Acasă Stiri Aplicație Samsung pentru a determina tipul de piele

Aplicație Samsung pentru a determina tipul de piele

Samsung a depus un brevet la WIPO pentru un „Dispozitiv electronic și o metodă de furnizare a informațiilor referitoare la tipul de piele„. Brevetul a fost publicat pe 19 iulie 2018 și descrie o modalitate de a determina tipul de piele al unei persoane și de a oferi recomandări bazate pe aceasta.

Telefoanele noastre mobile sunt pline de tehnologie, în ultimii ani au fost adăugate tot mai multe aplicații de sănătate. Utilizatorii își pot urmări cu ușurință performanțele sportive, pot urmări câte calorii au ars sau își pot măsura ritmul cardiac. Samsung are încă o idee inovatoare, a patentat o tehnologie care face posibilă determinarea tipului de piele și recomandări bazate pe aceasta, oferind sfaturi pentru protecția pielii în funcție de locație și vremea din locul unde vă aflați.

Mulți oameni au probleme de piele, astfel încât pielea poate fi prea uscată sau prea grasă. Sau poate prea mult sau prea puțin pigmentată. Într-o vară fierbinte trebuie să fiți foarte atenți să nu suferiți arsuri iar primul lucru este determinarea tipului de piele. În acest mod puteți alege felul de expunere la soare care vi se potrivește cel mai bine.

Cererea de brevet depusă de Samsung la World Intellectual Property Organization (WIPO) ne prezintă o aplicație care este capabilă să determine tipul de piele al unui utilizator de un smartphone Samsung.

Camera foto a smartphone-ului este utilizată pentru a determina tipul de piele. Utilizatorul trebuie să ia o imagine a degetului, a mâinii sau a albului ochiului. În acest fel, o fotografie cu o bucată de piele este reținută în memoria telefonului dar și o parte care nu constă în piele, cum ar fi unghiile sau ochiul. Apoi, în baza acestora, telefonul poate determina raportul de culoare, după care vă va spune ce fel de piele aveți.

Pielea este considerată cel mai mare organ al corpului uman, are aproximativ 16% din greutatea corpului unei persoane. În majoritatea părților corpului pielea măsoară aproximativ 0,1 mm grosime, la nivelul palmelor și tălpilor poate avea 1 mm grosime sau mai mult. Suprafața pielii este de aproximativ 2 m². Într-o viață, un om își reînnoiește de cel puțin 1.000 de ori stratul de piele.

Dacă aveți o anumită nuanță de alb a părții albe a ochiului, acest lucru este luat automat în considerare. În plus, smartphone-ul este în măsură să stabilească hiperpigmentarea (prea mult pigment), sau hipopigmentarea (prea puțin pigment). Pot fi identificate în total șase tipuri diferite de piele.

Telefonul este apoi capabil să ofere recomandări pe baza tipului de piele determinat. Acest lucru ține cont de ora curentă, de vreme și de locația dvs. De exemplu, smartphone-ul poate oferi sfaturi cu privire la ce factor de protecție solară puteți utiliza cel mai bine și cât timp puteți rămâne la soare fără să suferiți arsuri.

De asemenea, smartphone-ul vă poate sfătui, de exemplu, să stați mai mult la umbră sau să purtați ochelari de soare. Toate datele sunt stocate, astfel încât să puteți vedea cu ușurință cât de mult ați fost expuși la radiațiile UV în timpul zilei. În plus, smartphone-ul trimite automat notificări atunci când, de exemplu, ați fost în contact cu soarele prea mult timp.

Dacă pielea dvs. este expusă prea mult la soare riscul de cancer de piele este ridicat și acest lucru poate fi observat și de smartphone. Acesta vă va sfătui să rămâneți în casă ce puțin 10 zile!

În plus, aplicația poate face diferența dintre pielea unui adult și pielea unui copil. Va exista, de asemenea, o opțiune pentru a indica faptul că persoana are 10 ani sau mai mult, astfel încât aceasta să poată fi luată în considerare în calcul și în recomandări.

Tehnologia brevetată nu poate fi utilizată doar în combinație cu un smartphone, ci poate funcționa și în combinație cu un televizor, tabletă, cameră foto sau laptop.

Stiri

Galaxy S22 Ultra ar putea veni și într-o culoare atrăgătoare – roșu închis

Chiar dacă suntem la câteva luni distanță de lansarea seriei Galaxy S22, mai multe lucruri despre aceasta au fost deja dezvăluite. Am...

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note...

Samsung anunță un nou capitol al experienței sale Life Unstoppable

Samsung prezintă ediția din 2021 a tradiționalului său „Life Unstoppable: the house of surprises”. După succesul de anul trecut, este un pas...