Va avea sau a nu va avea compania americană Apple un Apple iFold? Se pare că da, iar viitorul smartphone pliabil Apple va avea ecran Samsung. Apple ar fi comandat mostre de ecrane pliabile la Samsung Display pentru viitorul său iPhone pliabil. Anterior, Apple  era de așteptat să lanseze un iPhone pliabil în 2023. Se pare că va ajunge mai repede.

Conform cunoscutului leaker Ice Universe, citat de Phone Arena, Apple a cerut companiei Samsung probe de ecrane pliabile. Dacă lucrurile merg pe măsura așteptărilor, compania americană ar putea încheia un acord de cel puțin un an cu gigantul sud-coreean. Anul acesta, Samsung este așteptat să vândă peste 70 de milioane de unități de ecrane OLED către Apple pentru viitorul iPhone 12.

Posibil un Apple iPhone Fold cu ecran Samsung chiar anul viitor

Au fost informații că iPhone-ul pliabil va avea un design cu ecran dual, în genul Microsoft Surface Duo. Acum, după ce Apple a solicitat mostre de afișaj pliabil de la Samsung, probabil a intervenit o schimbare de strategie. În urma succesului Samsung cu Galaxy Z Fold 2, Apple își intensifică eforturile pentru a lansa un astfel de smartphone.

Conform unor informații anterioare, Apple va comercializa produsul ca un iPad pliabil și va rula sistemul de operare iPad OS. Tipster Jon Prosser, al cărui palmares este destul de decent, dar nu curat 100%, a susținut anterior că nu va trece mult până vom avea un iPhone pliabil. Aparent, perioada de lansare va depinde de lansarea sticlei pliabile Gorilla Glass a companiei Corning.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Corning este unul dintre principalii furnizori ai Apple de când a lucrat cu Steve Jobs în 2007 pentru a dezvolta iPhone-ul. Este unul dintre cei mai mari producători de sticlă din lume. Corning a primit de patru ori National Medal of Technology and Innovation pentru inovațiile sale.[/vc_message]

Sunt informații că și Samsung colaborează cu Corning Gorilla Glass pentru a produce o sticlă ultra-subțire și mai robustă pentru viitoarele sale telefoane pliabile. Un design funcțional al acestei sticle Gorilla Glass este așteptat la sfârșitul acestui an.

Lansate de Samsung, smartphone-urile pliabile au fost considerate la început dispozitive de nișă. Dar, chiar și specialiștii mai greșesc uneori. Companiile de analiză de piață estimează că vânzările de telefoane pliabile vor crește de la 1 milion de bucăți în 2019, până la 100 de milioane în 2025. O piață de luat în seamă, conform Phone Arena.

Strategy Analytics consideră că smartphone-urile pliabile vor fi categoria mobilă cu cea mai rapidă creștere în următorul deceniu. De asemenea, se așteaptă ca fiecare producător important, inclusiv compania americană, să aibă un portofoliu pliabil până în 2025.