Android 9.0 Pie este oficial și actualizarea începe astăzi

6934

Noul sistem de operare Android 9.0 P, este Pie și a devenit oficial. Android Pie a fost lansat astăzi pe dispozitivele Pixel, cu două zile înainte ca Samsung să prezinte pe Galaxy Note 9 pe scena din New York. A fost așa cum anticipam, Nota 9 va fi lansat după oficializarea lui Android 9.0 Pie, deși nu a fost la fel și în ceilalți ani când Samsung a lansat un telefon emblematic.

Android 9.0 Pie nu este un upgrade imens la fel cum a fost Android 8.0 Oreo, așa că nu este chiar atât de interesant. Galaxy S9 va fi probabil primul telefon care va gusta din noua plăcintă/tartă – Pie, eventual cu un program beta pentru diferite țări înainte de lansarea actualizării oficiale. Dacă actualizarea Samsung va dura cât durează de obicei sau dacă Samsung va aduce upgrade-ul Android Pie de anul acesta, vom vedea. Sperăm mai ales datorită proiectului Treble. Proiectul Treble este menit să asigure sosirea rapidă a actualizărilor Android

După luni de lansări de programe beta, Android 9 este lansat oficial de astăzi. Și numele lui este Pie. Așa cum se întâmplă de obicei, această versiune de Android 9 Pie vine cu aproximativ două luni înainte de lansarea preconizată a liniei de telefoane Google Pixel 3 – ceea ce înseamnă că actualii proprietari de telefoane Pixel obțin exclusiv ultimul software pentru o perioadă îndelungată. Dar având în vedere istoria lansărilor Google, aceasta nu exclude lansarea unei versiuni de 9.1 sau cel puțin 9.0.1, care să coincidă cu lansarea lui Pixel 3 pentru a include noi caracteristici, încă cunoscute, menite să evidențieze noile dispozitive.

Mai multă lume a speculat că Google ar putea merge mai departe cu sistemul său de operare cu numele „Pecan Pie” sau „Pumpkin Pie” – dar nu ne-am așteptat la versiunea generică a numelui – Pie.

Ca o reîmprospătare rapidă, Android Pie include un nou sistem de navigare cu gesturi, acțiuni de aplicații și comenzi rapide în lansator, noi moduri de economisire a bateriei, precum și multe îmbunătățiri personalizate pentru a simplifica experiența software-ului în general.

Google este o companie americană care administrează motorul de căutare cu același nume. A fost fondată în 1998 de către Sergey Brin și Larry Page, cu o investiție de 100.000 $. Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, care desemnează numărul 1 urmat de 100 de zerouri.

Și doar o notă despre acele gesturi: acestea nu sunt activate în mod implicit pe Android 9.0 Pie când dispozitivul este actualizat de la Oreo – va trebui să activați manual navigarea prin gesturi. Viitoarele telefoane Google Pixel vor avea gesturile ca singurul lor sistem de navigare, iar producătorii de telefoane terțe vor alege opțiunea de a utiliza gesturile.

Modelele Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 și Pixel 2 XL vor începe să primească actualizarea Pie începând de astăzi, inclusiv oricine se află în prezent în programul Android Beta. Programul Beta se va termina odată cu lansarea de astăzi.

Google se angajează să continue colaborarea cu partenerii săi, care au furnizat versiuni beta pe telefoanele lor. Telefoanele care au participat la programul beta în ultimele luni, cum ar fi OnePlus 6 și Nokia 7 Plus vor primi Android 9 Pie în scurt timp.

Vom reveni cu programul actualizărilor telefoanelor Samsung cu Android 9.0 Pie.

SURSĂAndroidCentral