Actualizarea de securitate din februarie 2024 lansată pentru Galaxy A53

123
Galaxy A53 starts February 2024 security patch
Sursa foto: via samlover.com

Compania Samsung lucrează deja pe plan intern la actualizarea One UI 6.1. Dar, înainte ca noua interfață Samsung să fie lansată pe dispozitivele Galaxy compatibile, compania este ocupată cu actualizarea de securitate din februarie 2024. Deja noua actualizare a ajuns la mai multe tefefoane Galaxy, acum Samsung Galaxy A53 beneficiază de ea.

Potrivit colegilor noștri de la site-ul SamLover, Galaxy A53 a început să primească actualizarea de securitate din februarie 2024 în SUA. Mai precis, varianta blocată în rețelele mobile primește o nouă actualizare cu numărul de versiune de firmware A536USQS9DXA9. În scurt timp actualizarea va fi lansată pentru toate telefoanele Galaxy A53 la nivel global.

Actualizarea de securitate din februarie 2024 este o actualizare minoră. Această actualizare aduce doar câteva îmbunătățiri pentru securitatea generală a dispozitivelor. În cea mai recentă actualizare, sunt incluse 69 de peticiri de securitate. Dintre acestea, 61 de probleme de vulnerabilitate de securitate sunt abordate de Google și alte 8 remedieri sunt făcute de Samsung pentru dispozitivele sale Galaxy.

Scopul principal al furnizării unui nou patch de securitate este de a face mecanismul de securitate mai protejat. Practic, odată cu noua actualizare de securitate, dispozitivul se va pregăti să abordeze diferite tipuri de malware.

Basebridge sau Podul de bază este unul dintre cele mai periculoase tipuri de malware pentru dispozitivele Android. Basebridge spionează utilizatorii, fură date sensibile de pe telefon și le trimite de la distanță atacatorilor din spatele lui.

Galaxy A53 a fost lansat în 2022 cu sistemul de operare Android 12 preinstalat. Apoi a mai preluat două actualizări majore sub formă de Android 13 și Android 14. Cu toate acestea, dispozitivul este încă eligibil pentru încă două actualizări Android în viitor. Aceste actualizări fi disponibile în următorii doi ani. Samsung Galaxy A53 va primi și cinci ani de actualizări de securitate.

Dacă utilizați Samsung Galaxy A53 în SUA, acum puteți descărca actualizarea. Este de așteptat ca fiecare utilizator de A53 să primească o notificare cu privire la actualizare. Dacă nu ați primit încă notificarea, puteți verifica actualizarea accesând meniul de actualizare software prin setările principale ale sistemului.