Samsung aduce funcția de apnee în somn la ceasurile Galaxy Watch

312
Sursa foto: Samsung Global Newsroom
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că o nouă funcție va fi disponibilă din aplicația Samsung Health Monitor. Funcția apnee în somn a fost aprobată de Ministerul Securității Alimentelor și Medicamentelor – Ministry of Food and Drug Safety din Coreea și va veni în seria Galaxy Watch din Coreea la începutul anului viitor. Noua caracteristică este de așteptat să permită mai multor persoane să-și detecteze simptomele de apnee obstructivă în somn în stadii incipiente, care adesea nu sunt diagnosticate și sunt netratate.

„Samsung va furniza tehnologii avansate dispozitivelor portabile Galaxy, care ajută oamenii să înțeleagă și să preia controlul asupra sănătății lor”. A declarat Hon Pak, Vicepreședinte și Șef al echipei Digital Health, MX Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Cu noua funcție oferim utilizatorilor un instrument simplu și proactiv pentru a recunoaște această tulburare în stadii incipiente.”

Considerată o afecțiune comună, dar gravă, apneea în somn poate face pe cineva să nu mai respire în timpul somnului. Acest lucru poate duce la întreruperi ale aportului de oxigen, calitate mai scăzută a somnului și alte complicații de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, tulburări cardiace, accident vascular cerebral sau tulburări cognitive.

Samsung a precizat că funcția de apnee în somn este doar un instrument de pre-diagnostic. Nu este menit să înlocuiască diagnosticul sau tratamentul de către un profesionist calificat. Dacă nu vă simțiți bine, adresați-vă medicului dumneavoastră, chiar dacă ceasul nu detectează apneea în somn.

Funcția de apnee în somn va ajunge pe ceasurile Samsung

Potrivit Fundației Naționale pentru Somn, ~25% dintre bărbații și 10% dintre femeile din SUA suferă de apnee obstructivă în somn. Mulți dintre aceștia nu știu că au aceste simptome și nu iau tratament medical. Noua funcție este concepută pentru a permite mai multor persoane să detecteze în mod proactiv simptomele afecțiunii. Astfel își vor descoperi mai devreme afecțiunea și vor reduce posibilitatea apariției complicațiilor legate de sănătate.

National Sleep Foundation este o organizație caritabilă americană non-profit fondată în 1990. Cea mai importantă sursă de finanțare a National Sleep Foundation este din partea companiilor farmaceutice și de dispozitive medicale.

Utilizând senzorul BioActive de la Galaxy Watch, aflat inclusiv pe seria Galaxy Watch 6, funcția de apnee în somn monitorizează nivelurile de oxigen din sânge în timpul somnului. Astfel identifică apneea obstructivă în somn moderată până la severă, analizând modul în care valorile de oxigen din sânge detectate se schimbă în apnee/hipopnee, apoi estimează Indexul Apnee-Hipopnee. Utilizatorilor li se cere pur și simplu să își urmărească somnul de două ori, de fiecare dată mai mult de 4 ore, în decurs de 10 zile pentru a evalua dacă au aceste simptome.

Noua funcție de apnee în somn a Galaxy Watch se alătură monitorizării tensiunii arteriale, detectării electrocardiogramei (ECG) și notificării ritmului cardiac neregulat (IHRN) ca cea mai recentă adăugare la aplicația Samsung Health Monitor. Astfel Samsung oferă utilizatorilor o mai bună înțelegere a sănătății lor holistice de la încheietura mâinii lor.

Funcția va fi disponibilă pe ceasurile Galaxy Watch din Coreea prin actualizarea aplicației Samsung Health Monitor la începutul anului viitor. Disponibilitatea poate varia în funcție de piață, operator, model sau smartphone asociat. Funcția va fi disponibilă inițial pe seriile Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 5.