Android 13 aduce Bluetooth LE Audio și alte modificări majore

472
Android 13 aduce Bluetooth LE Audio si alte modificari majore
Sursa Foto: androidauthority.com

Android 12 se lansează încet pe diferite smartphone-uri, iar versiunea beta Android 12L pentru telefoane pliabile este disponibilă înainte de lansarea oficială la începutul anului 2022. Cu toate acestea, Google lucrează deja la următoarea actualizare mare a sistemului de operare mobil, Android 13. Dar, apar deja primele informații despre Android 13 care dezvăluie posibile funcții noi în sistemul de operare.

Deși nimic nu a fost confirmat de Google aceste informații par foarte credibile. Caracteristicile includ suport pentru Bluetooth LE Audio și o modalitate de a schimba limbile în fiecare aplicație Android. Conform AndroidAuthority, leakerul Mishaal Rahman a postat pe Twitter dovezi că Android 13 va suporta Bluetooth LE Audio. Codecul a fost lansat oficial în septembrie anul acesta. Bluetooth LE Audio ar trebui să ofere sunet de calitate superioară pe dispozitive mai mici și cu putere redusă.

Android 13 aduce suport pentru Bluetooth LE Audio

În plus, XDA-Developers a postat dovezi ale altor funcții Android 13. Acestea includ o nouă permisiune de rulare pentru notificări care le poate permite utilizatorilor viitorului sistem de operare să dezactiveze notificările pentru anumite aplicații. Dacă este exact, acest lucru ar putea contribui în mare măsură la eliminarea tonelor de notificări pe care utilizatorii de telefoane Android le primesc în fiecare zi.

Articolul vorbește și despre o nouă funcție numită „TARE” (The Android Resource Economy). Aceasta ar putea ajuta aplicațiile să utilizeze mai bine resursele bateriei. Actualizarea sistemului de operare ar putea oferi și modalități de a schimba aspectul ecranului de blocare. Aceeași sursă pare să confirme informații anterioare că Android 13 ar putea accepta schimbarea limbilor în fiecare aplicație Android. Această nouă funcție nouă funcție are numele de cod „Panlingual”. Dacă este implementată în versiunea finală, va activa setările de limbă pentru fiecare aplicație și va permite utilizatorilor multilingvi să seteze diferite limbi pentru diferite aplicații fără a fi nevoie să schimbe limba sistemului.

7.139 de limbi sunt vorbite în lume astăzi! Doar 23 de limbi reprezintă mai mult de jumătate din populația lumii. Aproximativ 40% dintre limbi sunt acum pe cale de dispariție, adesea cu mai puțin de 1.000 de vorbitori rămași.

Este important să rețineți că toate aceste informații despre Android 13 nu au fost confirmate încă de Google. La fel a fost cazul cu sistemul de operare Android 12, dar și cu precedentele versiuni. Este, de asemenea, mai mult decât posibil ca aceste caracteristici să nu ajungă la versiunea finală a sistemului de operare. Ca atare, ar trebui să luați aceste informații cu rezerve până la noi informații sau când Google va lansa oficial Android 13 în 2022.