Android Oreo are 12%, deocamdată Nougat are un gust mai bun

1324

Sistemul de operare mobil Google a fost de mult timp împărțit în numeroase versiunile de software, o adevărată cofetărie. În prezent șase dintre aceste dulciuri au o cotă de piață mai mare. Cel mai recent dintre ele Android Oreo, în conformitate cu ultimele cifre făcute publice de Google, a ajuns la cota de douăsprezece procente. Cea mai folosită versiune în acest moment este Android 7.x Nougat.

Experții Android au observat, probabil că luna trecută, cifrele prezentate cu regularitate de către Google privind actualizate nu au apărut. O explicație a fost că gigantul motorului de căutare cu sediul în Mountain View, California, nu a făcut acest lucru. Acum prin intermediul site-ului german WinFuture vă prezentăm aceste cifre, dar cu unele informații mult mai interesante.

Din infograficul prezentat puteți vedea că Android a crescut începând cu luna mai datorită noului sistem de operare Android 8.0 și 8.1 Oreo. În acel moment cele două variante ale biscuitelui Oreo au adunat 5,7%, în prezent, acest procent este de mai mult decât dublu și anume 12,1%. Versiunea actuală cea mai recentă de Android 8.1 Oreo are două procente.

Cel mai utilizat sistem de operare mobil de la gigantul Google rămâne Android Nougat. Aici avem pe Android 7.0 în prezent la 21,2% și Android 7.1 Nougat care este instalat la 9,6% dintre utilizatorii Android. În total avem astfel 30,8% în luna mai.

Android 6.0, de asemenea, cunoscut sub numele de bezea Marshmallow, a ajuns la 23,5% în prezent, în urmă cu aproximativ două luni, procentul a fost de 25,5%. De asemenea, KitKat (Android 4.4) a pierdut ca procentaj, de la 10,3% a scăzut la 9,1%. Versiunile Jelly Bean (Android 4.1.x, 4.2.x și 4.3) a ajuns la 3,6%, în luna mai încă mai avea un procent de 4,3% în statistici.

Din 2009 Google numește versiunile sistemului de operare cu nume de dulciuri. Android P este ultimul venit în această lume a dulciurilor Google. Cupcake, Donut, Éclair, Ice Cream, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat și Oreo mai sunt pe această listă. Au mai candidat la un loc în cofetăria Google, Nutella și Nut Brittle.

După toate aceste date statistice putem concluziona că procentele sistemului de operare Android 8 Oreo sunt în creștere în principal datorită utilizatorilor care cumpără un nou smartphone. Cu toate acestea, acest procent nu a crescut foarte mult și datorită actualizărilor de firmware de la Android 7.x Nougat la Android la 8.x Oreo.

A se vedea numărul, practic nemodificat, de dispozitive cu sistemul de operare Android 7.x Nougat și Android 8.x Oreo, o parte din vină având și firmele de telefonie mobilă.

SURSĂWinFuture