Angajați Samsung cu smartwatch-uri cu sistemul de operare Wear!

1016

În ultimul timp, am scris și noi pe iLoveSamsung, au fost tot felul de informații că Samsung își schimbă software-ul Tizen pe smartwatch-urile următoare, cu sistemul de operare Google Wear. Acum o nouă informație vine să întărească pe cele anterioare. Potrivit lui Evan Blass, @Evleaks, un activ și de încredere postator pe Twitter, angajații companiei Samsung au fost văzuți purtând smartwatch-uri care rulează software-ul Wear și nu Tizen: „ceasuri Gear care rulează Wear și nu Tizen au fost văzute pe încheieturile angajaților Samsung„.

Evan Blass nu a dezvăluit detalii despre cine a văzut smartwatch-urile, unde au fost văzuți și când acești angajați, dar suntem înclinați să-l credem. De obicei informațiile anterioare pe care le-a furnizat despre Samsung Galaxy Watch au fost corecte, chiar dacă inițial au fost doar zvonuri. După cum se spune, nu există fum, fără foc.

Samsung a folosit anterior software-ul Android Wear pentru primul său smartwatch în 2014 dar a trecut, cu o actualizare destul de repede la Tizen, pentru generațiile viitoare, inclusiv pentru Samsung Gear Sport lansat anul trecut. Această mișcare potențială, de trecere la sistemul Google Wear, ar putea fi unul benefic și pentru Google, care ar putea câștiga o bază de utilizatori considerabilă.

O recentă cerere de marcă comercială depusă de Samsung a făcut pe multă lume să se gândească la o eventuală înlocuire a brandului Gear pentru smartwatch în favoarea brandului Galaxy. Unele informații au sugerat că următorul smartwatch al companiei ar putea fi numit Samsung Galaxy Watch. Posibila trecere la marca Galaxy, care a fost în mare parte asociată cu faptul că unele produse Samsung folosesc sistemul de operare Android, au alimentat speculațiile că firma Samsung ar putea trece de la Tizen la Wear pentru următorul dispozitiv portabil.

Tizen este sistemul găsit pe ceasurile inteligente Samsung Gear. Începând de la versiunea Tizen 2.2 din februarie 2014 pe Samsung Gear 2, toate celelalte ceasuri inteligente Samsung care au apărut au sisteme Tizen actualizate. Samsung Gear S3 și Samsung Gear Sport rulează deja pe Tizen 3.0.

În prezent Samsung vinde smartwatch-urile Samsung Gear S3 și Samsung Gear Sport care rulează pe sistemul Tizen. Ambele sunt produse foarte bune, de calitate, iar utilizatorii sunt foarte mulțumiți în ceea ce privește designul și funcționalitatea.

Știm că Samsung lucrează la un smartwatch nou pe care îl va lansa în următoarele luni. Faptul că angajații Samsung au fost văzuți cu aceste ceasuri sugerează că gigantul tehnic sud-coreean este în curs de dezvoltare a următorului smartwatch și testează software-ul.

De asemenea, au fost zvonuri că Samsung ar putea lansa două ceasuri inteligente, unul alimentat de sistemul său de operare Tizen, iar celălalt de Google Wear. Aceasta nu este cu siguranță prima și nici ultima dată când auzim despre această posibilitate, așa că va trebui să așteptăm și să vedem cum se va rezolva problema.

Samsung Gear S4, poate și un Samsung Gear Sport 2 este posibil să fie lansat în luna septembrie a acestui an la IFA Berlin 2018. Dacă în loc de particula „Gear” va apărea „Galaxy” vom vedea la timpul respectiv, Samsung nu a comentat momentan nimic oficial în această privință.

SURSĂSamMobile