Acasă Stiri Cât de mult din Apple iPhone X este de la Samsung?

Cât de mult din Apple iPhone X este de la Samsung?

Samsung Galaxy Note 8 a fost lansat anul acesta în septembrie și smartphone-ul este unul dintre cele mai lăudate telefoane de pe piață, poate excepție face prețul. La rândul său Apple a lansat un smartphone în noiembrie, iPhone X cu un preț mai mare decât a lui Note 8.

Cel mai recent smartphone de la Apple are un preț de peste 1.000 de dolari pînă la 1.150$. Galaxy Note 8 de la Samsung ajunge la 850 – 950 dolari.

Cele două super-telefoane sunt în vogă pentru noul sezon de cumpărături. Dar Al Jazeera a făcut o comparație pentru a vedea cât de asemănătoare sunt cele două telefoane. Cât de similar este iPhone-ul X cu rivalul său Galaxy Note 8. Ce are unul, ce are celălalt și de unde.

Ecranul OLED. Ecranul aflat pe iPhone X este realizat de Samsung Display. Samsung furnizează probabil cea mai vizibilă și mai impresionantă caracteristică de pe Apple iPhone X: ecranul său. Samsung este liderul de piață în ecrane OLED, este singura companie care le produce în cantități foarte mari și de o calitate ireproșabilă. IPhone-ul X dispune acum de un ecran OLED, cunoscut pentru un contrast și saturație mai mare decât alte tehnologii de ecran, folosite mai înainte de Apple.

Unii utilizatori de iPhone au avut probleme cu ecranul nou, ca răspuns Apple a emis următoarele clarificări: „La o utilizare pe termen lung, afișajele OLED pot afișa, mici modificări vizuale, în care pe afișaj apare o rămășiță slabă a imaginii chiar și după ce o nouă imagine apare pe ecran„. Samsung a răspuns „Apple a făcut greșeli în timpul asamblării acestor părți la iPhone X„.

Potrivit firmei de analiză de piață Counterpoint, Apple este de așteptat să vândă aproximativ 130 de milioane de iPhone X în următorii doi ani, ceea ce ar oferi lui Samsung aproape 14 miliarde dolari în venituri. Costul unui modul de afișare – ecran AMOLED, sticlă de acoperire și senzor Touch Force – este de aproximativ 110 USD. Samsung se umple de bani, Apple este o adevărată găină cu ouă de aur pentru Samsung.

Al Jazeera este o instituție media cu sediul în Doha, Qatar. Al Jazeera a devenit cunoscută în timpul războiului din Afganistan, fiind unica televiziune ce a transmis în direct, de la fața locului. Al Jazeera are canale TV de specialitate în mai multe limbi și este una din cele mai mari agenții de presă, cu 80 de birouri în toată lumea.

Butonul Acasă. IPhone X este primul telefon al firmei Apple care nu are un „buton de acasă”. Samsung, de asemenea, a scăpat de butonul de acasă din partea din față a lui Samsung Galaxy S8, care a fost lansat în aprilie. Fiecare companie a înlocuit butonul de acasă în felul său. Apple a dezvoltat un nou sistem, în timp ce Galaxy S8 a decis să pună în aplicare un buton invizibil, sensibil la presiune. Samsung a fost prima care a venit cu această noutate. Oare Apple a avut o sursă de inspirație?

Sticlă în față și spate. Cu un design frumos și elegant, ambele telefoane smartphone Apple și Samsung au afișaje alungite și au rame foarte subțiri în jurul display-ului. Samsung a fost primul care a lansat aceste caracteristici, odată cu apariția pe piață a lui Samsung Galaxy S8! Design-ul fără margini și sticlă spate pentru smartphone fac parte din inovațiile patentate și puse pe piață de Samsung. Apple a mers pe urmele lui Samsung!

Încărcare fără fir. Încărcarea fără fir nu este un lucru nou. Acesta a fost introdus pentru prima data în telefonul Palm în 2009, iar telefoanele Nokia Lumia au introdus această încărcare în 2012. Samsung a lansat încărcarea wireless cu gama Galaxy S în 2013. Abia anul acesta iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X au fost primele dispozitive Apple care au venit cu încărcarea fără fir.

Între cele două firme au fost permanente litigii privind patentele de invenții, începând cu 2011.

În 2011, Samsung a intentat un proces împotriva Apple în Seul privind încălcarea brevetelor legate de standardele de telecomunicații. Apple a răspuns în luna iunie a aceluiași an, tot cu un proces, depunând o reclamație care susține că Samsung a copiat design-ul de interfață de la iPhone și iPad.

În 2012, ambele firme și Samsung și Apple au primit interdicție să vândă unele dintre produsele lor în Coreea de Sud, după ce o instanță a hotărât că ambele firme au încălcat brevetele celeilalte. Într-un alt proces din 2012 din San Jose, California, jurații au decis ca Samsung să plătească lui Apple aproximativ 930 milioane de dolari, dar Apple nu a reușit să convingă judecătorii americani să emită o hotărâre definitivă împotriva lui Samsung.

Noi constatăm că Apple cumpără masiv ecrane OLED de la Samsung și unele dintre cele mai importante specificații au fost introduse pentru prima dată pe piață de Samsung. Deci o parte din ce are Apple iPhone X astăzi provine de la Samsung.

Stiri

Concept Samsung Galaxy S22 Ultra: va fi un smartphone de excepție

În ultimele săptămâni am aflat multe despre noile modele din seria Galaxy S22 care vor fi anunțate la începutul anului 2022. Am...

Pagina de asistență pentru Samsung Galaxy S21 FE este iarăși activă!

Galaxy S21 FE, prietenos cu bugetul, dar cu specificații premium, încă nu ne dă pace. Este unul dintre telefoanele Samsung despre care...

Tastatura Samsung va veni cu integrare nativă Grammarly

Samsung și Grammarly au anunțat de două zile un parteneriat pentru a integra sugestiile de scriere Grammarly direct în tastatura Samsung pe...

Samsung Galaxy M33 5G: primele informații despre viitorul smartphone

Samsung lansează permanent noi telefoane din toate gamele sale. Dacă știm aproximativ mersul lansărilor pentru seria Galaxy S, nu suntem foarte siguri...

Galaxy A7 (2018) primește actualizarea de securitate din octombrie 2021

Samsung a lansat actualizarea de securitate din octombrie 2021 pe unul dintre smartphone-urile sale medii mai vechi. Actualizarea de securitate este acum...

Noile Samsung Galaxy Book cu cipuri Intel din a 11-a generație și 5G

Samsung a anunțat trei noi completări la seria sa Galaxy Book: Galaxy Book, Galaxy Book Odyssey și Galaxy Book Pro 360 5G....

Android 12 aduce pictograme care se colorează cu imaginea de fundal

În prezent, nu puteți instala oficial actualizarea Android 12 pe niciun telefon Samsung. Din fericire, programul beta pentru seria Galaxy S21 este...