Actualizarea Android 13 și One UI 5.0 lansată pentru Galaxy A53 în Europa

290
Actualizarea Android 13 pentru Galaxy A53 in Europa
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung Galaxy A53 este cel mai bun smartphone mid-range în acest moment din portofoliul Samsung. În mod deloc surprinzător actualizarea la Android 13 și One UI 5.0 a fost lansată. Chiar dacă a fost programată inițial pentru decembrie actualizarea a venit în această lună. Este prima dată când un telefon din seria A primește un upgrade major pentru Android atât de repede.

Cu ceva timp în urmă, știrea a făcut furori că Samsung ar dori să actualizeze Galaxy A53 la Android 13 înainte de sfârșitul acestui an. Până la urmă, niciodată până acum un telefon din seria Galaxy A nu a primit cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android atât de rapid. Cu toate acestea, nu ne așteptam ca actualizarea lui Galaxy A53 să vină atât de curând.

Ieri actualizarea a fost lansată. Este o actualizare majoră de 2,02 GB la versiunea de firmware A536BXXU4BVJG. Aceasta instalează Android 13, dar mai important: One UI versiunea 5.0, potrivit GalaxyClub. Aceasta cea mai recentă versiune a interfeței Samsung, este cea care conține cele mai multe inovații. Un nou patch de securitate nu va primi Samsung Galaxy A53 cu actualizarea de astăzi – va rămâne pe cel din octombrie.

Samsung Galaxy A53 primește Android 13 și One UI 5.0

Cu One UI 5, tot felul de funcții noi și îmbunătățite vin pe Galaxy A53. Cel mai notabil este probabil ecranul de blocare reproiectat. Acum puteți ajusta mai multe elemente după propriul gust. De asemenea, nou, și probabil mai important, este meniul Securitate și confidențialitate. Acolo puteți verifica dintr-o privire tot felul de aspecte de securitate ale telefonului dvs. Mai mult, ai la îndemână cele mai importante opțiuni de confidențialitate. De asemenea, nou este modul de întreținere, iar noua caracteristică Moduri este de fapt Bixby Routines într-o formă mult mai accesibilă. Modul de afișare pop-up este acceptat și pe A53 cu Android 13.

În „Moduri” puteți comuta instantaneu între diferite moduri de utilizare a telefonului. În mod implicit, există cinci: Sleep, Drive, Exercițiu, Relaxare și Muncă. Dar vă puteți crea propriile moduri sau puteți configura rutine mai complexe.

În plus, designul unor pictograme este un pic ajustat. Și funcția Paletă de culori este îmbunătățită în One UI 5 cu mai multe opțiuni de culoare și mai multe pictograme care colorează cu propriile setări de culoare. A53 primește și widgetul Sugestii inteligente, care oferă opțiuni și aplicații care se potrivesc cu propriile modele de utilizare. Și apoi există opțiunea de a copia și lipi textul de pe fotografii și imagini direct – de exemplu într-o conversație sau e-mail WhatsApp – în Galerie. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între Galaxy A53 și Xiaomi12 Lite!

Instalarea actualizării și consumul de baterie

Upgrade-ul Android 13 este o actualizare destul de mare, care schimbă mult software-ul la Samsung Galaxy A53. Este nevoie de ceva timp pentru ca acest lucru să fie complet procesat complet de telefon și, mai important: este nevoie de ceva timp pentru ca software-ul să fie optimizat din nou. În primele ore sau zile după upgrade, bateria lui A53 se poate descărca mai repede decât de obicei. Acest lucru este normal și va dispărea de la sine, ca să spunem așa – lasă telefonul în pace să-și facă treaba.

Acum puteți descărca direct upgrade-ul major pe telefoanele Galaxy A53 libere de rețea în mai multe țări din Europa. Este disponibilă printre altele în Franța, Olanda, Belgia și UK. În orice moment actualizarea poate fi lansată și în România. Dacă nu doriți să așteptați notificarea automată, puteți verifica manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.