Apple iPhone 13 departe de a fi original, a copiat multe de la Samsung

609
Apple departe de a fi original cu iPhone 13 a copiat multe de la Samsung
Sursa Foto: prin SamMobile.com

Apple a lansat de câteva zile noua serie Apple iPhone 13 împreună cu sistemul de operare iOS 15. Ca de obicei evenimentul a fost presărat cu diverse cuvinte cheie de marketing și pretenții de caracteristici „noi” care debutează cu noile iPhone-uri. Dar evoluția telefoanelor sale mobile nu este la fel de liniară ca reclama Apple pentru ele.

Apple se inspiră de la rivalii săi la fel de mult cum și rivalii se inspiră de la Apple în fiecare an. Și, așa cum era de așteptat, diverse caracteristici „noi” dezvăluite ieri de Apple au fost în mod evident inspirate de funcțiile existente în sistemul de operare Android sau One UI al Samsung. Desigur, acest lucru face din Apple o țintă ușoară pentru entuziaștii Android și / sau Samsung. Chiar și Samsung dat o lovitură companiei Apple pentru că a întârziat atât de mult cu rata de 120Hz.

Seria Apple iPhone 13 cu multe lucruri de la Samsung

Cu toate acestea, seria Apple iPhone 13 aduce alte caracteristici frumoase, în afară de 120Hz, despre care Samsung nu spune nimic. Poate pentru un motiv întemeiat, noul Apple iOS 15 vine cu o nouă caracteristică similară cu Bixby Vision, un nou mod de cameră cinematografică care seamănă cu modul portret Samsung la prima vedere și chiar extensii ale browserului mobil Safari.

Și, deși este ușor să facem mișto de Apple pentru că nu a fost excesiv de inovator la evenimentul din acest an – mai ales după succesul incredibil al companiei Samsung la Galaxy Unpacked – Apple bine în tot ceea ce face. Ca atare, caracteristicile copiate de Apple par să fi fost implementate cu multă grijă.

Sigla Apple cu silueta unui măr mușcat, în culorile curcubeului, a fost proiectată de Rob Janoff în 1977. Sigla Apple neagră este în uz din 1998. Apple este cea mai valoroasă companie din lume cu o capitalizare de piață de 2,1 trilioane USD.

Un exemplu bun sunt extensiile de browser mobil. Această funcție este disponibilă pentru utilizatorii de smartphone-uri și tablete Galaxy de ceva timp. Dar lista extensiilor din  Samsung Internet pare deprimantă în comparație cu extensiile Safari pentru iOS 15. Și acest lucru cu atât mai mult cu cât Safari nu este un browser exclusiv pentru mobil. Safari funcționează și pe desktop. Prin urmare are multe extensii suplimentare și caracteristici mai bune pe mai multe platforme.

Un alt exemplu, conform SamMobile, este noul mod de cameră Cinematic al Apple. Are efecte bokeh similare cu modul Portrait Video de la Samsung. Dar Apple l-a dus la un nou nivel, cu focalizare rack și posibilitatea de a edita efecte după ce videoclipul este capturat. Folosește AI pentru a se concentra pe diferite obiecte și poate crea o adevărată producție cinematografică. Este un pas mare de la un efect bokeh simplu, indiferent cât am dori să susținem că modurile Cinematic și Portrait Video sunt aceleași.

Sistemul de operare Apple iOS 15 cu mai multe rele decât bune

Și, în cele din urmă, deși avem Bixby Vision de ani de zile, Samsung pare să renunțe la această caracteristică sau cel puțin nu o mai împinge în prim-plan cum a făcut-o înainte. În One UI 3.1, caracteristica este ascunsă în aplicația Cameră și nu poate fi adăugat ca mod rapid, dar cel puțin poate fi convocat prin Bixby Voice folosind comanda vocală „deschide Bixby Vision”. Între timp, Apple își promovează noua interfață inteligentă controlată prin voce, cu funcții de traducere live și recunoaștere a obiectelor.

Bixby Vision poate îndeplini diferite sarcini, dar oricine l-a folosit știe că experiența cu această funcție nu este perfecta. Da, sunt multe caracteristici care lipsesc sau par incomplete. Având în vedere acest lucru, nu este greu de crezut că implementarea Apple pare superioară. Și este păcat, dat fiind faptul că Samsung a avut un avans de câțiva ani Cu Bixby Vision.

Deci, Apple este departe de a fi original. Dar toți producătorii se copiază și se inspiră unul de la altul în mod constant. Acest lucru nu la inventat nici Apple pentru seria Apple iPhone 13, nici Samsung pentru modelele sale. De când cu tehnologia și nu numai, toată lumea se uită în ograda vecinului.

Din nou, iOS are propriile neajunsuri și (multe) limitări. Din acest motiv o mulțime de oameni rămân cu Android și / sau One UI. Și, din fericire, fanii Samsung sunt foarte aproape de One UI 4.0. Există multe funcții noi în Android 12 și One UI 4.0 beta, iar până acum am enumerat peste 60! În plus, Samsung este lider în ceea ce privește actualizările regulate de firmware și de securitate. Acest lucru este unul dintre numeroasele motive pentru care telefoanele Samsung sunt alese de milioane de oameni din întreaga lume.