Cu Android 10 aveți funcția „Parental Control” pe telefoanele Galaxy

1226
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Una dintre funcțiile pe care Samsung le aduce cu Android 10 pe telefoanele Galaxy este „Parental Control”. Este excelentă pentru părinți și se pare că mai mulți utilizatori de smartphone-uri Samsung Galaxy au cerut acest lucru. Samsung apleacă urechea de foarte multe ori la doleanțele utilizatorilor. Controlul parental face parte din funcția de asistență digitală deja existentă și face posibilă, să zicem așa, spionarea copiilor. Sigur înțelegeți de ce este vorba!

Dacă aveți copii, cunoașteți problema și dilema în care se găsesc părinții: nu doriți să le refuzați dorința de a avea un smartphone. Dar, navigarea pe un smartphone oferă infinite posibilități și sunt lucruri la care nu vreți ca minorii să aibă acces. Copii pot avea acces la lumea largă de pe un smartphone dar, în limite rezonabile.

Parental Control ca standard cu Android 10 și One UI 2.0 pe telefoanele Galaxy

Sigur că există tot felul de aplicații care vă permit să controlați utilizarea telefonului de către urmașii dvs. Dar cu noul sistem de operare Android 10, funcția este încorporată ca standard în versiunea 2.0 a interfeței One UI a Samsung.

Asta înseamnă că puteți restricționa și verifica direct utilizarea telefonului de către copiilor dvs. O singură condiție este necesară: Actualizarea cu Android 10 însoțită de interfața Samsung One UI 2.0. Desigur, nu sunt mulți copii ce se plimbă în buzunar cu un Samsung Galaxy S10 sau Galaxy Note 10 care au primit deja acest upgrade. Sunt totuși mai mulți decât vă închipuiți! Dar, deoarece multe modele din gama medie vor primi și ele în curând Android 10 și One UI 2.0, ca părinte sigur sunteți conștient de acest lucru.

Digital Wellbeing – bunăstarea/sănătatea digitală este un termen folosit de profesioniștii din domeniul sănătății, de cercetătorii și producătorii de dispozitive. Este folosit pentru a descrie felul în care oamenii interacționează cu tehnologia, pentru a sprijini sănătatea mentală/fizică într-un mod măsurabil.

Oricum cu Android 10 prin intermediul  setărilor pentru „Digital Wellbeing – Bunăstarea Digitală” veți găsi acest lucru. În meniul respectiv, veți găsi mai întâi vechile și noile opțiuni de „Bunăstare digitală” pentru a monitoriza modul de utilizare al smartphone-ului. În partea de jos este și opțiunea Parental Control. Atinge opțiunea și vei observa: Controlul Parental este de fapt doar o parte din Google Family Link.

Copilul poate fi atenționat dacă nu își face temele sau se află unde nu ar trebui!

Și acum este clar cum funcționează totul. Ca părinte, instalați aplicația Family Link ( gratuită în Play Store). De asemenea, parcurgeți pașii asociați pe telefonul copilului dvs. În mod ideal, treceți prin procesul de configurare cu copilul. Puteți face apoi acorduri împreună cu privire la utilizarea telefonului și să-l convertiți direct în setările corespunzătoare. De asemenea, nu uitați să-i reamintiți copilului că, ca părinte, este întotdeauna sub control. Astfel încât să îl puteți atenționa întotdeauna dacă nu vrea să-și facă temele 😉. În plus: puteți utiliza funcția Parental Control pentru a urmări unde este exact copilul dvs. – sau cel puțin telefonul său.

După cum am menționat: pentru a utiliza  funcția Parental Control încorporată, dispozitivul Galaxy trebuie să fie actualizat la Android 10. Dacă doriți să începeți acest lucru înainte de actualizare, instalați  Family Link manual pe telefonul copilului dvs.