Acasă Stiri Sistemul de operare Android One vs Android Go: Care sunt diferențele?

Sistemul de operare Android One vs Android Go: Care sunt diferențele?

În 2014, Google a anunțat Android One, o versiune a sistemului de operare Android proiectată pentru un hardware destinat telefoanelor cu prețuri mici. Acest sistem de operare Android One a permis companiei Google să ofere o gamă variată de telefoane la prețuri accesibile pentru cumpărători, dar totuși să le ofere o experiență premium Android și să poată rula aceleași aplicații precum telefoanele din gamele superioare.

Destinat inițial pentru piețele din țările în curs de dezvoltare, precum India, Android One a fost adoptat foarte repede de către mulți producători de telefoane mobile din întreaga lume.

Dar, mai apoi, în mai 2017, Google a anunțat o altă versiune specială Android, Android Go. Acest sistem de operare Android a fost destinat, de asemenea, pentru hardware-ul telefoanelor cu buget redus. Un număr mare de producători de telefoane mobile au reacționat imediat și au trecut la adoptarea lui Android Go, iar acum avem mai multe smartphone-uri Android Go pe piață.

Dar o întrebare se pune inevitabil despre modul în care sistemul Android Go este diferit de precedentul Android One. Ambele sunt versiuni speciale ale sistemului de operare Google Android, concepute pentru un hardware al telefoanelor mai ieftine.

Hardware-ul este partea fizică a unui sistem informatic, constituită din ansamblul de componente electrice, electronice și mecanice care împreună pot primi, prelucra, stoca și reda informații, spre deosebire de software, care este partea logică – cea care comandă hardware-ul.

Vă oferim o comparație între cele două sisteme Android One și Android Go.

Android One. Atunci când o companie face un „telefon obișnuit” cu sistemul de operare Android, are libertatea de a decide ce hardware să utilizeze. Dar, cu Android One, producătorii de telefoane mobile pierd o parte din această independență. Aici, Google ia decizia finală cu privire la hardware-ul folosit, astfel încât să poată fi sigur că produsul final este un smartphone Android de înaltă calitate, dar ieftin.

Google supraveghează apoi producția de software și se angajează să trimită actualizări și patch-uri de securitate pentru o perioadă de timp convenită, direct la aceste telefoane. Deci, utilizatorii, Android One au parte practic, de o experiență standard Android, cu câteva modificări.

Android Go. Când a fost lansat, Android One era destinat telefoanelor low-end. Dar, de-a lungul anilor, a trecut dincolo de scopul inițial și se află acum în mai multe telefoane de vârf. Deci, Google a trebuit să vină cu Android Go, care să preia locul în care a activat Android One.

Android Go este o versiune simplificată a sistemului de opreare Android 8.0 Oreo. Această versiune este concepută pentru a funcționa pe dispozitive cu memorie RAM de 1GB sau mai puțin și are un număr mult mai mic de aplicații preinstalate. Dispozitivele care rulează pe Android Go vin de asemenea cu versiuni „lite” sau „Go” ale aplicațiilor Google, cum ar fi Maps Go, YouTube Go, Gmail Go și multe altele.

Spre deosebire de Android One, Android Go nu vine direct de la Google. Google oferă software-ului Android Go producătorilor de telefoane și de fiecare dată când Google trimite o actualizare, producătorul telefonului o va trimite mai departe la utilizatorii săi. Aceasta cauzează o oarecare întârziere, ceea ce nu se întâmplă la sistemul de operare Android One.

Telefoanele Android Go pot descărca și instala orice aplicație din Google Play, la fel ca telefoanele Android One și cele cu sistemele clasice Android. Dar, nu există nicio garanție că aplicațiile vor fi difuzate pe acel dispozitiv cu Android Go, deoarece hardware-ul său nu este confirmat de Google. Cu toate acestea, aceste telefoane au o anumită zonă în Magazin Play pentru aplicații optimizate pentru Android Go.

Vă reamintim că Samsung tocmai a lansat primul său smartphone Android Go, Galaxy J2 Core zilele trecute.

Stiri

Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie

Într-un tweet, gigantul tehnologic și-a confirmat planurile de a debuta practic noua „experiență Galaxy” - alături de o imagine care sugerează că...

Samsung este sponsorul oficial al echipei de e-sports a lui David Beckham

Un studiu recent a arătat că veniturile globale din e-sports pot ajunge la 1,1 miliarde USD până la sfârșitul anului. În acest...

Muncitorii de la Samsung Display în prima grevă din istoria companiei

Reprezentanții sindicatului de la Samsung Display Co. au lansat luni prima lor grevă din istoria companiei. Reprezentanții sindicatului nu au reușit să...

Cum să faceți capturi de ecran cu Samsung Galaxy A52

Lansate în această primăvară Samsung Galaxy A52 și Galaxy A52 5G au foarte mare trecere pe piață. Ambele sunt smartphone-uri foarte bine...

Galaxy S20 FE vs Galaxy A72 – Care sunt diferențele?

Gama medie este cea care a făcut din Samsung cea mai mare companie de telefonie din lume. Pare incredibil, dar acest merit...

Galaxy A51 din SUA primește în cele din urmă Android 11 și One UI 3.1

În urmă cu câțiva ani Samsung nu stătea deloc bine cu actualizările pentru smartphone-urile sale și, deși situația s-a îmbunătățit mult, tot...

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...