Actualizarea lui Galaxy S8 cu Oreo suspendată de Samsung

1362

Samsung a lansat update-ul mult așteptat Android 8.0 Oreo pentru Galaxy S8 și Galaxy S8+ săptămâna trecută. Așa cum a promis Samsung, actualizarea a fost lansată pentru prima dată celor care au fost înscriși în programul de testare beta înainte de a fi lansată la dispozitivele non-beta la începutul acestei săptămâni. Actualizarea a fost făcută doar pe câteva piețe, însă într-o schimbare neașteptată, Samsung a oprit lansarea actualizării lui Galaxy S8 cu Android 8.0 Oreo.

Samsung a lansat actualizarea lui Galaxy S8 cu Android 8.0 Oreo cu câteva zile în urmă pentru dispozitivele non-beta pe piețe precum Turcia, Norvegia, Emiratele Arabe Unite, India, Belgia, Germania, Franța, Polonia și altele. Compania a spus că va lansa actualizarea în continuare pe mai multe piețe săptămâna aceasta.

Cu toate acestea astăzi Samsung a oprit această actualizare! Fișierele firmware G950 / G955-FXXU1CRAP Android 8.0 Oreo pentru aceste telefoane nu mai sunt disponibile pentru descărcare de pe serverele Samsung.

Nu va fi o problemă pentru cei care și-au actualizat deja dispozitivele Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ cu Android 8.0 Oreo. Ei pot continua să folosească Android Oreo pe telefoanele lor în mod normal, deoarece acest lucru – oprirea actualizării, nu îi afectează.

Conform site-ului SamMobile, care a primit informația de la o sursă apropiată firmei Samsung, se pare că Samsung lucrează la o nouă versiune de firmware pentru Galaxy S8 cu Android 8.0 Oreo. Nu se știe când va sosi noua versiune de firmware.

Firmware, este un termen ce denotă programe speciale, de mici dimensiuni, care asigură comanda și controlul unor aparate și dispozitive inteligente cum ar fi: camere foto digitale, calculatoare, CD-playere, telefoane mobile, etc. Firmware-ul are o memorie mică și este specializat exclusiv pentru aparatul în care este înglobat.

Motivul din spatele opririi lansării este neclar în acest moment. Este posibil ca Samsung să fi identificat o problemă pe care nu a detectat-o în timpul programului beta și nici înainte de a începe această actualizare la scară mare.

Samsung Electronics nu a comunicat absolut nimic momentan legat de acest subiect.

SURSĂSamMobile