Actualizare Galaxy Watch Active, îmbunătățește încărcarea bateriei

989

Samsung lansează o nouă actualizare de software pentru Galaxy Watch Active. Este o actualizare ceva mai mică dar care aduce îmbunătățiri în algoritmul de încărcare a bateriei. Noua actualizare, care vine cu numărul de construcție R500XXU1BSD3, ocupă un spațiu de 13,48 MB și este distribuită prin OTA (Over-the-Air). Versiunea sistemului de operare este Tizen 4.0.0.3.

Samsung a lansat Galaxy Watch Active în februarie cu câteva modificări semnificative în design. Noul ceas este mai subțire și mai ușor decât predecesorii săi și, cel mai important, vine fără rama rotativă specifică gigantului high-tech.

Cu toate acestea, ceasul, este doar cu puțin mai bun decât smartwatch-ul Galaxy Watch. Acesta poate urmări 39 de activități fizice diferite și poate monitoriza somnul și tensiunea arterială. De asemenea, ceasul trimite utilizatorilor o alertă a frecvenței cardiace dacă detectează o frecvență cardiacă anormal de ridicată.

Galaxy Watch Active cu certificare IP68 și 5ATM

Samrtwatch-ul Samsung are un display Super AMOLED de 1,1 inch și este alimentat de procesorul Exynos 9110 Dual-Core de 1,15 GHz. Galaxy Watch Active vine cu o memorie de 1,5 GB de RAM și un spațiu de stocare de 8 GB. Smartwatch-ul Samsung are standardul militar american MIL-STD-810G și este certificat IP68 și 5ATM pentru rezistența la praf și apă. Ceasul inteligent este pus în funcțiune de o baterie de 230 mAh.

Samsung a fost foarte activ în ultimul timp în privința actualizărilor de software pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriilor smartwatch-urilor. În general, în ultimul timp, compania sud-coreeană este foarte activă în privința actualizărilor tuturor dispozitivelor wearables Samsung. Nu mai departe de săptămâna trecută, compania a lansat o actualizare pentru variantele LTE ale ceasului Galaxy Watch. În prezent, se lansează o actualizare pentru mai recentul ceas Galaxy Watch Active. Conform informațiilor, noua actualizare îmbunătățește algoritmul de încărcare a bateriei și stabilitatea ceasului.

OTA – over-the-air, se referă la diferite metode de distribuire a software-ului nou prin Wi-Fi, utilizând o funcție integrată în sistemul de operare. O caracteristică importantă a OTA este aceea că o locație centrală poate trimite o actualizare tuturor utilizatorilor care nu pot refuza sau modifica acea actualizare și actualizarea se aplică imediat tuturor.

Actualizarea este disponibilă în prezent în SUA și în perioada următoare se va îndrepta și spre alte regiuni. Puteți verifica actualizarea prin lansarea aplicației Galaxy Wearable de  pe telefonul smartphone conectat și apoi făcând clic pe opțiunea Descărcare manuală a actualizărilor în Despre ceas în fila Setări.

Trebuie să rețineți că actualizările sunt lansate în etape și poate dura ceva timp înainte de a ajunge la fiecare ceas Galaxy Watch Active din toată lumea. În mod normal ar trebui să primiți o notificare atunci când actualizarea este disponibilă pentru smartwatch-ul dvs.