Actualizarea la Android 14 și One UI 6.0 lansată pentru Galaxy A52 5G

232
Samsung Galaxy A52 5G
Sursă foto: gsmarena

Din seria Galaxy A52 fac parte trei telefoane: Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Galaxy A52s. Recent actualizarea la Android 14 și One UI 6.0 pentru Galaxy A52s a fost lansată în mai multe regiuni. Acum, utilizatorii de smartphone-uri Samsung Galaxy A52 5G au început să primească actualizarea One UI 6.0 bazată pe Android 14 în Europa. Actualizarea este disponibilă deja și poate fi descărcată și instalată și în România.

Cea mai recentă actualizare pentru Galaxy A52 5G are versiunile de firmware A526BXXU5FWL1 / A526BOXM5FWL1 / A526BXXU5FWL1. Actualizarea aduce un pachet de noi funcții și îmbunătățiri pentru a oferi o experiență de nivel următor, potrivit SammyFans. Dimensiunea pachetului de actualizare este de aproximativ 2,2GB. Dimensiunea mare a fișierului se datorează cantității de modificări pe care această actualizare le aduce la acest telefon. La urma urmei, vorbim despre o actualizare majoră a sistemului de operare Android. Cel mai probabil noua actualizare va fi lansată în curând și în alte regiuni. Ca de obicei, actualizarea va fi lansată în perioada următoare și pentru modelul Galaxy A52 obișnuit.

Interfața Samsung One UI 6.0 bazată pe Android 14 este acum mai rafinată și mai ușor de utilizat. Vine cu opțiuni de confidențialitate și securitate îmbunătățite, widget-uri și notificări reproiectate, performanță îmbunătățită și durata de viață a bateriei și multe altele. Acest software instalează corecția de securitate din decembrie 2023 și actualizează mai multe aplicații stoc la cea mai recentă versiune.

Android 14 este ultima actualizare a versiunii Android pentru Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Samsung Galaxy A52s. Cu Android 14, dispozitivul a primit trei upgrade majore ale sistemului de operare Android. Sunt puține șanse ca Galaxy A52 să primească Android 15. Totuși, este posibil ca cele trei telefoane să primească și interfața Samsung One UI 6.1 anul viitor. Apoi Samsung nu mai lansa actualizări majore ale sistemului de operare pentru cele trei telefoane.

Android 15 se va numi Vanilla Ice Cream. Viitorul sistem de operare Android de la Google este de așteptat să fie anunțat oficial în februarie 2024. Ar trebui să fie gata pentru a fi livrat pe telefoane cândva în toamna lui 2024.

Actualizarea este lansată treptat în țările din Europa, inclusiv în România, așa că poate dura câteva ore sau zile pentru a ajunge la toate modelele. Dacă utilizați un smartphone Galaxy A52 5G veți primi o notificare că noul software este disponibil. În același timp puteți verifica dacă actualizarea a sosit prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.

Deoarece aceasta este o actualizare majoră cu multe modificări, Galaxy A52 52 va avea nevoie de timp pentru a se reoptimiza. Prin urmare, este posibil ca dispozitivul dvs. să consume mai multă energie în orele de după upgrade.