Android 13 și One UI 5.0 ajunge la Samsung Galaxy A71 5G

267
Samsung Galaxy A71 5G Android 13
Sursă foto: GSMArena

Viteza cu care Samsung a lansat actualizarea Android 13 pe smartphone-urile și tabletele sale anul acesta i-a surprins pe multă lume. Și nu a fost o glumă când Samsung a susținut că intenționează să lanseze actualizarea majoră a sistemului de operare Android pentru toate dispozitivele sale Galaxy eligibile înainte de sfârşitul anului 2022. Acum Samsung Galaxy A71 5G este la rând.

Cel mai recent dispozitiv care a primit actualizarea Android 13 și One UI 5.0 este Samsung Galaxy A71 5G. Telefonul de gamă medie din 2020 primește noua actualizare a sistemului de operare Android cu versiunea de firmware A716BXXU6EVL2. În prezent, actualizarea a fost lansată în Emiratele Arabe Unite, potrivit Techtribune.net. Ne așteptăm ca noul software să fie disponibil pe mai multe piețe asiatice și europene în zilele următoare.

Samsung Galaxy A71 5G primește Android 13

Alături de interfața Samsung One UI 5.0, noua actualizare aduce și patch-ul de securitate din decembrie 2022 pe telefon. One UI 5.0 aduce un design UI ușor reîmprospătat cu funcționalitatea extinsă a Color Palette; pictograme dinamice pentru aplicații; widget-uri noi; widget-uri stivuite și comutări de setare mai rapide.

Actualizarea lui Galaxy A71 5G include, de asemenea, versiuni actualizate și îmbunătățite ale tuturor aplicațiilor stoc Samsung. Amintim aici doar Samsung Gallery, Samsung Internet și Samsung Keyboard. S-au îmbunătățit, de asemenea, editorii de imagine și video încorporați. Nu lipsesc nici noi emoji-uri AR, perechi de emoji și kaomoji.

Kaomoji este un stil popular de emoticon japonez format din caractere japoneze și semne de punctuație gramaticală, folosite pentru a exprima emoțiile în mesajele text. Spre deosebire de emoticoanele occidentale pun în evidență ochii, mai degrabă decât gura.

Cu noua caracteristică OCR (Recunoaștere optică a caracterelor) integrată în aplicațiile Stock Camera, Galerie și Tastatură, puteți captura text din imagini și din fluxul live al camerei. Actualizarea aduce, de asemenea, noul meniu Dispozitive conectate și o secțiune combinată de securitate și confidențialitate în aplicația Setări.

Galaxy A71 5G a fost lansat în aprilie 2020 cu Android 10 la bord. Telefonul a primit la începutul anului 2021 sistemul de operare Android 11 și interfața Samsung One UI 3.1. În acest an a primit Android 12 și One UI 4.0. Android 13 este ultima actualizare majoră de software pentru acest telefon.

Dimensiunea acestui firmware pentru Samsung Galaxy A71 5G este de 4,95GB. Dacă locuiți în Emiratele Arabe Unite, puteți instala actualizarea One UI 5.0 bazată pe Android 13 pe Galaxy A71 5G, accesând Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.