Actualizare One UI 3.0 bazată pe Android 11 pentru seria Galaxy S20

1191
Sursa Foto: via SamMobile.com

La doar câteva ore după ce și-a anunțat cele mai noi smartphone-uri, tablete și dispozitive purtabile, Samsung a anunțat că a deschis înregistrări pentru accesarea versiunii beta One UI 3.0 pentru seria Galaxy S20. Noua actualizare software se bazează pe Android 11 și va fi disponibilă dezvoltatorilor parteneri.

Actualizarea One UI 3.0 se află în faza pre-beta, iar pentru a accesa aceasta va fi necesară o aplicație aprobată de la Samsung. Aceasta înseamnă că majoritatea utilizatorilor nu vor putea să o instaleze pe Galaxy S20, Galaxy S20+ sau Galaxy S20 Ultra. Deocamdată, programul beta One UI 3.0 pentru dezvoltatori este disponibil doar în Coreea de Sud și SUA. La o dată ulterioară, Samsung va lansa o versiune beta publică a software-ului și pentru alți utilizatori. Va fi disponibilă pentru utilizatorii înregistrați din China, Germania, India, Polonia și Marea Britanie.

Variantele 5G și LTE din seria Galaxy S20 compatibile cu One UI 3.0

Atât variantele LTE cât și cele 5G ale smartphone-urilor din seria Galaxy S20 sunt compatibile cu actualizarea One UI 3.0. Samsung a inclus, de asemenea, variantele deblocate, precum și cele de la Sprint și T-Mobile ale seriei S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra în programul beta pentru dezvoltatori. În Coreea, compania acceptă doar variante deblocate de la operatorii de telefonie mobilă KT, LGU+ și SKT, potrivit SamMobile. În România nu va fi disponibil acest program beta.

Pentru a se asigura că aplicațiile esențiale funcționează corect, Samsung testează aplicațiile în program beta înainte ca versiunea finală a One UI 3.0 să fie lansată pe smartphone-urile din seria Galaxy S20. Compania nu a dezvăluit încă nicio caracteristică One UI 3.0 sau despre design-ul UI.

Sprint Corporation a fost o companie americană de telecomunicații. Acum este un brand al T-Mobile SUA (de la 1 aprilie 2020), pentru servicii wireless și internet. A fost al patrulea operator de rețea mobilă din Statele Unite și a servit 54,3 milioane de clienți la 30 iunie 2019.

Samsung și-a îmbunătățit imens sistemul de actualizare a software-ului în ultimul an. Au fost cazuri în care chiar a depășit pe Google, lansând patch-uri de securitate mai devreme. În cadrul evenimentului Galaxy Unpacked 2020 de ieri, Samsung a făcut și un anunț foarte important. Gigantul sud-coreean a anunțat un angajament de trece la trei actualizări importante de software. Inițial acest lucru va fi pentru dispozitivele sale din seria Galaxy S, Galaxy Note și seria Galaxy Z. Este un lucru cerut de utilizatori de mai mult timp.