Aplicația Plex VR este una din cel mai bune aplicații de management media de pe piață. Aceasta vă permite să vă organizați, să transmiteți și să partajați media cu o interfață ușor de folosit și este o aplicație client pe aproape toate platformele importante. Plex VR este disponibilă pe Android, iOS, Windows, Mac OS și pe multe platforme Smart TV.

În timp ce Plex VR se descurcă bine prin suportul avut pe televizoare, computere, tablete și dispozitive mobile, Plex nu s-a concentrat prea mult pe utilizatorii VR, în pofida solicitărilor constante ale fanilor VR de a aduce serviciul pe diferite platforme de realitate virtuală. Utilizatorii VR s-au bazat pe tot felul de subterfugii pentru a obține serviciul pe platformele lor preferate.

Recunoscând cererea, Plex a lansat în sfârșit aplicația Plex VR pentru Daydream VR Google la începutul acestui an. Această mișcare a lăsat încă mulți utilizatori Gear VR și Oculus să aștepte serviciul. Plex a rezolvat în cele din urmă această problemă prin aducerea aplicației sale la Gear VR și Oculus. Compania a anunțat acum lansarea aplicației Plex VR pentru Gear VR și Oculus.

Plex VR facilitează vizionarea videoclipurilor, inclusiv a formatelor 3D, 360° și 180°, în Gear VR fără a copia fișierele video mari în spațiul de stocare al telefonului (câteva aplicații DLNA oferă funcționalități similare, dar cu Plex este mai ușor și mai bine). De asemenea, Plex VR permite utilizatorilor să vizioneze videoclipuri în diferite medii VR pentru o experiență mai bună de vizionare. Puteți să le transmiteți direct de pe computer.

Plex VR urmărește un anume model unde unele dintre caracteristicile de bază sunt gratuite, în timp ce altele au nevoie de un abonament sau o achiziție în timp util în aplicație. Utilizatorii Plex Pass (un serviciu de abonament disponibil în opțiuni lunare, anuale sau pe viață) pot accesa toate caracteristicile Plex pe toate platformele, fără costuri suplimentare.

La fel ca prețurile Plex pe platforma Daydream, redarea clipurilor video către setul cu cască Gear VR este gratuită, dar caracteristicile cum ar fi vizionarea cu prietenii (care nu sunt încă disponibile pentru Gear VR, dar Plex intenționează să rezolve problema în curând) necesită un Plex Pass.

Dacă doriți să încercați serviciul pe Samsung Gear VR, puteți descărca aplicația din magazinul Gear VR.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Plex a început ca un proiect de hobby în decembrie 2007, când Elan Feingold dorea o aplicație media pentru Apple Mac. Împreună cu Cayce Ullman si Scott Olechowski au format o echipă în ianuarie 2008, au dezvoltat aplicația și au înființat Plex Inc. în decembrie 2009. Plex VR este disponibilă în 43 de limbi printre care și limba română.[/vc_message]