Android Oreo în 2-3 săptămâni pe toate telefoanele Galaxy S8 și Note 8

1591

Actualizarea cu Android 8.0 Oreo nu a ajuns pe toate telefoanele Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8 în special din cauza telefoanelor vândute libere de rețea. Samsung a anunțat acum pe site-ul său oficial că ultimele telefoane pilot Galaxy S8 și Galaxy Note 8 vor primi actualizarea în două-trei săptămâni. Compania sud-coreeană a lămurit de ce a trebuit să întrerupă ultima actualizare a lui Android Oreo din cauza unei probleme care a provocat repornirea telefoanelor. Samsung a explicat că în timp ce actualizarea este disponibilă pe alte smartphone-uri de când a fost lansată, pe telefoanele libere de rețea a trebuit ca această actualizare să fie testată mult mai riguros decât pentru cele vândute de operatorii de telefonie mobilă.

Suntem conștienți că foarte mulți dintre voi aveți un Samsung Galaxy S8 sau Galaxy S8+ dar și Galaxy Note 8 libere de rețea și vă întrebați de ce acei cu aceleași modele, dar blocate în rețelele de telefonie mobilă, au primit actualizarea cu prioritate. Lucrăm intens cu operatorii noștri, astfel încât toate smartphone-urile Galaxy S8 / Galaxy S8+ și Galaxy Note 8 să aibă actualizarea pe telefoane în maximum două-trei săptămâni„.

Samsung explică de ce a ajuns așa târziu actualizarea pe unele dintre dispozitive: „Motivul este că smartphone-urile deblocate trebuie să treacă printr-un proces de testare mult mai riguros decât smartphone-urile specifice operatorului. Trebuie să ne asigurăm că toate funcțiile noului sistem de operare funcționează indiferent de rețelele acceptate„.

Acum că au trecut mai mult de șase luni de când actualizarea cu noul sistem de operare Oreo este disponibilă pe alte smartphone-uri compatibile, în sfârșit posesorii de unul din cele trei telefoane Samsung, Galaxy S8 / Galaxy S8+ sau Galaxy Note 8 au o informație concretă despre data la care ajunge această actualizare și pe telefoanele lor.

Reamintim că ultimele stele din galaxia Samsung, Galaxy S9 și Galaxy S9+, lansate la începutul acestui an, au venit cu Android 8.0 Oreo la bord.

Rămâne de văzut dacă asemenea întârzieri vor fi observate și în continuare cu următoarea actualizare Android 9.0 P pe smartphone-urile compatibile.

Android 9.0 P – va fi denumirea următorului sistem de operare Google. Există deja zvonuri că numele ar putea fi Android Pie, Android Pecan Pie sau Android Pumpkin Pie. Trebuie să fie neapărat ceva dulce! Sperăm ca Google să nu facă diabet de atâtea dulciuri!

Versiunea cea mai răspândită la ora actuală, rămâne Android 6.0 Marshmallow. Aceasta era instalată în august 2017, pe aproximativ 33% dintre dispozitivele cu Android.

SURSĂPhonAndroid