AI în telefoane are nevoie de peste 16 GB de RAM pentru a profita de ea

270
AI in telefoane are nevoie de cel putin 16 GB de RAM
Sursa foto: via phonandroid.com

Dacă 2023 a fost anul popularizării AI, 2024 va fi anul în care va fi integrat în smartphone-urile Android și iOS. Dar nu toată lumea va avea dreptul la ea, deoarece această nouă tehnologie este foarte solicitantă din punct de vedere hardware. Artificial Intelligence (AI) într-un smartphone va avea nevoie de multă memorie RAM pentru a-și arăta tot potențialul.

O informație publicată de Macquarie Group, via PhonAndroid, susține spune că memoria RAM actuală a smartphone-urilor Android va fi probabil insuficientă pentru a exploata pe deplin capacitățile AI generative care vor fi implementate în cipurile viitoarelor smartphone-uri. Chiar și cu progresele înregistrate în miniaturizarea componentelor, cipurile la fel de puternice precum Snapdragon 8 Gen 3 sau MediaTek Dimensity 9300 sau Samsung Exynos 2400 își vor putea dezvălui întregul potențial doar cu un adaos semnificativ de RAM.

Într-un tweet publicat pe X / ex Twitter, Ravegnus spune că AI are nevoie de aproximativ de 12 GB de RAM pentru a genera imagini pe un smartphone și până la 20 GB de RAM, pentru a vă bucura de funcționalitățile asistentului inteligent.

RAM Random Access Memory sau Memoria cu acces aleator. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie care poate fi accesată aleator. Oferă acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare.

Revegnus adaugă: „Se apropie era în care RAM de mare capacitate devine esențială pentru smartphone-uri.” Dacă anumite telefoane Samsung Galaxy S, Xiaomi 13 T Pro sau chiar ROG Phone 6 de la Asus sunt disponibile în versiuni cu 16 GB RAM, aceste dispozitive sunt o excepție. Chiar și Apple iPhone 15 Pro Max, cel mai bun Apple în prezent, are doar 8 GB RAM. Iată ce a postat Revegnus pe X:

  • Smartphone-ul curent tipic este echipat cu aproximativ 8 GB de RAM.
  • Dispozitivele AI de pe dispozitiv cu capabilități de generare de imagini necesită aproximativ 12 GB de RAM.
  • Dispozitivele cu funcții de asistent digital AI au nevoie de aproximativ 20 GB de RAM.
  • Se apropie era RAM de mare capacitate, care devine esențială pentru smartphone-uri. Nu ar trebui să ne mai mulțumim cu 16 GB de RAM.

​Smartphone-urile cu cel puțin 16 GB de RAM vor deveni norma în 2024? Ne știm dacă se va întâmpla acest lucru, dar nu credem. Dacă producătorii, inclusiv Samsung, vor dubla sau tripla cantitatea de RAM din dispozitive pentru a putea profita de AI, cumpărătorul este cel care va trebui să plătească factura. Prin urmare, aproape sigur că distincția dintre smartphone-urile entry-level și altele se va face la nivelul integrării AI.