Actualizări BlueBorne pentru Galaxy Note 4, Galaxy J3, Galaxy S5 Plus și Tab S3

1195

Samsung lansează o actualizare pentru a consolida vulnerabilitatea BlueBorne, pe dispozitivele sale, compania Samsung a lansat actualizarea pentru Galaxy Note 4, Galaxy J3 (2017), Galaxy S5 Plus și Galaxy Tab S3, după o serie de alte dispozitive care au fost actualizate la începutul acestei luni.

Vulnerabilitatea BlueBorne influențează dispozitivele Android, iOS, Windows și Linux care au Bluetooth activat. Această vulnerabilitate a fost numită BlueBorne, Cu „Blue” de la Bluetooth  deoarece vizează dispozitivele care sunt conectate prin Bluetooth.

Samsung continuă să corecteze această vulnerabilitate de securitate pe dispozitivele sale și a lansat zilele trecute o actualizate pentru a proteja telefoane ca Galaxy S8, Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S5, Galaxy A5 (2016) și multe altele, care au primit deja soluția.

Vulnerabilitatea BlueBorne afectează nenumărate smartphone-uri Android. Permite hackerilor să preia complet dispozitivul țintă chiar și atunci când dispozitivul nu este asociat cu dispozitivul hackerului sau nu este setat la modul descoperit.

Actualizare BlueBorne pentru Galaxy Note 4 a fost lansată cu versiunea de firmware N910FXXS1DQI5. Aceasta nu schimbă sistemul de operare a dispozitivului care este Android 6.0.1, dar și primește patch-ul de securitate din luna august 2017.

Primul dispozitiv din seria Samsung Galaxy J din acest an care va primi un plasture pentru BlueBorne este Galaxy J3 (2017). Samsung a lansat versiunea firmware J330FNXXS1AQI1 pentru acest dispozitiv. De asemenea, primește patch-urile de securitate din august 2017.

Nu numai telefoanele sunt vulnerabile la acest BlueBorne, dar și tabletele au o conexiune Bluetooth.

Samsung a lansat de asemenea o actualizare de firmware și pentru Samsung Galaxy Tab S3, pentru această vulnerabilitate. Tableta a primit anterior patch-ul (actualizarea) de securitate din iunie, deci un salt la patch-ul august este un upgrade binevenit.

Nu în ultimul rând, Samsung Galaxy S5 Plus a primit o injecțe de imunizare cu versiunea de firmware G901FXXS1CQI4 și deasemenea și patch-ul din august. Anterior Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie iar protecția BlueBorne pentru Galaxy S5 este disponibilă și ea.

Avem aici, nu știm dacă sunt chiar în ordinea primirii acestei protecți pentru vulnerabilitatea BlueBorne, dispozitivele care sunt deja sigure la vulnerabilitatea BlueBorne:

  • Samsung Galaxy S8 și S8+.
  • Galaxy Note 8.
  • Samsung Galaxy S7 și S7 Edge.
  • Galaxy S5 și S5 Plus.
  • Samsung Galaxy A3 și A5 (2017), Galaxy A3 și A5 (2016).
  • Galaxy J3 (2017).
  • Samsung Galaxy Tab S3.

Pentru moment, cea mai notabilă absență din linie este Samsung Galaxy S6 cu variantele sale.

Au fost lansate mai multe actualizări, pe care le putem rezuma ca fiind pentru a ne salva și proteja.

Din surse sigure compania Samsung va lansa această soluție de protecție și pentru alte telefoane în zilele următoare.

VIASamMobile
SURSĂGalaxyClub