Actualizarea Always On Display aduce GIF pentru Galaxy S8 și Note 8

3277
Galaxy S9 și Galaxy S9+ sunt cele mai recente telefoane de ultimă generație ale companiei Samsung, acum o funcționalitate ce se găsește pe acestea, Always On Display cu GIF, va fi și pe Galaxy S8 și Note 8. Nu este deloc surprinzător că aceste dispozitive vin cu noi funcționalități care nu sunt prezente pe telefoanele lansate de firma sud-coreeană în anul 2017. De asemenea, nu este surprinzător faptul că Samsung lucrează la aducerea unor astfel de funcționalități la dispozitivele mai vechi, prin intermediul actualizărilor. Acum, o astfel de caracteristică aflată pe Galaxy S9, se îndreaptă spre Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8. Samsung a lansat o actualizare pentru Always On Display (AOD) care adaugă suport pentru utilizarea fișierelor GIF pe Galaxy S8 și Note 8 (deși aceste dispozitive trebuie să ruleze Android 8.0 Oreo). Always On Display a susținut întotdeauna fișiere GIF pe Galaxy S8 și Note 8, pentru stilul unic ce vă permite să vedeți imagini când AOD este activ, dar GIF-urile puteau să funcționeze ca imagini statice. Aceasta se schimbă odată cu ultima actualizare a AOD, astfel încât proprietarii de Galaxy S8 și Note 8 pot vedea GIF-urile lor preferate atunci când telefonul este în așteptare. Există chiar și câteva animații GIF preîncărcate pe care le puteți alege. Animația GIF rulează o singură dată după ce blochezi telefonul și apoi se transformă într-o imagine statică. Este fără îndoială o limitare pusă în practică pentru a reduce consumul bateriei. Dar puteți cu o dublă atingere să redați animația și să o revedeți de fiecare dată când blocați telefonul și îl lăsați deoparte.

Always On Display este o caracteristică a ecranelor Super AMOLED disponibilă pe anumite smartphone-uri Samsung. A fost introdusă cu Samsung Galaxy S7 în 2016. Această tehnologie a fost introdusă pentru prima dată de Nokia în 2009 pe modelul N86. Funcția Always On Display consumă aproximativ 3% energie.

Pentru a obține actualizarea Always On Display, deschideți magazinul Galaxy Apps de pe telefon, atingeți butonul cu trei puncte din partea dreaptă sus, selectați My Apps, apoi selectați Update. Găsiți și atingeți Always On Display din listă și apăsați pe butonul de actualizare. Odată ce ați actualizat, va trebui să selectați stilul ceasului care afișează imagini pe ecran. Consultați pașii de mai jos pentru a vedea cum puteți face acest lucru. Cum se utilizează un GIF pe Always On Display? Pasul 1: Mai întâi, intrați în meniul Setări, Blocare și securitate la Always On Display și selectați opțiunea Ceas sau Acasă și ceas, în secțiunea Content to show. Pasul 2: Apoi, reveniți la ecranul de blocare și meniul de securitate și selectați Ceas și FaceWidgets. Pasul 3: Apăsați Stilul ceasului pentru a vedea lista stilurilor de ceas disponibile. Pasul 4: Derulați la stânga și atingeți stilul ceasului prezentat în imaginea de mai jos. Pasul 5: Acum, puteți selecta un GIF din galerie sau puteți alege unul dintre opțiunile preîncărcate. Pentru a selecta din galerie, atingeți semnul + și alegeți unul dintre fișierele GIF salvate. Pentru a utiliza un GIF preinstalat, atingeți butonul Adăugați GIF din partea de jos și alegeți opțiunile pe care le vedeți. Pasul 6: Odată ce ați selectat fișierul GIF, atingeți butonul Aplicare din partea dreaptă sus. Acum ar trebui să vedeți animația GIF de fiecare dată când opriți ecranul și apare pe ecranul Always On Display. După cum am menționat mai devreme, GIF se va reda o singură dată de fiecare dată când închideți telefonul, dar puteți să apăsați de două ori imaginea pentru a relua animația. Telefonul cu funcție Always On Display păstrează o porțiune limitată a ecranului în modul Sleep. Un AOD arată ora, data și starea bateriei în mod prestabilit, dar poate fi configurat să afișeze diferite tipuri de notificări și screensavere.
SURSĂSamMobile