. Tehnologia Quick Charge a fost lansată de Qualcomm în 2013. Tehnologia Samsung de încărcare rapidă se numește Fast Charging.

Încă un smartphone Galaxy a primit cea mai recentă actualizare de securitate. Versiunea 4G LTE a Galaxy S20 FE a început să primească actualizarea de securitate din august 2022, potrivit SamMobile. Momentan a fost lansată în Rusia și aduce remedieri pentru diverse vulnerabilități de securitate și îmbunătățește stabilitatea dispozitivului.

Actualizare de august 2022 lansată și pentru Galaxy S20 FE

Galaxy S20 FE (SM-G780F) a început să primească noua actualizare de software cu versiunea de firmware G780FXXU9DVG5. Jurnalul oficial de modificări pentru actualizare include patch-ul de securitate din august 2022. Acesta remediază vulnerabilitățile de securitate legate de DeX; scurgerea adresei MAC prin Wi-Fi și NFC; o vulnerabilitate în Knox VPN și DeX pentru PC și altele.

Samsung a lansat Galaxy S20 FE și Galaxy S20 FE 5G în septembrie 2022 cu Android 10 la bord. Telefoanele au primit actualizarea la Android 11 și interfața One UI 3 la începutul anului 2021 și Android 12 însoțit de One UI 4.0 la începutul anului 2022. Vor primi încă o actualizare a sistemului de operare Android (Android 13) cândva spre sfârșitul acestui an sau începutul lui 2023. În ceea ce privește actualizările de securitate, va primi actualizări regulate timp de cel puțin doi ani de acum încolo.

Dacă sunteți utilizator de Galaxy A73 5G și Galaxy S20 FE în oricare dintre țările menționate mai sus veți primi o notificare că actualizarea este disponibilă. Dacă nu aveți răbdare verificați manual prin Setări -> Actualizare software și, dacă este acolo, atingeți Descărcare și instalare.