Android 12 aduce pictograme care se colorează cu imaginea de fundal

904
Android 12 aduce pictograme care se coloreaza cu imaginea de fundal
Sursa Foto: galaxyclub.nl

În prezent, nu puteți instala oficial actualizarea Android 12 pe niciun telefon Samsung. Din fericire, programul beta pentru seria Galaxy S21 este în desfășurare, această serie este prima care va primi On UI 4.0 bazat pe Android 12.

Pe dispozitivele din acest program vă puteți juca deja cu interfața Samsung One UI 4.0. Prin acest program aflăm tot mai multe despre ce să ne așteptăm odată ce actualizarea devine disponibilă pe scară largă. Android 12 va aduce în curând un nou gadget de design în Galaxy. Este vorba despre pictograme care se colorează în funcție de imaginea de fundal. Sună grozav, deși în practică par mai puțin colorate decât ați crede la prima vedere.

Cu ceva timp în urmă am scris despre noua caracteristică din Android 12 – Color Theme. Conform GalaxyClub, acest lucru asigură că nuanțele de culoare ale interfeței pot fi adaptate la imaginea de fundal pe care ați setat-o.

Cu Android 12 pictogramele se adaptează la culoarea fundalului

Cu această opțiune, pictogramele funcțiilor și aplicațiilor care sunt standard pe telefonul dvs. primesc și o culoare care se potrivește cu imaginea de fundal. Acest lucru face ca ideea Temei de culoare să apară în și mai multe locuri în interfața One UI 4. Astfel alegeți un fundal diferit și întreaga interfață se va schimba odată cu acesta.

Sistemul de Android avea în luna mai 2021 peste trei miliarde de utilizatori activi lunar, cel mai mare număr decât orice alt sistem de operare. În ianuarie 2021, Google Play Store oferea spre descărcare peste 3 milioane de aplicații.

Funcția Color Theme este una dintre cele mai bune îmbunătățiri din Android 12 în opinia noastră, dar, cel puțin momentan, adaptarea culorilor aplicațiilor la culoarea fundalului nu este prea reușită. Doar pictogramele standard pe telefonul tău își schimbă momentan culoarea. Astfel numărul de pictograme colorate este destul de scăzut. Nici măcar pictogramele aplicațiilor Samsung care nu sunt standard pe dispozitivul dvs. nu beneficiază de acest lucru.

În cele din urmă, rezultatul este că pur și simplu aveți o mulțime de pictograme într-o anumită culoare. Dar aspectul general în această privință rămâne aproape la fel de colorat ca înainte – cu ceva mai mult decât o culoare care se potrivește cu fundalul tău. Sigur că până la lansare se mai pot face multe reglări și ajustări pentru Color Theme.

Programul Android 12 și One UI 4.0 rulează în prezent în beta 3. Utilizatorii din România nu pot participa la acest program. Ne așteptăm la lansarea pe scară largă a upgrade-ului la Galaxy S21 în Europa la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Apoi, în săptămânile și lunile următoare, tot mai multe telefoane și tablete Galaxy primesc acest upgrade.