Apelurile VoWiFi din seria Galaxy S24 vor ajunge și pe alte telefoane Galaxy

204
Apelurile VoWiFi
Sursă foto: Google

Seria Galaxy S24 are capacitatea de a înregistra apelurile vocale efectuate prin VoWiFi (Voice prin Wi-Fi). Inițial, această funcție a fost exclusivă pentru dispozitivele din seria Galaxy S24 cu Android 14 și OneUI 6.1. Acum am aflat că această funcționalitate utilă va fi implementată la modelele Galaxy anterioare în viitorul apropiat.

Spre deosebire de Google Dialer, abordarea Samsung nu anunță înregistrarea apelurilor, permițând înregistrarea automată atunci când este activată. VoWiFi depășește apelurile vocale obișnuite în calitate audio, în special în interior sau în zone cu acoperire intermitentă a rețelelor mobile. Acum Samsung vrea să facă viața utilizatorilor Galaxy și mai ușoară cu VoWiFi.

În acest moment utilizatorii Samsung anteriori, alții decât proprietarii de Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra, nu pot înregistra apeluri vocale în modul Voice prin Wi-Fi. Potrivit Abplive, Samsung va extinde caracteristica VoWiFi la modelele Galaxy mai vechi în curând. În timp ce înregistrarea apelurilor audio era fezabilă pe dispozitivele Galaxy, aceasta era limitată la cazurile în care VoWiFi era dezactivat sau necesitau aplicații terță parte.

Telefoanele care folosesc OneUI 6 sau versiuni mai vechi afișează în prezent o fereastră pop-up care spune „nu pot înregistra apelurile Wi-Fi” pe dispozitivele Samsung. În prezent, această capacitate este limitată la trei smartphone-uri, iar utilizatorii pot activa apelurile VoWiFi din panoul de setare rapidă. Astfel Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra pot prelua apelurile audio cât și video prin aplicația de apelare Samsung.

VoWiFi depășește apelurile vocale obișnuite în calitate audio, în special în interior sau în zone cu acoperire mai slabă a rețelelor mobile. De asemenea, previne deconectările apelurilor cauzate de eventualele probleme de rețea.

VoWiFi – Voice over Wi-Fi. Caracteristica VoWiFi permite abonaților de telefonie mobilă să își folosească smartphone-urile pentru a efectua apeluri telefonice atât vocale, cât și video prin intermediul rețelelor Wi-Fi, în locul rețelelor mobile.

Înregistrarea apelurilor se poate dovedi a fi o caracteristică salvatoare în unele situații. Ar putea fi înțelept să activați înregistrarea apelurilor pentru fiecare apel pe care îl preluați, astfel încât, în cazul în care lucrurile degenerează, să aveți dovezi prin care să vă protejați.

Aveți opțiunea de a automatiza înregistrarea apelurilor, păstrând atât apelurile primite, cât și cele efectuate pe telefonul dvs. Galaxy. Fiecare apel înregistrat consumă de obicei o cantitate mică de spațiu de stocare. Astfel, în ciuda înregistrării tuturor apelurilor vocale, nu ocupați mult spațiu de stocare pe telefonului. Iată cum să înregistrezi automat apelurile pe un telefon Samsung Galaxy:

  • Lansați aplicația Telefon și treceți la meniul Tastatură.
  • Atingeți meniul cu trei puncte din partea de sus și deschideți Setări.
  • Deschideți meniul Înregistrare apeluri.
  • Activați comutatorul Înregistrare automată a apelurilor.