Actualizarea din iulie 2023 lansată pentru Galaxy A53

304
Actualizarea de securitate din iulie 2023 Galaxy A53
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung a lansat deja actualizarea de securitate din iulie 2023 pe telefoanele din seriile Galaxy S22 și Galaxy S23. Acum, compania a lansat cea mai recentă actualizare de securitate și pentru mid-rangerul Samsung Galaxy A53. Lansarea a început în mai multe țări din America Latină. Compania ar trebui să extindă lansarea pe alte piețe în următoarea perioadă.

În momentul scrierii acestui articol, actualizarea din iulie pentru Galaxy A53 este disponibilă pentru utilizatorii din Bolivia și Panama. Potrivit AndroidHeadlines, actualizarea are versiunea de firmware A536EXXS7CWF6. Samsung ar trebui să lanseze actualizarea în mai multe țări din regiune în curând, urmată de o lansare mai largă la nivel global.

Galaxy A53 va primi actualizări de securitate până în 2027

Telefonul premium de gamă medie nu primește nimic nou în afară de cele mai recente remedieri de securitate. Momentan nici Google și nici Samsung nu au publicat încă detalii despre noul patch de securitate. Cel mai probabil în această săptămână vom afla ce rezolvă noua actualizare pentru dispozitivele Galaxy. Ca de obicei, ar trebui să primim zeci de remedieri de vulnerabilități, inclusiv unele critice.

Majoritatea acestora ar trebui să fie remedieri ale sistemului de operare Android, Samsung remediind probleme specifice dispozitivelor Galaxy. Rețineți că nu toate dispozitivele Galaxy sunt afectate de toate aceste probleme. Dar fiecare model este vulnerabil la cel puțin unul dintre ele. Prin urmare, este important să instalați cele mai recente corecții de securitate imediat ce sunt lansate.

Pe smartphone-uri, tablete și alte dispozitive, o actualizare OTA (over-the-air) este o actualizare a firmware-ului sau a sistemului de operare descărcată de dispozitiv prin internet. Actualizările OTA sunt lansate de producătorii de dispozitive sau operatorii wireless.

Dispozitivul dvs. Galaxy va primi o notificare când o nouă actualizare OTA este disponibilă pentru el. Puteți atinge notificarea și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala actualizarea. Alternativ, puteți naviga la Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați pentru a verifica manual actualizările. Deoarece actualizările sunt de obicei lansate în loturi, ele nu ajung pentru toți utilizatorii eligibili în același timp.

Samsung Galaxy A53 este telefonul de gamă medie premium al companiei lansat 2022. A debutat cu Android 12 din cutie și a primit deja Android 13. Android 14 ar putea ajunge pe acest telefon la sfârșitul acestui an. Dispozitivul va primi Android 15 și Android 16 și actualizări de securitate cel puțin până în martie 2027. Cu toate acestea, frecvența acestor actualizări va scădea în timp.