Actualizarea din august 2022 lansată pentru Samsung Galaxy A42 5G

242
Actualizarea din august Samsung Galaxy A42 5G
Sursă foto: gamingsym

Samsung și-a lansat deja cel mai recent patch de securitate pentru diverse telefoane inteligente Galaxy din seria Galaxy Note, Galaxy S și Galaxy Z. Compania a început să lanseze actualizarea pentru dispozitivele din seria Galaxy A de gamă medie, chiar dacă unele au primit-o deja. Unul dintre acestea primește acum actualizarea de securitate din august, este vorba despre Samsung Galaxy A42 5G.

Galaxy A42 5G primește actualizarea din august 2022 cu versiunea de firmware A426BXXU3DVG3. Aceasta are o mărime de 5,87GB, destul de mare, pentru că pe lângă patch-ul de securitate telefonul primește și unele îmbunătățiri. Totuși, nu ne așteptăm la nicio caracteristică majoră nouă.

Actualizarea din august pentru Samsung Galaxy A42 5G disponibilă și în România

În prezent actualizarea din august pentru Galaxy A42 5G este disponibilă în anumite țări asiatice și europene, potrivit Gamingsym. Actualizarea este disponibilă și în România, dar va trece puțin timp până ajunge la toți utilizatorii. Primele telefoane care vor primi actualizarea sunt cele neblocate în rețelele mobile. Alte țări care primesc actualizarea sunt Australia, Bulgaria, Franța, Luxemburg, Malaezia, Polonia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Elveția și Filipine, printre altele.

Patch-ul de securitate din august 2022 aduce remedieri pentru zeci de vulnerabilități legate de confidențialitate și securitate. Sunt rezolvate probleme legate de Samsung DeX, Samsung Knox, scurgeri de adrese MAC prin Bluetooth și Wi-Fi și un control necorespunzător al accesului.

Bluetooth a fost dezvoltat, ca înlocuitor de cablu, în 1994 de Jaap Haartsen și Mattisson Sven, care lucrau pentru Ericsson în Lund, Suedia. Bluetooth a funcționat initial pe distanțe sub un metro, ajungând azi la o rază de peste 100 de metri.

Galaxy A42 5G a fost lansat în septembrie 2020 cu disponibilitate pe piață din luna noiembrie. Este urmașul lui Samsung Galaxy A41 lansat în martie același an. Galaxy A42 5G a fost lansat cu Android 10 și interfața Samsung One UI 2.5. Smartphone-ul a primit actualizarea la Android 11 și One UI 3.0 la începutul anului 2021. La începutul anului a fost actualizat la Android 12 și One UI 4.0. Nu va mai primi o altă actualizare majoră de Android, Samsung a promis doar două upgrade-uri Android pentru Galaxy A42 5G.

Dacă utilizați un Galaxy A42 5G actualizarea ar trebui să ajungă în orice moment în țările sus menționate. Atenție la o notificare care vă solicită să descărcați actualizarea. De asemenea, puteți verifica manual actualizarea din Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.