Apple vrea camere foto de la Samsung pentru seria iPhone 16

60
Camere foto iPhone-16
Sursă foto: Appleinsider

Se pare că Apple vrea să-și diversifice furnizorii de camere foto pe viitoarea serie iPhone 16. După ce a folosit exclusiv compania Sony pentru senzorii de imagine ale camerelor iPhone, acum Apple a început testarea finală a calității și fiabilității camerelor produse de Samsung Display pentru viitoarea gamă iPhone 16.

Potrivit Appleinsider, compania s-a gândit anterior să apeleze la un alt furnizor de camere foto pentru iPhone-urile sale. Până în prezent Gigantul american a cumpărat doar senzori de imagine CMOS (CMOS Image Sensor – CIS) de la Sony. Acum, potrivit The Elec, acest lucru se pare că se va schimba. Apple apelează la Samsung în urma presupuselor probleme cu senzorii foto livrați de Sony pentru gama iPhone 15.

Se pare că au existat mai multe cazuri de întârzieri din partea Sony în furnizarea senzorilor de imagine către Apple. În acest fel, la sfârșitul anului 2023, Apple a cerut Samsung să înceapă dezvoltarea unui senzor de imagine. Întârzierile, destul de multe, au dat probleme companiei Apple la programarea lansării iPhone 15. Se pare că Apple se teme acum de apariția unei situații identice pentru gama iPhone 16. Acest lucru se datorează, de asemenea, în parte pentru că introduce o nouă tehnologie pentru viitoarele modele de iPhone.

În cazul în care sistemele actuale CMOS (CIS) au folosit două plăci, cu fotodioda și tranzistoarele împărțind una, noul sistem va avea trei plăci separate. Efectul practic este că ar trebui să existe zgomot redus pe imagini, iar pixelii pot fi mai mici decât înainte. Compania Apple apelează la Samsung fiind preocupată de primirea de cantități suficiente pentru comenzile crescute de iPhone 16 pe care se spune că Apple le anticipează.

În 2024 compania Sony are 108.900 de angajați cu înaltă calificare. Aproximativ 55.100 în Japonia, iar restul lucrează în fabrici din întreaga lume. Sony are un total de 95.533 de brevete, cele mai multe fiind în SUA, urmată de Japonia.

Surse media sud-coreene spun de la Samsung trece în prezent prin testele finale de calitate ale Apple înainte de aprobarea așteptată. Presupunând Samsung va primi acceptul Apple, aceasta va însemna că Sony își va pierde statutul de furnizor exclusiv pentru senzori de imagine pe iPhone. Separat, Sony și-a pierdut și statutul exclusiv de furnizor de ecrane pentru Apple Vision Pro. Din câte se pare, din varii motive, Sony a refuzat să mărească capacitatea de producție.